• Ο Φωτήλας είδε τον Πίνατ και τον Μητσοτάκη

    Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διέβη τη Δευτέρα ο Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ. Βέβαια δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση, απλώς ο κ. Φωτήλας το «κάρφωσε» εντέχνως, αποκαλύπτοντας, σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι συναντήθηκε με τον Πίνατ, τον πρωθυπουργικό σκύλο.

     

    Μάλιστα ο κ. Φωτήλας ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα.

    Ωστόσο, ο κυβερνητικός βουλευτής δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να ποζάρει με τον κοιμώμενο Πίνατ, αλλά για να δει το αφεντικό του.

     

    Η συνάντηση του κ. Φωτήλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε κάποια πολιτικά απόνερα καθώς η Αχαΐα είναι μια εκλογική περιφέρεια στην οποία η ΝΔ τα βρήκε σκούρα το 2019 —έχασε με σχεδόν 8% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ— ενώ η πίεση μπορεί να αυξηθεί τώρα με την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ). Υπήρχαν δε και κάποιες φήμες για μετακόμιση του κ. Φωτήλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τέλος πάντων, όλα λύθηκαν.

     

    Τα περιέγραψε η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής»:

     

    Την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μαξίμου πέρασε χθες, όπως έμαθα, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας. Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα του νομού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει μόνο καλά λόγια να πει για τη δραστηριότητα και την κοινοβουλευτική παρουσία του βουλευτή. Ετσι διαλύθηκαν οι φήμες που τον ήθελαν να διεκδικεί τον Δήμο Πατρέων, καθώς είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

  • Ο Καβάκος θα δώσει συναυλία για το μαιευτήριο της Μαριούπολης - αλλά οι μουσικοί της ΚΟΑ ψήφισαν «κατά»!

    Η είδηση αναφέρθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ με 99 λέξεις:

     

    «Ο Λεωνίδας Καβάκος και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοινώνουν τη διοργάνωση συναυλίας, την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος οι Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Ηλίας Λιβιεράτος (βιόλα) και Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πετρίν (τσέλο). Ολοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου της Μαριούπολης. Τιμές εισιτηρίων: από 15 έως 70 ευρώ.

    Το πρόγραμμα:

    Johannes Brahms

    Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 60

    Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, έργο 25».

     

    Υπάρχει όμως και μια άλλη είδηση μέσα στην είδηση αυτής της πρωτοβουλίας του κ. Καβάκου.

     

    Ο κορυφαίος βιολονίστας είχε την επιθυμία και τη θέληση να αφιερώσει το τεράστιο ταλέντο του στην προσπάθεια για τη στήριξη του ουκρανικού λαού και την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης, όπου διαδραματίστηκε μια από τις τραγωδίες αυτού του πολέμου.

     

    Απευθύνθηκε έτσι στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Οι μουσικοί της οποίας έκαναν μυστική (!) ψηφοφορία και απέρριψαν την πρόταση του κ. Καβάκου!

     

    Το γεγονός ότι ο ίδιος στηρίζει διαχρονικά και οικονομικά την ΚΟΑ δεν εκτιμήθηκε, ούτε βέβαια συγκίνησε η ιστορία με το μαιευτήριο που βομβάρδισαν οι Ρώσοι, σε μια πόλη με τόσο έντονο ελληνικό στοιχείο. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν για «πολιτική» συναυλία, επειδή το έργο της ανοικοδόμησης του συγκεκριμένου κτιρίου έθεσε υπό την αιγίδα της η ελληνική κυβέρνηση.

     

    Η Ελλάδα έχει βλέπετε ένα παγκόσμιο προνόμιο: ό,τι λέγεται ή γίνεται για την Ουκρανία (πρέπει να) λογίζεται ως φιλοκυβερνητικό ή αντικυβερνητικό —λες και ο πόλεμος εκεί πέρα γίνεται για τους εν Ελλάδι δημοσιολογούντες και δημοσκόπους.

     

    Σε κάθε περίπτωση είναι η τρίτη φορά που έλληνες μουσικοί, αυτού του υψηλού επιπέδου μάλιστα, γυρίζουν την πλάτη τους στο δράμα της Ουκρανίας.

     

    Πρώτα, η Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων δεν ήθελε να παίξει τον ουκρανικό εθνικό ύμνο, έπειτα οι χορωδοί της Λυρικής διαμαρτυρήθηκαν επειδή μια παράσταση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στην Ουκρανία, τώρα η ΚΟΑ αρνείται στην πρόσκληση ενός καλλιτέχνη του βεληνεκούς του κ. Καβάκου να παίξει για τη μαρτυρική Μαριούπολη….

     

  • Ο Μπογδάνος παρουσιάζει το κόμμα ΕΣΥ

    Ένα teaser εν όψει των επίσημων αποκαλυπτηρίων του πολιτικού του φορέα έδωσε το πρωί της Τρίτης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών.

     

    Ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος ως γνωστόν εκδιώχθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός που θα βρεθεί δεξιά από το κυβερνών κόμμα θα λέγεται Εθνική Συμφωνία, ΕΣΥ για συντομία.

     

    Μια από τις ιδιαιτερότητες του πολιτικού αυτό φορέα είναι η τριανδρία, καθώς εκτός από τον κ. Μπογδάνο ρόλο θα έχουν ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του Δημιουργία Ξανά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σαμαρικός και δημιουργός της Νέας Δεξιάς.

     

    Σύμφωνα δε με όσα έγραψε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», ο κ. Τζήμερος θα είναι ο επικεφαλής και ο κ. Μπογδάνος, ως κοινοβουλευτικός, θα… μεταλαμπαδεύει τις ιδέες του ΕΣΥ στη Βουλή.

     

    Έγραψε συγκεκριμένα η στήλη παραπολιτικών των «Νέων»

     

    «“Κλείδωσε” οριστικά η συμφωνία μεταξύ του Φαήλου Κρανιδιώτη, του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του Θάνου Τζήμερου, οι οποίοι θα συνυπάρχουν στο σχήμα ως «τρόικα». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος θα είναι ο Τζήμερος και όχι ο Μπογδάνος, που θα λειτουργεί ως άτυπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Θα προωθεί, δηλαδή, τις θέσεις του κόμματός τους από το βήμα που έχει ως βουλευτής. Οχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά περιμένω να δω πόσο θα κρατήσει η εν λόγω τρόικα την ισορροπία της».




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34