• Ο Κουτσούμπας χαρακτηρίζει «μύθο» τον Μεγάλο Λιμό της Ουκρανίας

    Στην Ιστορία του 20ού αιώνα έχει καταγραφεί με ένα εφιαλτικό όνομα: «Γολοντομόρ». Ηταν ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας, όπου τη διετία 1932-33, τα σκοτεινά χρόνια του Ιωσήφ Στάλιν, βρήκαν φρικτό θάνατο από την πείνα εκατομμύρια Ουκρανοί, οι οποίοι στο πλαίσιο της περιβόητης «Αγροτικής Μεταρρύθμισης» (βλέπε: κολεκτιβοποίηση) που διέταξε η Μόσχα, στερήθηκαν διά της βίας τις σοδειές τους –ακόμα και μια χούφτα καλαμπόκι, για την οποία μπορούσαν να εκτελεστούν με συνοπτικές διαδικασίες.

     

    Είναι γνωστά πράγματα αυτά, καταγεγραμμένα. Ή μήπως όχι; Διότι σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, αυτά δεν συνέβησαν, είναι «μύθος», το είπε έτσι ανερυθρίαστα από το ιερό βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

     

    Στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την Ουκρανία, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «ο ουκρανικός και ο ρώσικος λαός έδωσαν μαζί πολλές μάχες και έζησαν μαζί πολλά χρόνια αδερφωμένοι». Και αναφερόμενος στον λιμό υποστήριξε:

     

    «Για να οικοδομήσουν τη νέα κοινωνία και για να αποκρούσουν αρχικά την ιμπεριαλιστική επέμβαση το ’19, στην οποία πήρε μέρος και η Ελλάδα που ήθελε να τους ανατρέψει, μαζί με όλη τη Δύση, και για να γλιτώσουν το βιος τους από τους πλούσιους που κατέστρεφαν τα τρόφιμα και την παραγωγή, γιατί δεν ήθελαν να κάνουν κουμάντο στα χωράφια τους άλλοι, αλλά οι ίδιοι οι αγρότες. Αυτός είναι και ο μύθος του λιμού που ξεφουρνίζετε αναφερόμενοι στο 1933»…

     

    Ενδιαφέρον ότι επειδή δεν ήθελαν να κάνουν κουμάντο στα χωράφια τους άλλοι, τελικά πέθαναν από την πείνα…

  • Ο Κοτζιάς λέει ότι η φράση «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»... ανήκει στο ΚΚΕ

    Μια που πιάσαμε τα της κομμουνιστικής ιστορίας και επειδή πολλή συζήτηση έγινε στη Βουλή και για τη φράση «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», να πούμε ότι υπήρξε παρέμβαση του Νίκου Κοτζιά.

     

    Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Κοτζιάς είναι επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών από το 2015 έως το 2018, όταν και παραιτήθηκε επειδή πλακώθηκε στο Υπουργικό με τον Πάνο Καμμένο.

     

    Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός παρακολούθησε τη συζήτηση στη Βουλή, άκουσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να λέει το «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» και τον Μιχάλη Κατρίνη, επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, να τον διορθώνει λέγοντάς του ότι αυτή τη φράση την είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου και παρενέβη μέσω Twitter:

    Και επειδή κάποιοι αντέδρασαν, ο κ. Κοτζιάς επανήλθε με δεύτερο tweet.

  • Ο Σίμος Κεδίκογλου και ένα βίντεο που έγινε viral από τα εγκαίνια της 8ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    Γενικά οι κλαδικές εκθέσεις είναι άχαρο πράγμα, ιδίως για έναν πολιτικό που πρέπει να σφίγγει χέρια και να μοιράζει υποσχέσεις σε ανθρώπους που δεν ξέρει. Αλλά υπάρχουν εκείνες οι σπάνιες στιγμές που μια τέτοια έκθεση χαρακτηρίζεται από κέφι, πολιτικό μπρίο και ευθυμία.

     

    Μια τέτοια στιγμή φαίνεται ότι ήταν η 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία φιλοξενήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου στην Παιανία –«η πιο Premium έκθεση που έγινε θεσμός», ήταν το φιλόδοξο μότο της. Και μετά την πληθωρική παρουσία του Σίμου Κεδίκογλου, υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Ευβοίας, μπορούμε όντως να πούμε ότι είναι μια έκθεση-θεσμός.

     

    Ηταν ένας υπέροχος κ. Κεδίκογλου, ιδίως όταν πήρε τον λόγο: Ενθουσιώδης, με φωνή να πάλλεται και να δυσκολεύεται να κρατήσει τον ειρμό πάνω στη συγκίνηση, αγαπησιάρης, να θέλει να τους αγκαλιάσει όλους, ιδίως τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

     

    Το σχετικό βίντεο με την ομιλία του κ. Κεδίκογλου στην έκθεση, ανήρτησε προ ημερών ο ιστότοπος eviathema.gr, περιγράφοντας τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Ευβοίας ως «ελαφρώς ζαλισμένο».

     

    Το βίντεο έγινε δικαιολογημένα viral, καθώς εκτός των άλλων απέδειξε ότι ακόμα και μια πολιτική αγγαρεία μπορεί να έχει την εύθυμη πλευρά της.

  • Μαμά ξανά η Σοφία Νικολάου

    Μια που αναφέραμε τον Σίμο Κεδίκογλου, να πούμε ότι μια συντοπίτισσά του, η Σοφία Νικολάου, τέως γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, έγινε ξανά μαμά. Εφερε στον κόσμο ένα αγοράκι 2.900 γρ., το οποίο θα το φωνάζουν Ερμή. Μας ενημέρωσε σχετικά η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook.

    H κυρία Νικολάου είχε αποκτήσει πέρυσι τον πρώτο της γιο, τον Αγγελο, καρπό του γάμου της με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Δαυλό.

     

    Η κυρία Νικολάου ήταν υποψήφια με τη ΝΔ το 2019 αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ Αθηνών –κατετάγη δεύτερη επιλαχούσα. Ετσι, τώρα αποφάσισε να δοκιμάσει στην Εύβοια, γι’ αυτό και αποχώρησε εγκαίρως από τη γενική γραμματεία, ώστε να έχει δικαίωμα να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34