• Ο Κικίλιας ψαρεύει σε θολά νερά και ζητάει οι ΜΚΟ να φύγουν από το Αιγαίο και να πάνε στην Ουκρανία

    Δύσκολο να περάσει μια μέρα χωρίς μια αστοχία, αν όχι μπαρούφα, από κάποιον κυβερνητικό. Είναι και θέμα πιθανοτήτων: τόσοι βγαίνουν και δίνουν συνεντεύξεις σε κανάλια και ραδιόφωνα, όλο και κάτι θα ξεφύγει.

     

    Το Σάββατο την εκστόμισε ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού, ο οποίος μίλησε στο Mega και αφού είπε διάφορα για τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας και τι μπορεί να σημαίνει η κρίση στην Ουκρανία για τις αφίξεις το καλοκαίρι, θεώρησε πρέπον να αφήσει υπονοούμενα για το έργο των ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου — και μάλιστα έκρινε ότι αυτήν η ατάκα του ήταν τόσο επιτυχημένη που έπρεπε και να τη γράψει στο Twitter.

    Προσπερνώντας το γεγονός ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι Ουκρανοί δεν ζήτησαν ΜΚΟ —όπλα, καύσιμα και φάρμακα ζήτησαν και εμείς τους στέλνουμε ήδη φάρμακα—, ο υπουργός Τουρισμού φαίνεται να αμφισβητεί το κατά πόσο έβαλε τάξη στο θέμα των συγκεκριμένων οργανώσεων η κυβέρνηση στην οποία ανήκει και βεβαίως να αμφισβητεί το ανθρωπιστικό έργο που κάνουν στο Προσφυγικό —μια εξ αυτών των οργανώσεων είναι, για παράδειγμα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

     

    Από την άλλη θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι απλώς έρχονται εκλογές και στην Α’ Αθηνών θα γίνει σφαγή στη ΝΔ —επομένως οι «ορφανές» ψήφοι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι καλοδεχούμενες…

     

  • Ανθρωπισμός πάνω απ' όλα: Ο Βελόπουλος ζητάει τα φάρμακα προς την Ουκρανία να πάνε στους ομογενείς

    Μια που μιλάμε για ανθρωπιστικό έργο και ανθρωπισμό, να πούμε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης διαμαρτυρήθηκε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

     

    Γνωστός υμνητής του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κ. Βελόπουλος είναι υπέρμαχος της βολικής μη εμπλοκής στην ουκρανική κρίση, να μην πολυασχοληθούμε δηλαδή που η Ρωσία αποφάσισε να εισβάλει σε μια ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα.

     

    Και αναφορικά με το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας είπε ότι ακόμα και αν είναι να στείλουμε φάρμακα στους Ουκρανούς, αυτά πρέπει να πάνε στους ομογενείς

     

    «Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή στις πολεμικές συγκρούσεις. Μόνος στόχος πρέπει να είναι η προστασία της ελληνικής μειονότητας, που πρέπει να είναι και ο κύριος αποδέκτης της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα στείλει η Ελλάδα», ανέφερε η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

  • Ο Φίλης στη ρωσική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθεί για τους «σχεδιασμούς του αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

    Πολλά γράφτηκαν για την πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικανική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή της… Ρωσίας στην Ουκρανία. Λίγη ώρα νωρίτερα όμως, Παρασκευή, νωρίς το βράδυ, είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα δρώμενο, με επίκεντρο επίσης την πρεσβεία της Ρωσίας στο Παλαιό Ψυχικό.

     

    Αν όμως το ΚΚΕ ξεκίνησε από το Ψυχικό για να πάει στην πρεσβεία των ΗΠΑ και να διαμαρτυρηθεί για τους Ρώσους, στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν το αντίθετο: πήγαν στους Ρώσους για να καυτηριάσουν μεταξύ άλλων «τους σχεδιασμούς του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας».

     

    Τα είπε όλα αυτά ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του για τη συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία, που να μεν δεν είχε το πλήθος αυτής του ΚΚΕ, αλλά είχε φαντασία.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34