• Η Ντόρα εξηγεί γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει «ούτε τον καιρό ούτε τη διάθεση» να κάνει εκλογές

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργός, βγήκε το πρωί της Τετάρτης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και μίλησε για πολλά και διάφορα.

     

    Περιέγραψε, ας πούμε, σε αυτή τη συνέντευξή της στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο) το πώς η κρίση στην Ουκρανία μεταμόρφωσε την Ευρώπη.

     

    «Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αυτή η κρίση δημιούργησε μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που απαντάει ενωμένη, που στήνει αμυντικό βραχίονα. Μια Ευρώπη που είναι αποφασισμένη να δείξει ότι έχει τη δυνατότητα και δύσκολες αποφάσεις να παίρνει και να προστατεύει τους πολίτες της και τις ανάγκες τους», είπε η κυρία Μπακογιάννη, για να συμπληρώσει: «Για πρώτη φορά συζητείται στην Ευρώπη η έκδοση του ευρωομόλογου. Σπάει το ένα ταμπού μετά το άλλο μέσα σε δεκαπέντε ημέρες».

     

    Αλλά επειδή αυτά είναι θεωρητικά, το πιο ενδιαφέρον ήταν αυτό που η απάντησε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών –τούτο διότι η κυρία Μπακογιάννη, εκτός από αδελφή του Πρωθυπουργού, είναι και η βουλευτής της ΝΔ που έχει αναλάβει τη συνεννόηση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος με το Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Την απάντηση την ανήρτησε η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter.

    Που και αυτό μια… θεωρητική διάψευση του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών το λες.

  • Ο χρησμός του Λοβέρδου: Δεν «πατάει» γερά όποιος πιστεύει ότι δεν θα έχουμε εκλογές από τον Σεπτέμβριο

    Μια που πιάσαμε την κουβέντα για πρόωρες εκλογές, να πούμε ότι μια δική του εκτίμηση διατύπωσε την Τετάρτη ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο και όχι τον προσεχή Μάιο –όπως καταλάβατε, για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την τετραετία δεν το συζητά καν.

     

    Μιλώντας και αυτός στην ΕΡΑ και στην ίδια εκπομπή («Πρωινές διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο), ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχουν εκλογές τον Μάιο».

     

    Ο ίδιος εξήγησε ότι στην Ελλάδα συζητάμε συνέχεια για εκλογές ή ανασχηματισμό, αλλά το δεύτερο δεν είναι πια στο τραπέζι. Γιατί; Επειδή έως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τα έχει πάει και τόσο καλά με τους ανασχηματισμούς –εδώ δεν έχει και πολύ άδικο ο κ. Λοβέρδος, αν θυμηθεί κανείς το φιάσκο με τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

     

    Και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ συνέχισε:

     

    «Επειδή ο Μητσοτάκης δεν κάνει ανασχηματισμούς ή όταν τους κάνει είναι για “κλάματα” – έχουν όλοι προβλήματα οι ανασχηματισμοί του, δεν τους καταλαβαίνεις – έχουμε περιοριστεί να συζητάμε για εκλογές. Όποιος σε αυτή τη συγκυρία αποφασίσει εκλογές, θα του γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η απόφαση. Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική για τον Μάιο, αλλά από τον Σεπτέμβριο, όποιος πιστεύει ότι δεν θα έχουμε εκλογές ανά πάσα στιγμή, δεν πατάει γερά. Η εκτίμησή μου είναι ότι μετά την τουριστική περίοδο θα μπούμε σε περίοδο εκλογών».

  • Ο Νίκος Παππάς έκανε το επόμενο βήμα στην προσωπική του ζωή

    Σε άλλα νέα, ο Νίκος Παππάς, πρώην βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε το επόμενο βήμα στην προσωπική του ζωή: σύναψε σύμφωνο συμβίωσης με την αγαπημένη του, τη Βασιλική Σελήνη, η οποία είναι στέλεχος του καναλιού Open.

     

    Οπως ανέφερε το protothema.gr, η κυρία Σελήνη, γραμματέας του διευθυντή του καναλιού Χρήστου Παναγιωτόπουλου, τριγυρνούσε, κερνώντας τεχνικούς και δημοσιογράφους παστάκια.

    «Τι να ευχηθούμε», ρωτούσαν όλοι. Τότε εκείνη τους αποκάλυψε ότι ύστερα από τρία χρόνια σχέσης, σύναψε σύμφωνο συμβίωσης με τον αγαπημένο της, ο οποίος είναι ο κ. Παππάς.

     

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υπάρξει στο παρελθόν παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34