213
Οι Αφρικανοί επί του πλοίου της ιταλικής Ακτοφυλακής «Diciotti» στην Κατάνια της Σικελίας | REUTERS / Antonio Parrinello

Ιταλία: Ο Ματαρέλα με τον Κόντε «αδειάζουν» τον Σαλβίνι

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 18:01
Οι Αφρικανοί επί του πλοίου της ιταλικής Ακτοφυλακής «Diciotti» στην Κατάνια της Σικελίας
|REUTERS / Antonio Parrinello

Ιταλία: Ο Ματαρέλα με τον Κόντε «αδειάζουν» τον Σαλβίνι

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 18:01

«Εχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Με την εξουσιοδότησή μου, από το πλοίο κανείς δεν κατεβαίνει. Και αν υπάρχει εισαγγελέας που θέλει να με αμφισβητήσει, είμαι έτοιμος αύριο το πρωί να του εξηγήσω τους λόγους μου». Τάδε έφη Ματέο Σαλβίνι.

Ο λόγος, βέβαια, για το ενδεχόμενο άμεσης αποβίβασης στην Κατάνια των 177 Αφρικανών που επιβαίνουν στο πλοίο της ιταλικής Ακτοφυλακής «Diciotti».

Ο υπουργός Εσωτερικών είναι μεν σαφής, ομοίως όμως και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα ο οποίος επιδιώκει το ακριβώς αντίθετο, αν δώσουμε βάση στην εφημερίδα του Τορίνου La Stampa.

Οπως γράφει αυτή λοιπόν, o ιταλός πρόεδρος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, και κατά τη συνδιάλεξή τους συμφώνησαν ότι πρέπει να κατέβουν στον σικελικό λιμένα όλοι οι μετανάστες του «Diciotti». Μέχρι στιγμής έχουν αποβιβαστεί μόνον τα παιδιά.

Από τη μεριά του, ο Σαλβίνι συνεχίζει να δηλώνει ότι αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, δεν θα γίνει με τη δική του συναίνεση, υπαινισσόμενος παραίτηση. (Αν ο Σαλβίνι παραιτηθεί, οι προεκτάσεις της πράξης του θα αφορούν ακόμη το μέλλον της συγκυβέρνησης Λέγκας – Πέντε Αστέρων.)

Ο πρωθυπουργός Κόντε, αντιπαρερχόμενος το «πρόβλημα Σαλβίνι», απευθύνεται μέσω Facebook στην Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να την εγκαλέσει για αδράνεια. Γράφει: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί τι περιμένουν για να επέμβουν και να αναδιανείμουν τους μετανάστες που βρίσκονται στο ιταλικό πλοίο στο λιμάνι της Κατάνιας;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...