• Χαμένοι στη μετάφραση Νο 2: «Πνίγηκε» η διερμηνέας στις δηλώσεις Δένδια - Λαβρόφ

    Γράφαμε τις προάλλες για το ατυχές περιστατικό με τη διερμηνέα στις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς –ατυχές υπό την έννοια ότι βρέθηκε διερμηνέας που έχει συντάξει ολόκληρο ελληνοκροατικό λεξικό, η οποία δεν ήξερε εκείνες τις λέξεις που εκστόμισε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, με συνέπεια να παραδεχτεί ότι ο τελευταίος είπε «και… πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα».

     

    Φαίνεται όμως ότι υπάρχει επιδημία. Την Παρασκευή μια άλλη διερμηνέας κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της κατά τις κοινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Και όταν ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας άρχισε να μιλάει, εκείνη άρχισε να βήχει, με συνέπεια να μην καταλάβουμε τι είπε ο ρώσος αξιωματούχος.

  • Το ΚΚΕ τρολάρει τον Κύρτσο με 33 λέξεις

    Πολλά ειπώθηκαν για την αποπομπή του Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ. Αλλοι είπαν ότι άργησε το κυβερνών κόμμα, άλλοι ότι οι αλήθειες δεν κρύβονται, έγινε και μια ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έτσι για να υπάρχει. Επειδή όμως υπάρχει και το ελαφρύ του πράγματος, αξίζει να πούμε ότι με τη διαγραφή τού μέχρι και το πρωί της Παρασκευής «γαλάζιου» ευρωβουλευτή ασχολήθηκε και το ΚΚΕ.

     

    Οχι ότι ο Περισσός είχε καμία όρεξη να ασχοληθεί με τον κ. Κύρτσο, αλλά ο τελευταίος αναφέρθηκε στη διαγραφή του από το ΚΚΕ το 1977 και έδωσε αφορμές για σχόλια.

     

    Ενα εξ αυτών ήταν από το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που χρειάστηκε μόλις 33 λέξεις για να αποδομήσει την περιαυτολογία του ευρωβουλευτή:

  • Ο Γιώργος Τσίπρας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ, αρκεί να μην υπάρχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο Γιώργος Τσίπρας ήταν με τον τρόπο του το πρόσωπο των ημερών. Πρώτα επειδή από τη Βουλή διατύπωσε το συριζαϊκό μότο ότι η άμυνα της χώρας «δεν είναι αυτοσκοπός» και έπειτα επειδή εισήγαγε στη δημόσια σφαίρα την ιδέα της «συνεργασίας» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

     

    Ο κ. Τσίπρας, βουλευτής Δυτικής Αττικής και εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ –κάτι που δεν του αρέσει να αναφέρεται, αλλά τι να κάνουμε, το αίμα νερό δεν γίνεται και σόι πάει το βασίλειο– μίλησε στα «Παραπολιτικά» και ούτε λίγο ούτε πολύ βρήκε «υγιείς δυνάμεις» στη Νέα Δημοκρατία.

     

    «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο μέλλον με αυτό το κομμάτι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στην Ελλάδα για να αλλάξουν πράγματα χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές που αναγκαστικά πρέπει να έχουν μια διακομματική συναίνεση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κομμάτια του δημοκρατικού Κέντρου, της δημοκρατικής Κεντροδεξιάς», είπε, για να συμπληρώσει: «Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς που δεν θα είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στο χώρο της Κεντροδεξιάς για κάτι τέτοιο».

     

    Τώρα, όπως και με τον «αυτοσκοπό», απομένει να μάθουμε τι εννοεί πάλι ο ποιητής της Δυτικής Οχθης. Εννοεί τη ΝΔ του Κώστα του Καραμανλή που τόσο πολύ αγάπησε ο εξάδελφός του; Τη Δεξιά του Πάνου Καμμένου που τόσο αγάπησαν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ (πλην Νίκου Φίλη); Ή απλώς θέλει μια ΝΔ κολοβή, μια ΝΔ χωρίς την πολιτική ηγεμονία την οποία της χάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

     




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34