• Ο Συρμαλένιος δικαιώνει Τσακαλώτο για το ελάττωμα του Τσίπρα

    Δεν μέτρησε μόνο επικριτές από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επειδή τόλμησε να μιλήσει για ελαττώματα του Αλέξη Τσίπρα. Είχε και έναν, τουλάχιστον, υποστηρικτή.

     

    Ο Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην Τηλεόραση της Βουλής και επιβεβαίωσε την κρίση του πρώην υπουργού Οικονομικών για την ανεπάρκεια του κ. Τσίπρα στην επιλογή συμβούλων.

     

    Ο κ. Συρμαλένιος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση». Και ερωτηθείς για το αν έχει την ίδια εικόνα, ότι δεν ξέρει να επιλέγει συμβούλους ο κ. Τσίπρας, απάντησε:

     

    «Εν μέρει, ναι. Και το λέω διότι είχαμε συγκεκριμένες εμπειρίες το 2015 το πρώτο εξάμηνο. Μιλώ για την πρώην Πρόεδρο της Βουλής, την κυρία Κωνσταντοπούλου. Θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής επιλογή, όχι στο να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και να εκπροσωπεί κάποιους τομείς πολιτικής που γνωρίζει όπως π.χ. θέματα Δικαιοσύνης, αλλά ως Πρόεδρος της Βουλής. Ο οποίος πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να έχει τη συναίνεση μεγάλων μερίδων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, που μετέχουν στη Βουλή και η συμπεριφορά επίσης να είναι τέτοια, που να μπορεί να διεκπεραιώνει αυτό το σύνθετο έργο, πολιτικό και πρακτικό».

     

    Οφείλει κανείς να υποκλιθεί στο θάρρος του κ. Συρμαλένιου. Ο οποίος δεν θα έχει τώρα απέναντί του μόνο τους Καρανίκες, τους Πολάκηδες και τους Βαξεβάνηδες που επιτέθηκαν στον Ευκλείδη. Θα έχει και τη Ζωή.

  • «Η δακρύβρεχτη αποκάλυψη» του Τάκη Θεοδωρικάκου

    Ενα από τα αξιοσημείωτα της παρουσίασης των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας τη Δευτέρα, ήταν δίχως άλλως η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, για την αυταπάρνηση που επέδειξαν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, ώστε να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του Αλκιβιάδη Καμπανού.

     

    «Σας αποκαλύπτω με ξεχωριστή υπερηφάνεια ότι πολλοί αστυνομικοί δεν έφευγαν από τη βάρδια τους και παρέμεναν μέχρι να συλληφθούν όλοι, και οι 12 που βρίσκονται στην φυλακή με απόφαση της Δικαιοσύνης», είπε ο υπουργός, λέγοντάς μας δηλαδή ότι είναι υπερήφανος που οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται.

     

    Το σχολίασε με τον γνωστό δηκτικό τρόπο η «Πανδώρα» στα «Νέα» στο σημείωμα του Στέφανου Κασιμάτη με τίτλο «Ετερογονία των σκοπών».

     

    «Η δακρύβρεχτη αποκάλυψη (sic) του Τάκη Θεοδωρικάκου για την αυταπάρνηση των αστυνομικών, που δεν κοιμόντουσαν και δεν πήγαιναν σπίτι τους μέχρι να τσακώσουν τους δράστες της δολοφονίας του Αλκη, περίττευε εντελώς. Πώς νομίζει, δηλαδή, ο υπουργός ότι εξιχνιάζονται τόσες ανθρωποκτονίες, απαγωγές και άλλα σοβαρά εγκλήματα; Από υπαλλήλους που τηρούν ευλαβικά το οκτάωρο; Αν ήξερε πώς δουλεύει το Ανθρωποκτονιών, δεν θα το έλεγε αυτό. Θα καταλάβαινε ότι μάλλον εκθέτει στους αξιωματικούς του σώματος τη δική του άγνοια για τη δουλειά τους και θα έβρισκε έναν άλλον τρόπο για να εξάρει την αφοσίωσή τους στο καθήκον. Αλλά ο σκοπός του δεν ήταν αυτός. Τον εαυτό του ήθελε να επαινέσει δι’ αντανακλάσεως. Ηθελε να κάνει τους τρίτους, το κοινό, να σκεφθούν: “Βρε, τι καλός άνθρωπος είναι αυτός ο Θεοδωρικάκος!”. Αντ’ αυτού, κατάφερε να εκθέσει τη δική του άγνοια. Η αριστοτελική ετερογονία των σκοπών μέσα στο ίδιο άτομο…».

  • H περιπέτεια του γιου του Ανδρέα Λοβέρδου - και τα συγχαρητήρια στο ΕΣΥ

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει πολλή δουλειά τελευταία ως αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, αλλά είχε και μια οικογενειακή περιπέτεια, καθώς τραυματίστηκε ο γιος του και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

     

    Εκεί, βράδυ Σαββάτου, ο κ. Λοβέρδος διαπίστωσε τη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί και αναγνώρισε πόσο καλές είναι οι υπηρεσίες του ελληνικού ΕΣΥ, έχοντας εξάλλου την απαραίτητη επάρκεια ως πρώην υπουργός Υγείας (2010-2012).

     

    Ο κ. Λοβέρδος απέδωσε τα εύσημα σε γιατρούς, νοσηλευτές και ανθρώπους του ΕΚΑΒ για τη δουλειά που κάνουν, με μια ανάρτηση στο Twitter.

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34