• Ρεσιτάλ Αδωνι: Δεν κρυώνει ο κόσμος στην Ελλάδα - Οποιος δεν συμφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ να μη μας ψηφίσει

    Καιρό είχε να βγει στον Γιώργο Παπαδάκη και στον ΑΝΤ1 ο Αδωνις Γεωργιάδης –«καιρός», για τα δεδομένα του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της ΝΔ, σημαίνει ένας μήνας, από τότε δηλαδή που καβγάδισε για το πόσο έχουν πέσει οι τιμές στα αγγούρια.

     

    Αυτή τη φορά, όμως, υπήρχε επικαιρότητα, η εμφάνιση του κ. Γεωργιάδη στο πλατό του ΑΝΤ1 έγινε στη σκιά της επίθεσης που σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του, από την οποία, όπως είπε, «προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, προκλήθηκαν ζημιές και στα γειτονικά διαμερίσματα. Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε για να καεί και η πολυκατοικία».

     

    Ο ίδιος είπε επ’ αυτού: «Θέλω να επισημάνω ότι χθες είχαμε καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Ελληνική Λύση και χωρίς περιστροφές. Εγώ είμαι και προκλητικός. Είναι πολλές οι επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα και πιο ήσυχων από μένα. Υπάρχουν άνθρωποι που εχθρεύονται τη Δημοκρατία. Εμείς είμαστε όλοι εκλεγμένοι. Εσένα μπορεί να μη σου αρέσει, δεκτό, αλλά το θέμα είναι να πουν και οι άλλοι. Εγώ εκλέγομαι 16 χρόνια».

     

    Αλλά το ενδιαφέρον ήταν πάλι τα περί ενέργειας, ακρίβειας κ.λπ., για τα οποία ο κ. Γεωργιάδης έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ, στο πλαίσιο του οποίου δεν απέφυγε κάποιες υπερβολές, για να το διατυπώσουμε διακριτικά.

     

    Με το γνωστό πληθωρικό-ρητορικό ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης είπε «και ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε κάθε Έλληνα να δίναμε, η αντιπολίτευση πάλι θα γκρίνιαζε. Ναι, υπάρχει πολλή πίεση και μεγάλη δυσκολία και βοηθάμε όσο μας επιτρέπεται».

     

    Για την επιδότηση στην βενζίνη, υποστήριξε πως «με τις σημερινές τιμές, μετά την επιδότηση οι τιμές είναι εκείνες που ήταν προ κρίσης, προ του πολέμου, όχι το φθινόπωρο που ήταν ακόμη πιο χαμηλά».

     

    «Η κατανάλωση έχει πέσει, αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ το όφελος θα ήταν το ίδιο. Κάθε 10 λεπτά μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, είναι πάνω από 70 εκατομμύρια τον μήνα, δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός. Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους. Οταν ο άλλος ακούει ότι γίνεται πόλεμος, μαζεύεται», είπε ο υπ. Ανάπτυξης, για να συμπληρώσει: «Δεν ισχύει το αξίωμα ότι μείωση φόρου αυτόματα σημαίνει αύξηση κατανάλωσης, σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει, τι να κάνουμε…».

     

    Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε και ως προστάτης της δημοσιονομικής συνέπειας. «Δεν είναι ώρα τώρα για το “Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα”. Δεν είναι αυτή η στιγμή. Την ημέρα που ανακοινώσαμε τα μέτρα, οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την Ελλάδα και πλέον είμαστε μισό βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Ξέρουμε σήμερα ότι όταν οι οίκοι αξιολόγησης σε βάλουν “στο μάτι”, δεν έχει ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί», είπε με νόημα, παραπέμποντας στη γνωστή ανοησία του Αλέξη Τσίπρα περί ζουρνάδων.

     

    Ωστόσο, καθώς το πράγμα ξέφευγε, ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε: «Δεν κρυώνει ο κόσμος σήμερα. Η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι τριπλάσια από ότι την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της συνέντευξής του.

     

    Σε ένα άλλο σημείο, αναφέρθηκε στην ακρίβεια στο αλεύρι και στο ηλιέλαιο.

     

    «Τα άλευρα και το ηλιέλαιο, πλην της ενέργειας, είναι τα βασικά προϊόντα που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εχω ζητήσει να γίνουν πλατφόρμες για τα προϊόντα αυτά, για να ξέρουμε τα αποθέματα που υπάρχουν. Σε ευρωπαϊκές χώρες έχει τεθεί και όριο στην πώλησή τους από σούπερ μάρκετ», είπε με νόημα.

     

    Και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα όπως αυτά. Η κυβέρνηση είναι πάνω από το πρόβλημα, ενώ πιέζει την ΕΕ για να δοθεί μια πανευρωπαϊκή λύση. Τι να κάνω; Να πάω να φέρω άλευρα μόνος μου;» διερωτήθηκε.

     

    Και για κερασάκι στην τούρτα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις μειώσεις φόρων και στον ΕΝΦΙΑ.

     

    «Ετέθη επιχείρημα στο τραπέζι γιατί μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ. Απευθύνομαι στους πολίτες. Όποιος από εσάς διαφωνεί με την μείωση του ΕΝΦΙΑ, να μη μας ψηφίσει και να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε να μη μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Επί δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο μειώνει φόρους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια, μόνο αύξανε φόρους, δεν μείωσε ούτε έναν», συμπλήρωσε.

  • Καβγάς για το διδακτορικό του Πατούλη

     

    Ο Γιώργος Πατούλης έγινε ξαφνικά στόχος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις καλές σχέσεις του με τη Ρένα Δούρου, προκάτοχό του και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Αττικής, ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης βρέθηκε πρώτα στο στόχαστρο της «Αυγής της Κυριακής» και έπειτα στο στόχαστρο του πολιτικού προϊσταμένου της εφημερίδας, δηλαδή της Κουμουνδούρου.

     

    Αφορμή υπήρξε ένα «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο ένα μέρος του διδακτορικού του κ. Πατούλη, ο οποίος είναι διακεκριμένος γιατρός, υπήρξε προϊόν λογοκλοπής: «Με τη συνδρομή ομάδας ανεξάρτητων ερευνητών “τρέξαμε” τη διατριβή του Γ. Πατούλη σε λογισμικό εντοπισμού λογοκλοπής για να διαπιστώσουμε ότι από τις 77 σελίδες τού κυρίως κειμένου οι 62 είναι απλώς αντιγραφές τμημάτων ή συρραφές αυτολεξεί τμημάτων κυρίως από άλλες διατριβές», έγραψε, μεταξύ άλλων, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ακολούθησε οργισμένη απάντηση του κ. Πατούλη, ο οποίος αφού έκανε λόγο για «λασποκουβά της “Αυγής” χωρίς πάτο» και για «άθλιο, ψευδές και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή της Κυριακής”», σημείωσε ότι το «ανώνυμο δημοσίευμα ενός, δήθεν, ειδικού συνεργάτη που το συνοδεύει, με το οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν τη διδακτορική διατριβή μου ως, δήθεν, “προϊόν λογοκλοπής”, χρησιμοποιώντας επιστημονικά αβάσιμα και “έωλα σοφίσματα”, αποδεικνύει τον ηθικό και πολιτικό κατήφορο της εκδοτικής ομάδας που απέμεινε σε αυτή την κάποτε ιστορική εφημερίδα». Προανήγγειλε, δε, προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας –«όσον αφορά την αποκατάσταση του ονόματός μου και της επιστημονικής μου υπόστασης, σχετικά με τους συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς περί δήθεν λογοκλοπής, αυτή θα γίνει από πλευράς μου, ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο. Τη Δικαιοσύνη τη φοβούνται οι ψεύτες και οι συκοφάντες, και όχι εκείνοι που ασκούν το λειτούργημά τους με ευθύνη και συνέπεια. Το Φως δεν φοβάται το Σκοτάδι, “κύριοι” της “Αυγής”», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

     

    Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκάμφθη. Το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία όχι μόνο υιοθέτησε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, αλλά ζήτησε και την παραίτηση του κ. Πατούλη.

     

    «Τα πράγματα είναι απλά. Σήμερα η “Αυγή” αποκαλύπτει ότι ο κ. Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή. Πρόκειται για αδίκημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κ. Πατούλης ως διδάκτωρ Ιατρικής. Η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της “αριστείας”  έχει σκάσει οριστικά. Σε ανάλογα περιστατικά στο εξωτερικό –η λίστα είναι μακρά– οι πρωταγωνιστές σκανδάλων λογοκλοπής και ακαδημαϊκής εξαπάτησης παραιτήθηκαν. Αυτό είχε κάνει, θυμίζουμε, ο κ. Διαματάρης. Αυτό οφείλει να κάνει άμεσα και ο κ. Πατούλης. Στον χιονιά αποδείχθηκε ανίκανος. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και απατεώνας», ανέφεραν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ακολούθησε νέα ανταπάντηση του κ. Πατούλη, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε:

     

    «“Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”. – Θλιβερή η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Ακριτη υιοθέτηση συκοφαντικού δημοσιεύματος του κομματικού του φύλλου “Αυγή”.

     

    Η σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής –τυπικά, τουλάχιστον– αντιπολίτευσης, “ΣΥΡΙΖΑ”, είναι θλιβερή και, ταυτόχρονα, επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας.

     

    Υιοθετεί και άκριτα, άθλιο, ψευδέστατο και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο του κομματικού του φύλλου, σχετικά με την εγκυρότητα διδακτορικής μου διατριβής και εκθέτει ανεπανόρθωτα την σημερινή ηγεσία του.

     

    Αποδεικνύει ότι είναι εθισμένοι στο ψέμα και τη λάσπη. Δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η κομματική σκοπιμότητα και μόνο.
    Μιλούν για ανικανότητα αυτοί που στη διάρκεια της θητείας τους, “έπνιξαν” και “έκαψαν” σε πολλαπλά επίπεδα, τη χώρα μας, εξαιτίας της ανικανότητάς τους και μόνο.

     

    Με τους ψεύτες της “Αυγής”, θα τα μιλήσουμε, κατά τα οριζόμενα στον νόμο.

     

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ραντεβού τον Οκτώβριο του 2023 στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

     

    Εως τότε, τους αφήνουμε να “τσαλαβουτούν” μόνοι τους στη λάσπη και το ψέμα, αναζητώντας διέξοδο στα πολιτικά τους αδιέξοδα».

  • Ο καθηγητής Μάζης στο Επικρατείας του Βελόπουλου;

    Ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν όντως στο τέλος της τετραετίας –άνοιξη ή και καλοκαίρι του 2023– δεν έχουμε και πολύ χρόνο. Ηδη τα κόμματα ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτιά τους.

     

    Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός και ναύαρχος εν αποστρατεία έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Αλλά αυτό το λες και αναμενόμενο –μετά το φιάσκο του ανασχηματισμού του περασμένου Αυγούστου, κατά τον οποίο ο κ. Αποστολάκης είχε μεν αποδεχτεί θέση υπουργού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά ύστερα από το κράξιμο που έπεσε από την Κουμουνδούρου, άρχισε τα «δεν ήξερα, δεν ήθελα» και απαρνήθηκε το χαρτοφυλάκιο–, το ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάπου θα φρόντιζε να τον βολέψει ήταν κοινός τόπος.

     

    Η έκπληξη έρχεται από ένα άλλο όνομα του ευρύτερου χώρου των ενόπλων δυνάμεων, τον Ιωάννη Μάζη, καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του ΕΚΠΑ, ο οποίος διδάσκει εδώ και χρόνια τους ανώτατους αξιωματικούς στις Σχολές Πολέμου.

     

    Ο κ. Μάζης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών, συζητείται να προταθεί ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης. Με δεδομένες τις φιλορωσικές θέσεις του αρχηγού της «ΕΛΛΥΣ» και πωλητή κρεμών για τον κορονοϊό Κυριάκου Βελόπουλου και τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Μάζη, είναι ένα ιδανικό πάντρεμα.

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34