• Ο Κούλογλου αδειάζει τον Τσίπρα: «Με τις σημερινές συνθήκες δεν βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα»

    Στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άμεσα εκλογές. Τώρα. Το είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, όταν παρακάλεσε την κυβέρνηση να μην περιμένει ως τον Μάιο –δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι κάλπες μπορούν να στηθούν στις 22 Μαΐου– αλλά να κάνει εκλογές νωρίτερα.

     

    Το περίεργο είναι ότι ζητούν εκλογές τώρα, ενώ δεν είναι όλοι και τόσο βέβαιοι για την επιτυχία αυτού του προεδρικού στρατηγήματος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες –η λεγόμενη «παράσταση νίκης», δηλαδή, κάπου μπάζει, ακόμα και στα ενδότερα του κομματικού σύμπαντος.

     

    Και δεν μιλάμε για απλές ανώνυμες αμφιβολίες για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τη δημοσκοπική καχεξία του και να βγει νικητής. Μιλάμε για επώνυμες. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου βγήκε το πρωί της Δευτέρας στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, στον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο, και ουσιαστικά αμφισβήτησε τα όσα διακηρύττει ο αρχηγός Αλέξης, που από το βήμα της Βουλής έλεγε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ ότι «εκλογικός νόμος που να δίνει μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν γίνεται και εσείς είστε ήδη δεύτερο κόμμα».

     

    Ο κ. Κούλογλου είπε ότι «με τις σημερινές συνθήκες, δεν βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα». Πρόσθεσε ότι μπορεί λόγω ακρίβειας να υπάρξει μια ραγδαία φθορά της κυβέρνησης. Αλλά και πάλι, για να αλλάξει το κλίμα, έστω και ραγδαία, χρειάζεται κάποιος χρόνος, επομένως προς τι οι εκλογές εδώ και τώρα;

  • Ο Πιερρακάκης απεφάνθη ότι ο Χρυσοχοΐδης «θα σκίσει»

    Μια που το έφερε η κουβέντα για πρόωρες εκλογές, να πούμε ότι αυτό το ενδεχόμενο το απέρριψε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όπως ανέφερε ο «Βηματοδότης», που σημείωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε τούτες τις έκτακτες πολεμικές συνθήκες (αν περάσουν δηλαδή οι έκτακτες πολεμικές συνθήκες το συζητάμε;).

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του οποίου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας στον Δυτικό Τομέα Αθηνών έδωσε σήμα αυξημένης εκλογικής ετοιμότητας, άρα και σεναρίων για κάλπες.

     

    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών πυροδοτήθηκε λανθασμένα, εξηγώντας ότι η υποψηφιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν επιβεβαίωση της διεκδίκησης του Κέντρου και όχι σήμα για πρόωρες κάλπες.

     

    Μάλιστα ο κ. Πιερρακάκης εκτίμησε ότι «ο Μιχάλης θα σκίσει».

  • Αγγελική Αδαμοπούλου: Από το ΜέΡΑ25 στον ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου;

     

    Από την πρώτη στιγμή της ανεξαρτητοποίησης από το ΜέΡΑ25 της βουλευτού Α’ Αθηνών Αγγελικής Αδαμοπούλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης θυμωμένος της είχε ευχηθεί καλή επιτυχία στο «νέο της κόμμα». Ποιο είναι αυτό;

     

    Σύμφωνα με το cretalive.gr, η κυρία Αδαμοπούλου θα πάει σύντομα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι υποψήφια όχι στην Αθήνα αλλά στην εκλογική περιφέρεια Λασιθίου στην Κρήτη.

     

    Από το ΜέΡΑ25 σχολίασαν πάλι με μια σχετική ειρωνεία ότι αυτή η μεταγραφή της κυρίας Αδαμαπούλου θα ενοχλήσει τον Μανώλη Θραψανιώτη, που είναι ο ένας βουλευτής που εξέλεξε στο Λασίθι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάλι δεν υπολόγισαν ότι στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει τις προγραφές των… ηλικιωμένων και ο 73χρονος Κρητικός μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος –έχοντας κρατήσει την έδρα από το 2015 ως και τώρα.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34