• Εκλογική ετοιμότητα: Ο Θεοδωρικάκος και επίσημα υποψήφιος της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

    Αυτό που ο κόσμος το είχε τούμπανο, έγινε και επίσημη είδηση: ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών στις εκλογές που υποτίθεται ότι θα γίνουν σε έναν χρόνο, το 2023, αλλά οι υποψηφιότητες με έναν μαγικό τρόπο ανακοινώνονται από τώρα.

     

    Το αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του, την Παρασκευή, στο Facebook, γράφοντας τα εξής:

     

    «Σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κι επίσημα την απόφασή του να είμαι υποψήφιος με τη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2023 στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του άλλη μια φορά. Ύστερα από μια μεγάλη πορεία αγώνων στα χρόνια της αντιπολίτευσης, μετά από τρία σχεδόν χρόνια δημιουργικού έργου της κυβέρνησης μέσα σε κρίσεις, που μου εμπιστεύτηκε τις υπεύθυνες θέσεις του υπουργού Εσωτερικών και στη συνέχεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προχωράμε μπροστά. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην μεγάλη, δυναμική και κρίσιμη περιφέρεια του Νότιου Τομέα, μαζί με όλους τους πολίτες που θέλουν ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτική. Πάμε δυνατά, πάμε μπροστά, πάμε νότια!».

     

    Τώρα, ακόμα και αν γίνουν όντως οι εκλογές το 2023 και όχι νωρίτερα, πχ. το φθινόπωρο, θα γίνει ένας χαμούλης στον Νότιο Τομέα. Τούτο διότι πρόκειται μεν για μια περιφέρεια όπου το 2019 η ΝΔ πήρε εννέα έδρες, αλλά αυτά: πρώτον, έγιναν πριν από τρία ολόκληρα χρόνια, με γαλάζιο landlslide που τώρα δεν φαίνεται και τόσο πιθανό και, δεύτερον, έγιναν με άλλη κατανομή, καθώς τώρα, λόγω της ψήφου των ομογενών, ο Νότιος Τομέας –όπως και η Αχαΐα και η Α’ Αθηνών– θα χάσουν μία έδρα.

  • Βελόπουλος: Από τις κρέμες «Βυζαντινόν» στην Ελλάδα των συνόρων του Βυζαντίου

    Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε τις δικές του στιγμές στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά». Μια από αυτές ήταν όταν παρατήρησε πως «αν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ήταν τόσο δραστήριοι στα ελληνοτουρκικά, όπως στο θέμα της Ουκρανίας, η Ελλάδα σήμερα θα είχε τα σύνορα του Βυζαντίου».

     

    Μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι ένας πολιτικός αρχηγός συνεχίζει να ονειρεύεται ότι θα πάρουμε την Πόλη, ότι θα ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και ότι θα πάμε στα σύνορα του Βυζαντίου –άραγε ποιας περιόδου, διότι τα σύνορα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας υπήρξαν ένα γεωγραφικό ακορντεόν– και να μείνουμε στην… τοποθέτηση προϊόντος.

     

    Να θυμηθούμε ότι ο ίδιος πολιτικός αρχηγός πουλούσε προ διετίας την κρέμα «Βυζαντινόν», η οποία τάχα προστάτευε και από τον κορονοϊό.

  • Ποιοι από το ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ δεν ψήφισαν την άρση ασυλίας Πολάκη;

    Τα όσα έγιναν στη θυελλώδη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μία ακόμα άρση ασυλίας, θα τα διαβάσατε. Το ενδιαφέρον, όμως, ήταν στην ψηφοφορία. Και κυρίως στις… διαρροές.

     

    Διότι μόνο τρεις από το Κίνημα Αλλαγής ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας –οι υπόλοιποι απουσίαζαν ή κοιτούσαν το υπέροχο ταβάνι στην αίθουσα της Ολομέλειας. Επίσης ενδιαφέρον, αν όχι περισσότερο, ήταν ότι την άρση ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν και τρεις από τη ΝΔ…

     

    Την καταμέτρηση, μαζί με μια μίνι πολιτική ανάλυση, έκανε η «Καθημερινή» στη στήλη «Θεωρείο». Που έγραψε:

     

    «Η υπερψήφιση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη από τους Ανδρέα Λοβέρδο, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου επιβεβαιώνει τα όσα σάς έγραφα προχθές για τις διαφορετικές οπτικές εντός ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη τριάδα θεωρείται πως βρίσκεται πιο κοντά στη ΝΔ, με πολλούς εντός του κόμματος να τη χαρακτηρίζουν “δεξιά πτέρυγα” του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι, βεβαίως, δεν αποδέχονται τον όρο, επιμένοντας απλά πως δεν ταυτίζονται και δεν θα μπορούσαν να ταυτιστούν με ό,τι εκπροσωπεί την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν 6 βουλευτές, οι 3 υπέρ, οι άλλοι 3 λευκό, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν κατά συνείδηση, άρα δεν υπήρχε θέμα κομματικής πειθαρχίας.

     

    »Το ενδιαφέρον είναι πως υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, ενώ με τους 3 του ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να είναι 161. Ο ανεξάρτητος Κ. Μπογδάνος ψήφισε κατά πληροφορίες στη “γραμμή του κόμματος” –όπου κόμμα είναι η ΝΔ–, άρα με την εις άτοπον απαγωγή τρεις “γαλάζιοι” βουλευτές δεν υπερψήφισαν την άρση ασυλίας»…

     

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34