• Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης χρησιμοποίησε έναν fake λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης

    Γράφαμε τις προάλλες για το φάουλ του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου απέναντι στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο, φαίνεται όμως ότι υπάρχει ανταγωνισμός στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου: ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, προκειμένου να πικάρει τον Αδωνι Γεωργιάδη, έκανε μια ανάρτηση χρησιμοποιώντας έναν fake λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Δεν του απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, αλλά το υπουργείο:

    Αλλά ο κ. Νικολαΐδης δεν το άφησε αναπάντητο. Ισχυρίστηκε ότι αναπαράγοντας τον ψεύτικο λογαριασμό του υπ. Ανάπτυξης έκανε πλάκα –αναγνωρίζοντας δηλαδή με το επιχείρημα του «αστεϊσμού» την ιδιότητα ενός επίσημου τρολ.

  • Θαύμα: Ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι και η κυβέρνηση Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα

    Μια που πιάσαμε τα του επικοινωνιακού βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ, να πούμε ότι μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους «Αταίριαστους» Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο στον ΣΚΑΪ, στην ίδια καρέκλα πήγε και κάθισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο οποίος προέβη σε μια τρόπον τινά βαρυσήμαντη δήλωση. Είπε ότι για τη χρεοκοπία της χώρας η Νέα Δημοκρατία «έριξε τα μπετά». Στην παρατήρηση ότι αυτό είναι κάτι που δεν διατυπώνεται από τα επίσημα χείλη του ΣΥΡΙΖΑ –ως γνωστόν οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή αγνοήθηκαν σκοπίμως για να στοχοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ– ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι έχει ξαναειπωθεί, αλλά φρόντισε να το «διορθώσει»:

     

    Απέδωσε τη χρεοκοπία και στη ΝΔ του κ. Καραμανλή αλλά και στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

     

    «Η κυβέρνηση Καραμανλή και η κυβέρνηση Σημίτη χρεοκόπησαν τη χώρα» είπε.

     

    Το επίμαχο στιγμιότυπο περίπου στο 4:00 (απολαύστε υπεύθυνα):

  • Τσίπρας: Ο Μάο Τσετούνγκ, ο Πολάκης και ο Κόουλ Πόρτερ

    Πολλά ειπώθηκαν για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους», Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Αντέδρασαν η κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής, κάποιοι στάθηκαν στα της ΔΕΗ, άλλοι στο άνοιγμα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε την παρουσία του Παύλου Πολάκη, περιγράφοντάς τον ως «λουλούδι» που αφήνεται να ανθίσει.

     

    «Ο Παύλος Πολάκης και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη διαδρομή τους, έχουν την ευθυκρισία τους, έχουν τη δυνατότητα να διατυπώνουν τις απόψεις τους, δεν συμφωνώ πάντα με αυτά που λένε όλα τα στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει εκλογικές διαδικασίες, εκφράζει την άποψή του συλλογικά και συγκροτημένα. Όλα τα λουλούδια ανθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγε ο πρόεδρος Μάο, δεν κόβουμε κανένα λουλούδι», είπε επί λέξει ο κ. Τσίπρας.

     

    Πέρα από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υιοθετεί το μοντέλο του Μάο –με το καλό και Πολ Ποτ, παρατήρησαν κάποιοι–, ίσως το πιο ακριβές σχόλιο το φιλοξένησαν «Τα Νέα» στην πάντα αιχμηρή στήλη του Στέφανου Κασιμάτη «Πανδώρα», όπου με έναν όμορφο τρόπο ο Μάο Τσετούνγκ συνάντησε μέσω του διδύμου Πολάκη – Τσίπρα, τον εμβληματικό αμερικανό τραγουδοποιό Κόουλ Πόρτερ.

     

     

    «Διαφωνεί με τις θέσεις του Πολάκη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, οπότε “anything goes”, κατά την ορολογία του Κόουλ Πόρτερ: όλα παίζουν. Αν οι θέσεις αυτές είναι απροκάλυπτα αντιδημοκρατικές, όπως κατά κανόνα είναι οι θέσεις του Πολάκη, ούτε τότε πειράζει, γιατί η αντίληψη του Αλέξη Τσίπρα περί δημοκρατίας είναι το μπάχαλο: πλατείες, δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις και ό,τι άλλο μπορεί να διαβρώσει το σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

     

    »Φαντασθείτε το από την ανάποδη: να έβγαινε, δηλαδή, ο Μητσοτάκης για να μας πει ότι ασφαλώς διαφωνεί με τον Μπογδάνο, αλλά η ΝΔ είναι δημοκρατικό κόμμα στο οποίο «όλα τα λουλούδια ανθίζουν». Θα τον κατασπάραζαν ζωντανό, αν το είχε κάνει, ακόμη και οι υποστηρικτές του. Γιατί, λοιπόν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Τσίπρα; Γιατί η δική του δημοκρατία περιλαμβάνει τον Πολάκη, ενώ η δημοκρατία του Μητσοτάκη δεν χωράει τον Μπογδάνο; Επειδή για τον Τσίπρα η Ακρα Αριστερά, ακόμη και στην εκδοχή του Κουφοντίνα, δεν είναι τελικά όσο κακή είναι η Ακρα Δεξιά. Κατά την αντίληψή τους, η Ακρα Αριστερά έχει ανώτερες προθέσεις και αυτό, κατά κάποιο τρόπο, την εξιλεώνει. Αντιθέτως, για τον Μητσοτάκη, όπως για κάθε λογικό άνθρωπο, πιστεύω, τα άκρα «βλάπτουν τη Συρία το ίδιο».

     

    »Αυτή ήταν, κατά τη γνώμη μου, η κεντρική ιδέα της πολυσυζητημένης συνέντευξης Τσίπρα στον Σκάι. Δεν μας είπε τίποτε το καινούργιο ή το διαφορετικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς επανέλαβε τον γνωστό εαυτό του, χωρίς τη συνήθη ξινίλα του, και το έκανε μέσα στο γήπεδο του αντιπάλου – δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπάργκο εις βάρος του συγκεκριμένου σταθμού. Ναι, λοιπόν, ήταν πράγματι ένα άνοιγμα στο Κέντρο η συγκεκριμένη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απευθυνόταν στους επιπόλαιους και τους ευήθεις, για τους οποίους αρκούν τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις. Ενα άνοιγμα τόσο ρηχό, που ούτε θα ενοχλήσει κανέναν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα δελεάσει κανέναν έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν οπωσδήποτε ένα πολιτικό γεγονός η συνέντευξη, αλλά με το βάθος ενός γεγονότος από τις κοσμικές στήλες…»

  • Ο Αδωνις ζητά να μπει τέλος στη γκρίνια και τη μιζέρια - και επισημαίνει ότι τα αγγούρια είναι «μείον 39% αυτή την εβδομάδα»

    Στο ημερήσιο δελτίο Αδώνιδος Γεωργιάδη, να πούμε ότι αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σε μια ακόμη τηλεοπτική του εμφάνιση, αυτή τη φορά στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης αφού επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να γκρινιάζουμε όλη μέρα» και το αξίωμα ότι η μιζέρια των ΜΜΕ «κάνει κακό στην Ελλάδα, κάνει κακό στην πατρίδα», είπε ότι δεν μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε –«δεν μπορώ να γίνω ξανθός γαλανομάτης» σημείωσε χαρακτηριστικά, δίνοντάς μας μια εικόνα για να ευθυμήσουμε– έπειτα στάθηκε στην ακρίβεια και απέκρουσε με έναν εντυπωσιακό και ως, συνήθως εκδηλωτικό, φωνακλάδικο δηλαδή, τρόπο τις αιτιάσεις του πάνελ.

     

    Αφορμή για την έκρηξη του ήταν οι παρατηρήσεις της δημοσιογράφου Ελένης Καλογεροπούλου για τις τιμές των οπωροκηπευτικών και ιδίως αυτές των αγγουριών, για τις οποίες φαίνεται ότι πιάστηκε αδιάβαστη.

     

    «Σταματήστε την κλάψα και τη μιζέρια κυρία μου, βλάπτετε την Ελλάδα» είπε σε ένα σημείο ο κ. Γεωργιάδης, παραθέτοντας στοιχεία από τη σελίδα e-katanalotis σχετικά με τις τιμές.

     

    «Μείον 39% είναι αυτή την εβδομάδα τα αγγούρια» της ανέφερε και την κάλεσε να σταματήσει. Η ίδια συνέχισε λέγοντας κάτι για τις ελληνικές οικογένειες και εκεί ο κ. Γεωργιάδης εξανέστη:

     

    «Εσείς εκπροσωπείτε τις ελληνικές οικογένειες, και όχι εγώ που είμαι εκλεγμένος από 70.000 πολίτες; Από πού είστε εσείς εκπρόσωπος του λαού; Είστε μια υποστηρίκτρια του ΣΥΡΙΖΑ, φανατικιά, και τίποτα άλλο».

     

    Τουλάχιστον πάντως, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι «έχουν αυξηθεί οι τιμές, ιδιαίτερα στην ενέργεια, και συμπαρασύρει η ενέργεια μια σειρά από προϊόντα», αλλά πρόσθεσε πως «τα ίδια προβλήματα με τον έλληνα επιχειρηματία έχει και ο ιταλός και ο κάθε ευρωπαίος επιχειρηματίας, αλλά σε καμία άλλη χώρα δεν δίνεται η επιδότηση που δίνεται στους επιχειρηματίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ας αφήσουμε τα ψόφια, ότι δήθεν δεν υπάρχει πληθωρισμός αλλού. Η Ισπανία έχει μισή ανάπτυξη από εμάς, διπλάσιο πληθωρισμό και αύξηση της ανεργίας», είπε, ενώ ερωτηθείς για την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, που πλήττει όλους τους πολίτες, είπε πως «όλοι πληρώνουμε ακριβότερα τα προϊόντα, αλλά δεν έχουμε όλοι την ίδια δυσκολία. Για το κομμάτι των συμπολιτών που πράγματι έχουν τη δυσκολία υπάρχουν και θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα».

     

    Τέλος πάντων, επειδή άλλο να τα διαβάζεις και άλλο να τα ακούς, υπάρχει και το βίντεο (απολαύστε υπεύθυνα):




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34