• Η επιστροφή του Σπήλιου Λιβανού

    Τον θυμάστε τον Σπήλιο Λιβανό, έτσι δεν είναι; Τον υπέροχο εκείνο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που πριν από έναν και μήνα και αφού είχε καταφέρει να βγάλει τους αγρότες στους δρόμους, μετά χαχάνιζε on camera και με κάτι φαιδρούς κομπασμούς του Πέτρου Δούκα, δημάρχου της Σπάρτης και πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον διώξει κακήν κακώς από την κυβέρνηση;

     

    Ε, λοιπόν, ένας μόνο μήνας φαίνεται ότι χρειαζόταν για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ να επιστρέψει με κάποιον τρόπο σε κυβερνητικό πόστο. Ο θάνατος της Μαριέττας Γιαννάκου άφησε κενή μια θέση στην ελληνική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ και φαίνεται ότι ο κ. Λιβανός κρίθηκε ιδανικός, ιδίως αυτήν την εποχή, με ένα πόλεμο να μαίνεται στα σύνορα της Συμμαχίας.

     

    Τα της επιστροφής του κ. Λιβανού αποκάλυψε η «Καθημερινή», στη στήλη «Θεωρείο» την Πέμπτη. Εγραψε ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Τη θέση της Μαριέττας Γιαννάκου ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ θα καταλάβει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος έναν μήνα μετά την αποχώρησή του από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης “επανέρχεται”, τόσο συμβολικά όσο και τυπικά, καθώς η θέση που αναλαμβάνει είναι σημαντική και γίνεται ακόμη σημαντικότερη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της παγκόσμιας αναταραχής».

  • Ο Διονύσης Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος με τη ΝΔ

    Ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως διαβεβαιώνει ο Πρωθυπουργός, αυτό δεν απέχει πια και τόσο πολύ. Ετσι, ο ένας μετά τον άλλον στη ΝΔ ετοιμάζονται για τη μάχη του σταυρού.

     

    Το ενδιαφέρον σήμερα είναι στον Διονύση Χατζηδάκη, τον θρυλικό δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου, που εξελέγη βουλευτής το 2019, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκείνη την περίοδο. Στις εκλογές του Ιουλίου του ’19, ο κ. Χατζηδάκης εξελέγη στον δύσκολο Νότιο Τομέα Αθηνών, τρίτος, πίσω βέβαια από τον Νίκο Δένδια αλλά και από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος ήταν μια κάποια έκπληξη.

     

    Τώρα, στα 75 του, λέει ότι θα ξαναβάλει. Το δήλωσε στο vimaonline.gr, ιστότοπο που ασχολείται με τα των νοτίων προαστίων, δηλαδή με την εκλογική του περιφέρεια. Είπε ότι το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο χρόνο της δημαρχιακής του θητείας έχει ξεπεραστεί εντελώς και έτσι είναι και πάλι έτοιμος να ριχτεί στην εκλογική μάχη.

     

    Για να το λέει ο συγκεκριμένος, πρέπει να έχει και την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο έχει τις καλύτερες των σχέσεων, καθώς ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ τού πιστώνουν μια σειρά από θετικές ενέργειες το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει τον βετεράνο του Πολεμικού Ναυτικού «κοινοβουλευτική τορπίλη» (με την καλή έννοια).

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι στον Νότιο Τομέα μαζεύονται πολλοί. Η ΝΔ εξέλεξε εννέα βουλευτές –από τον κ. Δένδια έως τον τηλεοπτικό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου–, αλλά σε αυτούς πρέπει κανείς να προσθέσει τον Τάκη Θεοδωρικάκο, υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Τάσο Γαϊτάνη, που το 2019 δεν τα είχε καταφέρει (ήταν δεύτερος επιλαχών) αλλά τώρα έχει κερδίσει σε αναγνωρισιμότητα ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

  • Ο Ανδρουλάκης ανοίγει πλατφόρμα για υποψήφιους βουλευτές

    Μια που πιάσαμε τα των ψηφοδελτίων για τις εκλογές, να πούμε ότι το Κίνημα Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη ετοιμάζει και αυτό τα δικά του.

    Το έγραψαν από δύο πλευρές «Τα Νέα» την Πέμπτη.

     

    Ο Γιώργος Παπαχρήστος με το χαρακτηριστικό του στιλ, έγραψε στην στήλη «Στίγμα»:

     

    «Κατά τα λοιπά, “το ΠΑΣΟΚ (αυτο)οργανώνεται, νικά” ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Και προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις που αχνοφαίνονται εκεί στο βάθος του ορίζοντα (ψέματα θα πούμε τώρα;), βάζουν από τώρα μπρος τις μηχανές, μήπως και τους πιάσει στον ύπνο ο πρόεδρος Κυριάκος, και δεν τα καταφέρουν να είναι έτοιμοι. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Νίκος (Ανδρουλάκης) έδωσε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αυτοοργάνωση των φίλων του Κινήματος, μια διαδικασία της οποίας επιμελείται νεαρός βουλευτής εκ Χαλκιδικής ονόματι Απ. Πάνας. Και θα επιταχυνθούν. Στις 20 Μαρτίου, την επόμενη Κυριακή δηλαδή, σε γνωστό πολυχώρο της πρωτεύουσας θα παρουσιαστεί από τον κ. Πάνα και τους συνεργάτες του, το σχέδιο για την αυτοοργάνωση του Κινήματος, που ως φιλοσοφία θα μοιάζει μεν με εκείνη του 1974, αλλά τα μέσα θα είναι διαφορετικά: θα παίξει πολύ Διαδίκτυο σε αυτή τη φάση, διότι χωρίς Διαδίκτυο τίποτε πια δεν είναι εφικτό.

     

    »Παράλληλα θα ανοίξει οσονούπω και η πλατφόρμα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Την επίπονη διαδικασία έχει αναλάβει ένας βετεράνος της πολιτικής, ο εξ Ιωαννίνων ορμώμενος Ευάγγελος Αργύρης, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής εξετάσει δεκάδες περιπτώσεις υποψηφίων προς ένταξη στα ψηφοδέλτια. Και θα συνεχίσει να το κάνει, μέχρι πέρατος της προ-προεκλογικής διαδικασίας, σε μια προσπάθεια να ανανεωθεί (επιτέλους, θα σημειώσω…) το πολιτικό προσωπικό του Κινήματος…»

     

    Η δε Μυρτώ Λιαλιούτη σημείωσε στο σχετικό ρεπορτάζ:

     

    «Μέχρι πρότινος, πάντως, οι κεντροαριστερές εκτιμήσεις προσδιόριζαν τις εκλογές την άνοιξη του 2023, ενώ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία η γενική εκτίμηση είναι πως οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Μάιο είτε το φθινόπωρο. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει ξεκινήσει και μια πρώτη προετοιμασία για τα ψηφοδέλτια, με προσωπικές επαφές του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και με επαφές του επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Βαγγέλη Αργύρη, με στελέχη σε όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι βουλευτές, ειδικά αυτοί που θεωρούν πως έχουν ελπίδες να εκλεγούν, έχουν ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία τους, ενώ η πρόθεση της Χαριλάου Τρικούπη είναι η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια χωρίς αποκλεισμούς για όλες τις κεντροαριστερές φυλές. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως τα αυξημένα ποσοστά φέρνουν και αυξημένο ενδιαφέρον – ενώ το σχετικό σκάουτινγκ θα γίνει και από τα μέσα Μαρτίου, όταν ξεκινήσει επισήμως η διαδικασία της αυτοοργάνωσης».

     

  • Η αποκάλυψη του Κωστή Χατζηδάκη για την κάτοικο Διονύσου με εισόδημα 250.000 ευρώ που ήταν δέκα χρόνια στον ΟΑΕΔ

    Από τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για τον νέο ΟΑΕΔ και από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που γκρίνιαξε και πάλι –η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε κόψιμο του επιδόματος ανεργίας», από το Κίνημα Αλλαγής διαμαρτυρήθηκαν ότι στόχος είναι «η μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων, οι οποίοι ξεπέρασαν το 1,1 εκατ. τον Ιανουάριο του 2022, στοιχεία που “τσαλακώνουν” τη δήθεν αναπτυξιακή διακυβέρνηση της»– αξίζει κανείς να σταθεί σε μια αποκάλυψη του υπουργού:

    Οτι στους καταλόγους του Οργανισμού είναι εδώ και χρόνια μια κάτοικος Διονύσου με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 250.000 ευρώ.

     

    Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης: «Πενηνταπεντάχρονη, κάτοικος Διονύσου, με οικογενειακό εισόδημα 250.000 ευρώ το 2020 είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ εδώ και 10 χρόνια! Είναι μία από τις περιπτώσεις που άτομα έχουν ωφελήματα από τον ΟΑΕΔ, χωρίς να το έχουν ανάγκη. Σε αυτά τα φαινόμενα βάζουμε τέλος!».

     

    Αμφιβάλλει κανείς ότι ο ΟΑΕΔ, μετά τον ΕΦΚΑ, ήθελε και αυτός τον Κωστή Χατζηδάκη του;

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34