• Ποια σωστή πλευρά της Ιστορίας; Ο Μάρδας του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί για το κόστος «επανασυγκόλησής» μας με τη Ρωσία του Πούτιν

    Τον θυμάστε τον Δημήτρη Μάρδα έτσι δεν είναι; Τον αν. υπουργό Οικονομικών που είχε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκείνο το εφιαλτικό εξάμηνο του 2015 της τάχα μου «περήφανης διαπραγμάτευσης», που μετά έγινε και υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά έπειτα παρά τα κυβερνητικά οφίτσια ατύχησε στις εκλογές του 2019 και έμεινε πρώτος επιλαχών στη Β’ Θεσσαλονίκης;

     

    Αυτός ο κ. Μάρδας λοιπόν, που ως κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι στην Ελλάδα θα έρθουν πρόσφυγες-επενδυτές και ότι η Αιγιαλεία θα γίνει το θερινό Νταβός, ή μια άλλη φορά είχε βρει 400 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο ώρες, εμφανίστηκε ξανά στη δημόσια σφαίρα για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία –κριτική μάλιστα στη βάση ότι θα μας τιμωρήσουν οι Ρώσοι!

     

    Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας και αυτός τη γενικότερη δυσανεξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια παγκόσμια πραγματικότητα που είτε το θέλουμε είτε όχι άλλαξε μέσα σε μια νύχτα, επέλεξε να υιοθετήσει τη γραμμή της απειλής της Ρωσίας επειδή η χώρα μας διάλεξε με ποιους θα πάει και ποιος θ’ αφήσει σε αυτό το νέο περιβάλλον.

     

    Μαρτυρώντας και με τι (ηθικά) κριτήρια σκέφτονται κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάρδας έγραψε στο Facebook ότι το κόστος από τους ρώσους τουρίστες που δεν θα έρθουν στην Ελλάδα και από τις άλλες εμπορικές συναλλαγές, μπορεί να είναι τεράστιο επειδή στείλαμε οπλισμό στους Ουκρανούς και διαλέξαμε πλευρά.

     

    Λες και οι ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να πάνε κάπου αλλού –με τι λεφτά άραγε, με ρούβλια;– ή λες και την ώρα που τα θεμέλια του κόσμου αλλάζουν πρέπει να σκεφτόμαστε αν θα μας έρθει ο ρώσος λεφτάς με τη φαμίλια του στη Χαλκιδική.

     

    Τέλος πάντων, την καλύτερη απάντηση στον κ. Μάρδα την έδωσε ο πρώτος σχολιαστής στην ανάρτησή του.

  • Η Πούλου του ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει τους νεκρούς στην Ουκρανία με τους νεκρούς από την πανδημία στην Ελλάδα

    Εχει χάσει η Βουλή που δεν έχει πια τον Δημήτρη Μάρδα να αγορεύει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εφεδρείες. Μία από αυτές είναι η Γιώτα Πούλου, βουλευτής Βοιωτίας.

     

    Η οποία κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια τη Δευτέρα είπε να συγκρίνει τους νεκρούς στην Ουκρανία με τα θύματα που μετρά η χώρα μας από την πανδημία.

     

    «Μέσα σε έξι μήνες επί των ημερών σας θρηνούμε εκατόμβες νεκρών. Ούτε στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν έχουμε τόσα θύματα» είπε η κυρία Πούλου, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

     

    «Τι είναι αυτά που λέτε; Τη μία βουλευτής σας (η Θεοδώρα Τζάκρη) συγκρίνει τους νεκρούς της πανδημίας με τον Εμφύλιο και έρχεστε εσείς σήμερα και συγκρίνετε τους νεκρούς με τον πόλεμο στην Ουκρανία; Μπορεί να είστε το κόμμα των ίσων αποστάσεων και σε αυτό το θέμα αλλά δείξτε λίγο σεβασμό. Σεβαστείτε τα θύματα του πολέμου, τους συνανθρώπους μας οι οποίοι αυτή την ώρα είναι αντιμέτωποι με βόμβες και σφαίρες στην Ουκρανία».

  • Η Βασιλική Θάνου - και πολλοί άλλοι - στην κηδεία του Δημήτρη Τσοβόλα

    Κόσμος πολύς πήγε στο Α’ Νεκροταφείο το απόγευμα της Τρίτης για να αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Τσοβόλα, τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

     

    Ηταν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βέβαια, από τον αρχηγό Νίκο Ανδρουλάκη ως τον Κώστα Λαλιώτη και από τον Κώστα Σκανδαλίδη ως τον Χρήστο Παπουτσή. Στεφάνια έστειλαν ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ηταν και ο Στέφανος ο Τζουμάκας, ο ζωντανός σύνδεσμος του ΠΑΣΟΚ του Τσοβόλα με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.

    Ξεχωριστό ενδιαφέρον όμως είχε η παρουσία της Βασιλικής Θάνου, πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακής Πρωθυπουργού, η οποία είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών –για όλους τους λάθος λόγους.

     

    Η παρουσία της κυρίας Θάνου στο Α’ Νεκροταφείο έγινε στη σκιά των νέων αποκαλύψεων για τις καταγγελίες Βγενόπουλου και της διπλής παρέμβασης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση.

    Ο εκλιπών ήταν εξάλλου και δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για την καταγγελλόμενη «σκευωρία» της Novartis.

     

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34