• Η κίνηση του Τσίπρα να δώσει χρήματα σε πλανόδιους μουσικούς στην Καλαμαριά είχε κάτι το περίεργο - τα χρήματα δεν ήταν ακριβώς δικά του...

    Ευκαιρία να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τους καημούς των ανώνυμων πολιτών στην Καλαμαριά είχε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τη χιλιοτραγουδισμένη «φτωχομάνα» Θεσσαλονίκη περιέγραψε τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών και επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ως «ψευδο-επιδοτήσεις» και επανέλαβε ότι θέλει εκλογές.

     

    Πέρα όμως από τα πολιτικά συνθήματα, ενδιαφέρον είχε ότι κατά τη διάρκεια της βόλτας του στην Καλαμαριά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με πολίτες, φωτογραφήθηκε και όταν είδε δύο μουσικούς του δρόμου, μια κοπέλα και ένα αγόρι, κοντοστάθηκε και απόλαυσε το τραγούδι τους. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας τους έκανε νεύμα, δείχνοντας ότι του άρεσε το κομμάτι και λίγο πριν φύγει, άφησε στη θήκη της κιθάρας τους πέντε ευρώ.

    Πολύ γλυκιά η κίνηση του κ. Τσίπρα, που συνοδευόταν και από την Κατερίνα Νοτοπούλου, πρώτη σε σταυρούς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

     

    Μόνο που η «Ομάδα Αλήθειας», το διαδικτυακό εργαλείο της νεοδημοκρατικής προπαγάνδας, εντόπισε κάτι περίεργο με τα χρήματα που έδωσε ο κ. Τσίπρας στους πλανόδιους μουσικούς.

     

  • Ο Τσακαλώτος σχολιάζει τους... αστρολόγους του Μητσοτάκη

    Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να περιοδεύει στην Καλαμαριά με την Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνει τις μάχες στη Βουλή.

     

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε την Πέμπτη στην Ολομέλεια και αναφέρθηκε στα της οικονομίας. Και με το γνωστό του «χιούμερ», χλεύασε μια παλαιότερη δήλωση του Πρωθυπουργού, συνδυάζοντάς την με την αστρολογία.

     

    Θυμήθηκε ο κ. Τσακαλώτος ότι τον Ιούνιο του 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «είναι ευθυγραμμισμένα τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας».

     

    Και σχολίασε «αφού δεν τα πάει καλά με τους οικονομολόγους του, ας αλλάξει τουλάχιστον αστρολόγους. Ισως οι αστρολόγοι του εξηγήσουν γιατί οι κρίσεις που βιώνουμε δεν είναι παροδικές».

     

     

  • Γιατί ο Αραχωβίτης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να στείλουμε στους Ουκρανούς σταφίδες αντί για όπλα;

    Μπορείς, βέβαια, να πεις ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι μια κάποια εξαίρεση στον κοινοβουλευτικό μεξικανικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπάρχουν λογής λογής περιπτώσεις.

     

    Μια από αυτές είναι ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση που έσπευσε να στείλει στους Ουκρανούς όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους από τον εισβολέα, πρότεινε ότι θα έπρεπε να τους είχαμε στείλει… σταφίδες.

     

    «Τώρα έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αντί λοιπόν να στέλνετε επιθετικό υλικό, γιατί τα Καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά και τα αντιαεροπορικά δεν είναι αμυντικό υλικό, προφανώς είναι επιθετικό υλικό, να σταλεί αμιγώς ανθρωπιστική βοήθεια και μέσα σε αυτή και σαν χειρονομία, αν θέλετε, ενδεχομένως όχι σαν λύση, γιατί μιλάμε για μεγάλα αποθέματα σαν χειρονομία και σαν σηματοδότηση να σταλεί και σταφίδα, ένα ιδιαίτερα θρεπτικό προϊόν για τις κρύες συνθήκες που υπάρχουν στον πόλεμο για τους ανθρώπους, τους αμάχους, που απομακρύνονται, στις σκηνές που βλέπουμε μέσα στο κρύο με τα πόδια. Θα μπορούσε να λειτουργήσει σωτήρια και για τις ίδιες τους τις ζωές. Το έχουμε, προτιμήσαμε να μην το κάνουμε», είπε στη Βουλή ο κ. Αραχωβίτης.

     

    Αυτή η πρόταση προκάλεσε θυμηδία στα social media, αλλά μια διαφορετική πτυχή της περιέγραψε ο «Στέντωρ» στην «Καθημερινή»:

     

    «Κάντε σταφίδα. Οχι πόλεμο. Στείλτε σταφίδα, που είναι “ιδιαίτερα θρεπτικό προϊόν για τις κρύες συνθήκες”. Και όχι αντιαρματικά και Καλάσνικοφ. Χάρη σε αυτή την πρόταση θερμιδικού πασιφισμού, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης κέρδισε μια ημέρα –όχι και τόσο κολακευτικής– δημοσιότητας στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν επρόκειτο όμως για επισιτιστικό ανθρωπισμό. Ως τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αραχωβίτης μετέφερε αίτημα των σταφιδοπαραγωγών που ζητούν να αγοράσει το κράτος την αδιάθετη σοδειά τους. Ο πόλεμος είναι ευκαιρία. Είναι όμως, όπως είχε επισημάνει πάλι ο Αραχωβίτης σε ανακοίνωσή του, και κίνδυνος. Κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε από τρόφιμα λόγω του πολέμου. Τότε γιατί δεν κρατάμε τη σταφίδα, που είναι και θρεπτική; Κι αν πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε εξαγωγές, ας εξάγουμε πελατειακή ελαφρότητα. Παράγουμε περισσότερη απ’ όση προλαβαίνουμε να αφομοιώσουμε».




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34