• Τριήμερο στην Κωνσταντινούπολη για τον Αλέξη Τσίπρα

    Ευκαιρία για μια απόδραση – από την Ελλάδα και τις πολιτικές της σκοτούρες και εντάσεις– ήταν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήγε οικογενειακώς στην Κωνσταντινούπολη και απόλαυσε τις ομορφιές της πόλης.

     

    Βέβαια, ο κ. Τσίπρας είχε και κάποιες συναντήσεις πολιτικού ενδιαφέροντος –όπως με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο– αλλά περισσότερο το ταξίδι ήταν για αναψυχή: πήγε στην Αγια-Σοφιά, σε ένα μπαρ, βόλταρε στην προκυμαία κ.λπ.

     

    Τα σχετικά τεκμήρια από το τριήμερο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πόλη ανήρτησε ο Γιάννης Κουρτέσογλου, διακεκριμένος ξεναγός, εμφανίζοντας τον κ. Τσίπρα και με τραγιάσκα.

    Καθώς τίποτα δεν μένει κρυφό από τα social media, ο κ. Τσίπρας εθεάθη και σε νυχτερινή εξόρμηση στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον Δημήτρη Πέλκα, που παίζει στη Φενέρμπαχτσε, και τη σύντροφό του Κυβέλη Μάρδα, η οποία είναι θυγατέρα του πρώην αν. υπουργού Οικονομικών και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα (Φωτογραφία κάτω).

     

    ΥΓ. Η τραγιάσκα του κ. Τσίπρα πάντως ενέπνευσε διαφόρους στα social media που σκέφτηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή της σειράς «Peaky Blinders», με τον Παύλο Πολάκη μάλιστα να χαίρεται που τον συμπεριέλαβαν και αυτόν, μπροστά μάλιστα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

  • Η Λιζ Τρας μπέρδεψε τον Νίκο Δένδια με τον Νίκο Βέρτη

    Γενικά η Λις Τρας το έχει με τις γκάφες –τόσο ανοίκειο με τη θέση της ως επικεφαλής ενός θεσμού που θεωρείται από τα θεμέλια της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπως είναι το βρετανικό Φόρεϊν Οφις, αλλά η 46χρονη υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν το λυπάται.

     

    Πριν από λίγες εβδομάδες είχε εξοργίσει τον Σεργκέι Λαβρόφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, μπερδεύοντας ρωσικά εδάφη με ουκρανικά. Τώρα δεν εξόργισε τον Νίκο Δένδια, απλώς τον μπέρδεψε με τον τραγουδιστή Νίκο Βέρτη σε ανάρτησή της στα social media.

     

    Ως γνωστόν, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συναντήθηκε με την Ελίζαμπεθ Τρας στο Λονδίνο και η υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, του εξέφρασε τα συλλυπητήρια της Βρετανίας για τον χαμό ελλήνων ομογενών στη Μαριούπολη και σε άλλα θέατρα μαχών στην Ουκρανία. Μόνο που στη σχετική ανάρτηση έκανε tag τον κ. Βέρτη και όχι τον συνονόματό του κ. Δένδια.

    Το αξιοπερίεργο δεν είναι η γκάφα – είπαμε, η Λιζ το έχει. Είναι ότι η γκάφα συνέβη στα social media, στα οποία η ίδια θεωρείται μετρ, σε βαθμό που κάποιοι να λένε ότι έφτασε ως την πόρτα του Φόρεϊν Οφις ως θατσερική influencer του Instagram.

     

    Σε κάθε περίπτωση, είναι θλιβερό. Και για την ίδια και για το Φόρεϊν Οφις, ιδίως σε μια εποχή που η «άλλη πλευρά» έχει τύπους σαν τον Λαβρόφ.

  • Η Ντόρα προσπαθεί να μεταπείσει τον Κώστα Τζαβάρα

    Τον θυμάστε τον Κώστα Τζαβάρα, έτσι δεν είναι; Τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ που, μεταξύ άλλων, πέρυσι τον Μάιο είχε ανακοινώσει-απειλήσει-υποσχεθεί ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, διαμαρτυρόμενος επειδή με τον νόμο για τα ΑΕΙ έκλειναν δύο πανεπιστημιακά τμήματα στην εκλογική του περιφέρεια, αυτά της Μουσειολογίας Πύργου και της Γεωπονίας Αμαλιάδας;

     

    Λοιπόν, για αυτόν τον κ. Τζαβάρα γίνεται μια προσπάθεια να μεταπειστεί ή, τέλος πάντων, να εξακριβωθεί τι πραγματικά θα κάνει. Σε μια ακόμη απόδειξη ότι οι εκλογές δεν είναι τόσο μακριά πια, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει αναλάβει έναν άτυπο ρόλο ειδικού διαμεσολαβητή ανάμεσα στους (δυσαρεστημένους) βουλευτές της ΝΔ και στο Μέγαρο Μαξίμου, ήρθε σε επαφή με τον βετεράνο βουλευτή Ηλείας.

     

    Το περιέγραψε το «Θεωρείο» της «Καθημερινής» ως εξής:

     

    «Πολλή και δύσκολη δουλειά κάνει τελευταία η Ντόρα, μιλώντας με βουλευτές της ΝΔ που είναι δυσαρεστημένοι ή πιο απόμακροι από το Μαξίμου. Πρόσφατα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε επικοινωνία με τον Κώστα Τζαβάρα, κάνοντας μια αναγνωριστική συζήτηση για το αν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο πρώην υπουργός πριν από έναν χρόνο είχε έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση για το κλείσιμο των ΑΕΙ στην Ηλεία και είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος. Απόφαση που ίσως επιχειρεί να ανατρέψει η Ντόρα».




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34