202
Ρώμη, 5 Μαρτίου: κεσάτια στην κοσμαγάπητη Πιάτσα Ναβόνα - μία αδιανόητη εικόνα για την προ κορονοϊού εποχή  | REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Μετά τα σχολεία ο κορονοϊός έβαλε λουκέτο στα σινεμά και τα θέατρα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2020, 15:31
Ρώμη, 5 Μαρτίου: κεσάτια στην κοσμαγάπητη Πιάτσα Ναβόνα - μία αδιανόητη εικόνα για την προ κορονοϊού εποχή 
|REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Μετά τα σχολεία ο κορονοϊός έβαλε λουκέτο στα σινεμά και τα θέατρα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2020, 15:31

Υπό το κράτος του τρόμου για την περαιτέρω εξάπλωση του θανατηφόρου κορονοϊού, οι Ιταλοί σπεύδουν τώρα να προλάβουν τα χειρότερα.

Ο μεν πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα ανακοίνωσε μέσω του Γραφείου Τύπου του προεδρικού μεγάρου ότι ακυρώνει τις προγραμματισμένες εκεί εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), ενώ οι κυβερνητικοί ανακοίνωσαν το κλείσιμο των κινηματογραφικών και θεατρικών αιθουσών επ’ αόριστον.

Οσον αφορά το δημοφιλές ποδόσφαιρο, επί έναν μήνα, ξεκινώντας από σήμερα, από την Πέμπτη 5 Μαρτίου, όλα τα ματς της πρώτης κατηγορίας θα διεξάγονται χωρίς θεατές, «κεκλεισμένων των θυρών».

Ακόμη ακυρώθηκε προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου συναυλία στην Καπέλα Παολίνα του Βατικανού.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Υγείας της γειτονικής χώρας, ο Φράνκο Λοκατέλι, δήλωσε επίσης ότι το κλείσιμο σχολείων και σχολών, εφ’ όσον παραστεί μεγαλύτερη ανάγκη, είναι δυνατόν να παραταθεί και πέραν της 15ης Μαρτίου, όπως προς το παρόν ισχύει: «Εγινε μία επιλογή για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι τις 15 Μαρτίου, αλλά με τη δυνατότητα επανεξέτασης και αναμόρφωσης της επιλογής αυτής βάσει του επιδημιολογικού σεναρίου το οποίο θα ελέγχουμε καθημερινώς» είπε.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτηρίων, ο Λοκατέλι ήταν κατηγορηματικός: «Είναι μία πιθανότητα η οποία μπορεί να υλοποιηθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...