• Ο Γεωργιάδης λέει ότι φταίει η Αριστερά που δεν έχουμε φτηνό ρεύμα — και απαντάει με 878 λέξεις στο #Αν_δεν_υπηρχε_η_Αριστερα

    Δεκατρείς ημέρες. Τόσες άντεξε ο Αδωνις Γεωργιάδης μακριά από το στούντιο του ΣΚΑΪ και του Γιώργου Αυτιά —είχε βγει στις 6 Φεβρουαρίου, ξαναβγήκε στις 19 Φεβρουαρίου, το λες και μόνιμη συνεργασία.

     

    Κάθισε λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ μία ολόκληρη ώρα στο πλατό, χώρια το μακιγιάζ. Είπε για την οικονομία, μετά άκουσε και σχολίασε τα ρεπορτάζ για την Ουκρανία, τους αγνοούμενους στο «Euroferry Olympia», τους ψαράδες της Λέσβου και κάποια στιγμή ήρθε και η ώρα της πολιτικής σύγκρουσης καθώς στο πάνελ εμφανίστηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος για όσους δεν θυμούνται ήταν κάποια στιγμή πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και τώρα είναι διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

     

    Αφού λοιπόν ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι τα όσα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένα —και αφού κατάφερε να μη γελάσει ο ίδιος με αυτό που είπε— άρχισε να τσιγκλάει τον κ. Γεωργιάδη ρωτώντας τον γιατί η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

     

    Και εκεί ο υπουργός τού απάντησε ότι για αυτό φταίει η Αριστερά.

     

    «Ανθρωποι, όχι εσείς προσωπικά αλλά κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά όποτε πήγαμε να φτιάξουμε… Φράγμα του Αχελώου; Αν είχαμε τα υδροηλεκτρικά έργα του Αχελώου θα είχαμε ένα σωρό ρεύμα τσάμπα. Πάμε να βάλουμε ανεμογεννήτριες; Άλλοι Συριζαίοι σταματάνε τις ανεμογεννήτριες. Πάμε να βάλουμε ηλιακά πάρκα; Άλλοι Συριζαίοι σταματάνε τα ηλιακά πάρκα.

     

    »Αφού σταματάει διαχρονικά η Αριστερά κάθε έργο προόδου στη χώρα μετά λέτε “γιατί δεν έχουμε φτηνό ρεύμα;”. Γιατί είστε εσείς, αυτός είναι ο λόγος. Εξαιτίας σας δεν έχουμε φτηνό ρεύμα!».

     

    Το ξέσπασμα αυτό του κ. Γεωργιάδη προς τον κ. Θεοχαρόπουλο γέννησε ένα hashtag στο Twitter, το #Αν_δεν_υπηρχε_η_Αριστερα, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε την απάντηση του κ. Γεωργιάδη αργά το βράδυ του Σαββάτου με μια ανάρτηση 874 λέξεων στο Facebook. Η οποία κατέληξε στο εξής αφοριστικό αλλά όχι εντελώς λάθος: «Ποτέ δεν τους ένοιαζε το περιβάλλον, η αντίδραση σε όλα τους νοιάζει βασικά».

     

    Τέλος πάντων, την ανάρτηση μπορεί κανείς να τη διαβάσει εδώ – είναι δημόσια. Και την παρουσία του κ. Γεωργιάδη στον κ. Αυτιά μπορεί να την απολαύσει (υπεύθυνα πάντα) στο σύνολό της εδώ:

  • Πώς ο Κουτσούμπας «καπέλωσε» τον Τσίπρα με τους αγρότες

    Αποφάσισε να πάει την Παρασκευή και ο Αλέξης Τσίπρας στα μπλόκα των αγροτών στην Αγιά της Λάρισας – είχαν προηγηθεί η Ευαγγελία Λιακούλη, τοπική βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και, βεβαίως, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

     

    Αλλά τι το ήθελε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Την ώρα που μιλούσε στους αγρότες και προσπαθούσε να ντυθεί Μαρίνος Αντύπας από το Κιλελέρ, ο κ. Κουτσούμπας έκανε την κίνηση που έδειχνε ποιος καθαρίζει:

     

    Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ πήρε τηλέφωνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν στις Βρυξέλλες και λειτούργησε ως αγγελιαφόρος των αγροτών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, μεταφέροντας στον Πρωθυπουργό το αίτημά τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο υπουργών, προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματα και να προσπαθήσουν να βρουν λύση.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα συμφώνησε και του απάντησε ότι θα οργανωθεί αυτή η συνάντηση από την ερχόμενη Δευτέρα.

     

    Το «Θεωρείο» της «Καθημερινής» το ανέλυσε σε λίγες λέξεις:

     

    «Το ΚΚΕ είναι μία σχολή μόνο του. Η χθεσινή κίνηση του Δημήτρη Κουτσούμπα να πάρει τηλέφωνο τον Πρωθυπουργό και να κλείσει με δική του πρωτοβουλία ραντεβού στους αγρότες με κυβερνητικό κλιμάκιο την ερχόμενη Δευτέρα, καπέλωσε την επίσκεψη Τσίπρα στα μπλόκα και του αφαίρεσε τη δυναμική. Στο ΚΚΕ “κουκουεδιές” δεν περνάνε, μάλλον».

  • Ο Πολάκης απειλεί και τον Ανδρουλάκη ότι την επόμενη φορά θα είναι «αλλιώς»

    Προσωπικά τα πήρε ο Παύλος Πολάκης τα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στην τελευταία συνέντευξή του στο Action24.

     

    O νέος αρχηγός της Κεντροαριστεράς παρομοίασε τη γενικότερη παρουσία του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με συμπεριφορές που θυμίζουν τον Όρμπαν και είπε ότι δεν θα ήταν ανεκτές στο ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον, όμως, απαντώντας σε ερώτηση για το πολυσυζητημένο «προοδευτικό μέτωπο» που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε δηκτικά: «Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; Με τον Πολάκη;».

     

    Ο κ. Πολάκης θίχτηκε και έγραψε μια μακροσκελή ανάρτηση —πού αλλού;— στο Facebook, απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη, με τον οποίο μοιράζονται την κοινή καταγωγή από την Κρήτη —κάτι που βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά, καθώς ο ένας είναι Χανιώτης και ο άλλος από το Ηράκλειο, αλλά τέλος πάντων.

     

    Το ενδιαφέρον στην ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι το υστερόγραφο, που προειδοποιεί τον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ ότι του χαρίστηκε επειδή είναι συντοπίτες και τον απειλεί ότι την επόμενη φορά και με αυτόν θα είναι αλλιώς.

     

    «Λόγω του νεαρού της ηλικίας σου και της καταγωγής σου, σήμερα σου απαντώ ευγενικά. Η επόμενη φορά…θα είναι ΑΛΛΙΩΣ!!», έγραψε ο Σφακιανός.

     

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34