• Οταν ο ΓΑΠ ζήτησε οικονομική βοήθεια από τον Πούτιν το 2010, εκείνος τού είπε να αγοράσει η Ελλάδα όπλα από τη Ρωσία

    O Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διεκδικητής της αρχηγίας του ΚΙΝΑΛ, βγήκε την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του Παύλου Τσίμα) ως ειδήμων στην εξωτερική πολιτική –είχε διατελέσει εξάλλου και υπουργός Εξωτερικών– και ως γνώστης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

     

    Και μεταξύ άλλων, εκεί που εξιστορούσε πώς του ήρθε η ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση –στο περιθώριο μιας ξεχωριστής επίσκεψής του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Μόσχα, όπου βρέθηκαν τυχαία «σε μια ταβέρνα»– πέταξε την μπηχτή του: ότι ο Ιβάν Σαββίδης διέσπειρε fake news για το τι είχε πει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε εκείνη τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο, το 2010, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η κρίση χρέους και ήμασταν ένα βήμα από τα μνημόνια.

     

    Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι ο κ. Σαββίδης έλεγε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι εκείνη την εποχή «δεν πήρα 25 δισ.» ευρώ που δήθεν του προσέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε πως όντως ζήτησε βοήθεια τότε από τη Ρωσία, αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν «όχι μόνο δεν μου απάντησε, αλλά μου ζήτησε να αγοράσω όπλα από τη Ρωσία. Δεν ήμασταν εκείνη τη στιγμή σε κατάσταση να αγοράζουμε οπλικά συστήματα», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Σημείωσε, δε, ότι και η Μόσχα έλεγε ότι «η Ελλάδα πρέπει να πάει στο ΔΝΤ».

     

  • Ο Σαμαράς πίσω από την κίνηση των Εξι

    Μια που πιάσαμε τους πρώην Πρωθυπουργούς, να πούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ και πρώην αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος, φέρεται να βρίσκεται πίσω από μία κίνηση βουλευτών της ΝΔ που εγκαλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

     

    Ο κ. Σαμαράς περιγράφεται ως το μυαλό πίσω από την κίνηση των έξι κυβερνητικών βουλευτών – Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Διονύσης Ακτύπης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στέργιος Γιαννάκης, Ξενοφών Μπαραλιάκος και Κωνσταντίνος Βλάσης– που κατέθεσαν ερώτηση για τον κ. Τσιάρα ρωτώντας τον για την παρουσία της αντιεισαγγελέα Εφετών Ελένης Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

     

    Τον ρόλο του κ. Σαμαρά ανέδειξε η «Καθημερινή» στο καλά πληροφορημένο «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος έγραψε σχετικά:

     

    «Η ερώτηση που κατέθεσαν οι έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον υπουργό Κώστα Τσιάρα για την τοποθέτηση της Τουλουπάκη στη Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου επιτέθηκε κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της λειτουργίας των θεσμών, απηχεί και τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Την ερώτηση άλλωστε συντόνισε και υπέγραψε πρώτος ο Μίλτος Χρυσομάλλης, στενός φίλος του προέδρου και βουλευτής Μεσσηνίας».

     

    Η μία ανάγνωση είναι ότι έξι βουλευτές απηχούν γενικά τον σκεπτικισμό που υπήρξε με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του κ. Τσιάρα. Η δεύτερη είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός επιχειρεί να δείξει ότι υπάρχει στο γαλάζιο σύμπαν, λίγο πριν από τις εκλογές.

  • Η Τουλουπάκη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

    Αλλα μιας που πήγε η κουβέντα και στην πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς και εμπλεκόμενη στην καταγγελλόμενη «σκευωρία» της Novartis, Ελένη Τουλουπάκη, να πούμε ότι έχει αρχίσει η συζήτηση για κάθοδό της στην πολιτική –φυσικά σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το έγραψε το Power Game στα parapolitika.gr, το οποίο με αφορμή τη συζήτηση για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να τοποθετήσει την κυρία Τουλουπάκη σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα το Power Game:

     

    «Με αφορμή την πρόσφατη ομιλία της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη στις Βρυξέλλες, ενώπιον μιας ομάδας ευρωβουλευτών, κυρίως Συριζαίων, κυκλοφόρησε μια πληροφορία που όσο υπερβολική φαντάζει, άλλο τόσο ρεαλιστική είναι. Σύμφωνα με κάτι καλούς ρεπόρτερ της Αριστεράς, εσχάτως ο πρόεδρος Τσίπρας έχει γίνει αποδέκτης μιας extreme πρότασης. Συγκεκριμένα, του έχει προταθεί να προτείνει στην εισαγγελέα Τουλουπάκη να συμμετάσχει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ως ένδειξη αναγνώρισης του “θάρρους που επέδειξε να βρεθεί απέναντι σε ένα καλά δομημένο πολιτικό σύστημα”. Η ιδέα λοιπόν έχει πέσει ήδη στο τραπέζι και όσοι γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο δίνουν πολλές πιθανότητες να υιοθετηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό. Το θέμα ωστόσο είναι αν η εισαγγελέας Τουλουπάκη έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τον χώρο της Δικαιοσύνης και να ασχοληθεί με την πολιτική. Αν κρίνω από το περιεχόμενο της πρόσφατης ομιλίας της, μάλλον έχει αρχίσει να το σκέφτεται.

     

    » Και μιας και αναφέρθηκε στο σενάριο που θέλει τον Τσίπρα να αξιοποιεί την εισαγγελέα Τουλουπάκη, οφείλω να σας πω ότι ενδιαφέρον για μια θέση στον κομματικό ήλιο, έχουν δείξει ο Μίμης Παπαγγελόπουλος, ο Γιάννης Μαντζουράνης και φυσικά η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, που δεν θα έλεγε όχι σε μια εκλόγιμη θέση (εφόσον θεσμοθετηθεί η λίστα) στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά ουδείς πάει χαμένος σε αυτό τον τόπο».

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34