• Ο Γιώργος Παπανδρέου διαδηλώνει στο Στρασβούργο κατά του πολέμου στην Ουκρανία

    Στο Στρασβούργο βρέθηκε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην Πρωθυπουργός. Τι έκανε εκεί; Ισως να μην είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά μια από τις αρμοδιότητές του αφού έχασε τις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία από τον Νίκο Ανδρουλάκη τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι να εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

     

    Ετσι, ο κ. Παπανδρέου, που είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βρέθηκε έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης στη γαλλική πόλη και, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, διαδήλωσε με μια φωνή με τους βουλευτές των 46 χωρών του Συμβουλιου (η 47η, η Ρωσία, έχει αποβληθεί), φωνάζοντας «Οχι στον πόλεμο!».

  • Πού κόλλησε τον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

    H είδηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης νόσησε από Covid-19 δημιούργησε αίσθηση, όχι μόνο επειδή πρόκειται για τον Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και επειδή το τελευταίο διάστημα είχε πυκνές επαφές με ξένους παράγοντες –με τις σχετικές φωτογραφίες μάλιστα να τον δείχνουν να μη φοράει μάσκα–, επομένως η λεγόμενη… ιχνηλάτηση ήταν μια σύνθετη διαδικασία.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό το πρωί της Δευτέρας. Την Κυριακή ήταν στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ μέχρι και την Παρασκευή ήταν στις Βερσαλλίες, στο Παρίσι, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

     

    Πού τον βρήκε τον κορονοϊό ο Πρωθυπουργός; Μια απάντηση στο ερώτημα έδωσαν «Τα Νέα» την Τρίτη, με τον Γιώργο Παπαχρήστο να γράφει στη στήλη «Στίγμα»:

     

    Ενα ελαφρύ “μπούκωμα” και “μια κάποια μικρή κόπωση” εμφανίζει επί του παρόντος (και εύχομαι να μείνει μόνο σε αυτό) ο πρόεδρος Κυριάκος που εμφανίστηκε χθες θετικός στον κορονοϊό. Τίποτε άλλο. Και πρέπει να την “πάτησε” στις Βερσαλλίες, και όχι στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε τις συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο Ερντογάν όσο και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

     

    »Εκεί, στο Παρίσι, όπως όλα δείχνουν, και στο πήγαινε-έλα για τη σύνοδο κορυφής των Βερσαλλιών της περασμένης Πέμπτης, φαίνεται πως “τσίμπησε” τον ιό, ο οποίος (του) ανιχνεύθηκε χθες κατά τη διαδικασία του καθημερινού τεστ στο οποίο υποβάλλεται οποιοσδήποτε εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ακόμη και ο ίδιος. Τα περί Βερσαλλιών δεν προκύπτουν μόνο από το γεγονός ότι είναι η ικανή χρονική περίοδος για να αναπτύξει κάποιος τον ιό (τρεις – τέσσερις ημέρες), αλλά και από το ότι, όπως εγκύρως πληροφορήθηκα, «όλα ήταν πολύ χύμα» κατά τη σύνοδο. Ελάχιστοι φορούσαν μάσκα, έμαθα, και ακόμη λιγότεροι σωστά – οι περισσότεροι την είχαν… αξεσουάρ στο πιγούνι.

     

    “Οι Γάλλοι είναι πολύ χαλαροί με την πανδημία” μου αναφέρθηκε, και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω».

     

  • Αντιπαράθεση Μπακογιάννη - Κεραμέως για το γυμνάσιο στο Κολωνάκι

    Μια αντιπαράθεση με αναπάντεχο αντικείμενο –ένα δημόσιο σχολείο στο Κολωνάκι– και ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά –ανάμεσα σε δύο «γαλάζιους» παράγοντες με ιδιαίτερη απήχηση στην κομματική βάση, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη– έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα.

     

    Αφορμή και αιτία η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών (Κολωνακίου) και να το μετατρέψει σε πειραματικό, προκειμένου, όπως λέγεται, να το συνδέσει με το «ορφανό» Μαράσλειο Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο. (Το Μαράσλειο Δημοτικό έχει μείνει χωρίς σύνδεση με πειραματικό γυμνάσιο, καθώς πάλι το υπουργείο Παιδείας είχε διακόψει τη σύνδεσή του με το Πειραματικό Γυμνάσιο της Πλάκας).

     

    Αυτή η απόφαση αφήνει μια μεγάλη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας χωρίς συμβατικό δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο –χωρίς δηλαδή σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο οποίο να έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές, χωρίς διακρίσεις, καθώς και τα άλλα συγκροτήματα, στη Σκουφά και στην Τσόχα στους Αμπελοκήπους, είναι πρότυπα-πειραματικά.

     

    Αυτή η εξέλιξη με το 26ο προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι για να επιλύσει ένα πρόβλημα δημιούργησε ένα νέο, μεγαλύτερο.

     

    «Για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα, να δημιουργούμε ένα νέο, μεγαλύτερο πρόβλημα και ταυτόχρονα να διαταράσσεται μία ευαίσθητη ισορροπία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, για να προσθέσει: «Υπάρχει ένα ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο μεταξύ των άλλων εξηγεί μία πραγματικότητα, που τουλάχιστον εμείς, οι αυτοδιοικητικοί, τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, γιατί μιλάμε για την πόλη μας. Ότι η οποιαδήποτε μετατροπή αποστερεί ένα δημοτικό σχολείο γειτονιάς, διαταράσσει την κοινωνική και μαθητική ζωή των μαθητών και ανατρέπει τον προγραμματισμό των οικογενειών».

     

    Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει σε κάθε διεκδίκηση τις οικογένειες των παιδιών του 26ου Γυμνασίου συνοψίζοντας: «Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να μεταθέτουμε στην τοπική κοινωνία, δεν μπορούμε να μεταθέτουμε στους γονείς, στα παιδιά, ένα πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε τελικά και με διαβούλευση, καλούμε το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση του και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα στηρίξουμε τις οικογένειες και τους γονείς, σε κάθε διεκδίκησή τους».

     

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34