• Ο Αδωνις Γεωργιάδης προτείνει να στέλνουμε 6 στο 13033 για να πάμε ως την Πάρνηθα

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία των μέτρων που ισχύουν εδώ και εβδομάδες για τον περιορισμό των μετακινήσεων και έτσι του κορονοϊού έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο Αδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας να εξηγήσει την πολυσυζητημένη (βλέπε άλλη Βαβέλ εδώ) παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα για να αθληθεί κάνοντας ποδήλατο.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης βγήκε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» των Μαρίας Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου. Και αφού μεταξύ άλλων διατυπώθηκε η απορία για το πώς βρέθηκε εκεί ο Πρωθυπουργός και για το αν επιτρέπεται ο καθένας να παίρνει το αυτοκίνητό του και να πηγαίνει εκδρομή ως την Πάρνηθα για να αθληθεί –με δεδομένο ότι υποτίθεται ότι ισχύει περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες και ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση η άθληση «να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών», όπως έχει τονίσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς – ο υπουργός Ανάπτυξης είπε:

     

    «Προφανώς και επιτρέπεται να κάνεις άθληση και στην Πάρνηθα και στο Τατόι. Επιτρέπεται… Και αν δεν το ξέρετε, είναι γεμάτη η Πάρνηθα από τον κόσμο που πηγαίνει Σαββατοκύριακο μέσα στο δάσος. Και καλά κάνουν και πηγαίνουν. Και κανείς δεν είπε να μην κάνουμε άθληση. Το ανόποδο είπαμε, να κάνουμε».

     

    Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε στους πολίτες να στέλνουν μήνυμα για Μετακίνηση 6 στο 13033 ώστε να πηγαίνουν, αν θέλουν να αθληθούν στην Πάρνηθα.  «Μέσα στην απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει στο μήνυμα η παράγραφος 6 που σου λέει ότι “πηγαίνω για ατομική άθληση”. Και αυτό δεν είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού, όπως ψευδώς παρουσιάζεται, είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Τώρα εδώ προκύπτει ένα μικρό ζήτημα.

     

    Διότι υποτίθεται ότι όλον αυτόν τον καιρό γίνεται μια απελπισμένη προσπάθεια να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών –έκλεισαν μέχρι και τα σχολεία για αυτό!– αλλά τώρα βγαίνει ένας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης και ουσιαστικά λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, πάτα 6 στο 13033 και κάνε βόλτες στη μισή Αττική για να πας ως την Πάρνηθα.

     

    Και αν, ας πούμε, στείλεις 6 στο 13033 πάρεις το αυτοκίνητο και σε σταματήσουν σε μπλόκο στην Κηφισίας προς τη Βαρυμπόμπη, οι αστυνομικοί θα σου βάλουν ή όχι πρόστιμο;

     

    Υπό αυτό το πρίσμα, μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δικαιώνει και αυτούς που κατηγόρησαν τον κ. Μητσοτάκη ότι έστειλε το λάθος μήνυμα με την ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα. Ακόμα και αν δεν το έλαβαν οι πολίτες, το έλαβε ο υπουργός του.

     

  • Η Μαργαρίτα Παπανδρέου ως ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ το 2024

    Η τέταρτη γενιά της πολιτής δυναστείας των Παπανδρέου έχει καθώς φαίνεται πρόσωπο. Και αυτό είναι της Μαργαρίτας, κόρης ενός Πρωθυπουργού, εγγονής ενός άλλου και δισεγγόνας ενός τρίτου πρωθυπουργού!

     

    Την ώρα που στο Κίνημα Αλλαγής ακόμα δεν μπορούν να συνέλθουν –λέμε τώρα– από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Παπανδρέου για την αρχηγία του κόμματος (βλέπε άλλη Βαβέλ εδώ), κάποιοι εμφανίζουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, θυγατέρα του Γιώργου Παπανδρέου (και εγγονή του Ανδρέα και δισεγγόνα του Γεωργίου) ως έτοιμη να κάνει τα πρώτα δειλά βήματά της στην πολιτική σκηνή.

     

    Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», το γεγονός ότι η 30χρονη κυρία Παπανδρέου ανταποκρίνεται στα καλέσματα που της απευθύνουν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. για να συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διάφορες εκδηλώσεις ερμηνεύεται στη βάση πολιτικών βλέψεων εκ μέρους της: με τη συμμετοχή της σε αυτές προετοιμάζει την κάθοδό της στον πολιτικό στίβο, η οποία θα ξεκινήσει με μια υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2024.

  • Οι εθελοντές βουλευτές-γιατροί επιστρέφουν άπραγοι...

    Εννέα μέρες έχουν περάσει από τότε που ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης προσφέρθηκε να υπηρετήσει, ως πνευμονολόγος που είναι, στο ΓΝ Λάρισας ώστε να βοηθήσει στις αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας, ξεκινώντας παράλληλα ένα μεγάλο κύμα εθελοντισμού. Από εκείνη την ημέρα συνολικά 17 βουλευτές-ιατροί δήλωσαν εθελοντές για να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια. Ομως επιστρέφουν άπραγοι.

     

    Πρώτα δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που να διέπει την εθελοντική τους προσφορά –με συνέπεια ο κ. Λαμπρούλης, για παράδειγμα, να παρουσιαστεί στο νοσοκομείο της εκλογικής του περιφέρειας, αλλά να μη γίνει δεκτός.

     

    Και τώρα η εγκύκλιος προβλέπει ότι θα πρέπει να έχουν δίμηνη πλήρη απασχόληση, με εφημερίες, υπερωρίες κλπ!

     

    Αυτό αποκάλυψε ο «Βηματοδότης» για tovima.gr:

     

    «Ενας – ένας επιστρέφουν (προσωρινά όπως λένε) στη Βουλή οι περισσότεροι από τους 17 βουλευτές – γιατρούς που δήλωσαν εθελοντές στη μάχη κατά του κορονοϊού. Η εγκύκλιος βλέπετε ότι θα πρέπει και ως εθελοντές να έχουν δίμηνη πλήρη απασχόληση στα νοσοκομεία και να συμμετέχουν, όπως οι υπόλοιπο γιατροί, στις εφημερίες τους έκαναν να επιστρέψουν στη Βουλή και να περιμένουν μήπως υπάρξει καμιά ερμηνευτική διάταξη για αυτούς».




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34