• Κατερινόπουλος: Από την υπόθεση Πισπιρίγκου και το «Φως στο Τούνελ», στο... ξέφωτο της Βουλής;

    Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι ένας ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Κυρίως όμως είναι μόνιμος στα πάνελ της Αγγελικής Νικολούλη και ειδήμων στο λαϊκό ανάγνωσμα της εποχής, την υπόθεση Πισπιρίγκου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τον δούμε και στα πολιτικά πάνελ ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, καθώς μια καριέρα στην πολιτική φαίνεται ότι τον περιμένει.

     

    Ο κ. Κατερινόπουλος είναι παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (και του ΚΙΔΗΣΟ) και η υψηλή αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα κάνει κάποιους στη Χαριλάου Τρικούπη να καλοβλέπουν μια πιθανή υποψηφιότητά του.

     

    Μάλιστα υπάρχουν και διχογνωμίες για το πού θα ήταν προτιμότερο να κατεβεί υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ).

     

    Το έγραψε η στήλη «Πίσω από τις κάμερες» της Μυρτώς Λιαλιούτη στα «Νέα» της Τετάρτης:

     

    «Η φημολογία τον έστελνε στα πασοκικά ψηφοδέλτια της Αιτωλοακαρνανίας, όμως ο ίδιος ο Θανάσης Κατερινόπουλος τη διέψευσε. Και παρότι τόνισε πως “δεν θα είναι εύκολο” να πάρει απόφαση να πολιτευθεί, κάποιοι επιμένουν πως δεν θα έλεγε όχι στο ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αθήνας –όπου θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Μιχάλη Καρχιμάκη.

     

    »Αν κάτι τέτοιο τελικά επαληθευτεί (που ακόμη δεν το ξέρουμε, καθώς η πλατφόρμα των υποψηφιοτήτων κλείνει αρχές Μαΐου και η εισήγηση της επιτροπής ενδεχομένως έρθει μετά το συνέδριο) το πρόβλημα δεν θα το έχει τόσο η πρώτη, αλλά ο δεύτερος, καθώς και οι δύο είχαν παρουσία στο ΚΙΔΗΣΟ».

  • Ο Κύρτσος βρήκε να σχολιάσει με υπαινιγμούς τον θάνατο του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου - και ο Ηλίας Κυριόπουλος τον έβαλε στη θέση του

    Οταν προσπαθείς να βγάλεις όφελος –πολιτικό ή υπαρξιακό, δύσκολο πια να τα ξεχωρίσεις– από τον θάνατο κάποιου άλλου, συνήθως το πληρώνεις ακριβά. Γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων. Κι ο Γιώργος Κύρτσος, ανεξάρτητος πια ευρωβουλευτής, όφειλε να το γνωρίζει.

     

    Το τουλάχιστον άκομψο –αν όχι ασεβές– σχόλιό του, λοιπόν, στο Τwitter, για τον θάνατο του διακεκριμένου καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου, το οποίο, αφού με σειρά (δήθεν αθώων) ερωτημάτων άφηνε αιχμές ακόμα και για τη… συντήρηση των εμβολίων, τελείωνε με τη φράση «Ο Μητσοτ. δεν ασχολείται», προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υιού του εκλιπόντος.

     

    «Προς ενημέρωσή σας, ο πατέρας μου ήταν ανοσοκασταλμένος έχοντας λάβει βαριές θεραπείες για χρόνιο και σοβαρό τύπο καρκίνου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει τέτοιου είδους πολιτική χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα μου», ήταν η απολύτως δικαιολογημένη απάντηση του Ηλία Κυριόπουλου, επίκουρου καθηγητή στο London School of Economics (LSE) και Research Assistant στο LSE Health. Σαφής και ξεκάθαρη. Και αυτονόητη, μάλλον, αλλά, καθώς φαίνεται, όχι για όλους…

     

    Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως τα σχόλια που ακολούθησαν το συγκεκριμένο tweet ήταν διόλου κολακευτικά.

     

    Οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού εξαιρέσεις μάλλον προέρχονται από τον αντιεμβολιαστικό χώρο, ένα «τάργκετ γκρουπ» το οποίο φαίνεται πως δεν αφήνει αδιάφορο τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή.

  • Ρωμανός και Γαϊτάνης τρολάρουν τη «Δημοκρατία»

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαψεύσεις ένα ευφάνταστο δημοσίευμα –ο καλύτερος είναι το χιούμορ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος Νίκος Ρωμανός είχαν την… τιμητική τους την Τετάρτη καθώς βρέθηκαν στο πρωτοσέλιδο της αντιπολιτευόμενης «Δημοκρατίας».

     

    Η εφημερίδα ισχυρίστηκε στο πρωτοσέλιδο άρθρο της ότι τα δύο στελέχη του επικοινωνιακού βραχίονα της Πειραιώς τσακώθηκαν «με βαρύτατες ύβρεις και πεζοδρομιακού χαρακτήρα εκφράσεις και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια».

     

    Με το φύλλο της εφημερίδας στα χέρια, ο κ. Γαϊτάνης και ο κ. Ρωμανός πήραν το πρωινό τους στη «Βιβλιοθήκη» στην πλατεία Κολωνακίου, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ μάλιστα να αστειεύεται ότι… τσακώθηκαν για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό…

     

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34