• Ζητώντας να κλείνουμε τα φώτα και τον θερμοσίφωνα, ο Σκρέκας είπε κάτι το απολύτως λογικό – σε λάθος χρόνο

    Ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν είπε κάτι παράλογο. Ορθότερα: είπε κάτι το απολύτως σωστό και λογικό. Επεσήμανε ότι πρέπει να κάνουμε οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα, να μην ξεχνάμε φώτα αναμμένα και, φυσικά, να μην αφήνουμε ανοιχτό τον θερμoσίφωνα. Αυτά, για να μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να τα κάνουμε πάντα, όχι μόνο όταν υπάρχει ενεργειακή κρίση και οι τιμές είναι στα ύψη.

     

    Και εκεί ήταν το λάθος του κ. Σκρέκα, αν θέλετε. Οτι αυτές οι νουθεσίες έγιναν από τηλεοράσεως, στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, στο πλαίσιο μιας συζήτησης για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, για τους λογαριασμούς και τις επιδοτήσεις που ο ίδιος είχε ανακοινώσει –φάνηκε δηλαδή να εντάσσει το δόγμα «σβήστε τα φώτα, κλείστε τον θερμοσίφωνα» στις απαντήσεις για την τρέχουσα κρίση και όχι ως γενικότερη φιλοσοφία οικονομίας, για την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

     

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κλήθηκε σε ένα σημείο να απαντήσει για την απουσία των ποσών επιδοτήσεων από κάποιους λογαριασμούς –είπε ότι θα μπουν αναδρομικά στον επόμενο λογαριασμό. Και παράλληλα, μίλησε για τη φιλοσοφία των επιδοτήσεων αυτών, λέγοντας ότι είναι κλιμακωτές, προκειμένου να δώσουν το μήνυμα της εξοικονόμησης ενέργειας, ζητώντας έτσι από τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτό θερμοσίφωνα και φώτα.

     

    «Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχει περάσει η επιδότηση, επειδή αλλάξαμε τον Ιανουάριο και κάναμε κλιμακωτή επιδότηση, θα περάσει στον επόμενο. Πρέπει να πούμε ότι μέχρι τις 150 κιλοβατώρες δίνουμε 150 ευρώ την μεγαβατώρα, απορροφούμε μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης και από τις 150 έως και τις 300 απορροφούμε μικρότερο, για να δώσουμε το μήνυμα ότι η προσπάθεια είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να είναι ανελαστικό για κάποια νοικοκυριά. Η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Ολα αυτά κοστίζουν στην τσέπη», είπε ο υπουργός.

     

    Δίνοντας μια πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ να κόψει τη δήλωσή του και να σχολιάσει ότι «αντί για μέτρα για το ρεύμα, ο κ. Σκρέκας λέει μην ξεχνάτε φώτα και θερμοσίφωνα».

  • Ο Κατρίνης μιλά για «δίωξη της ερευνητικής δημοσιογραφίας» και από το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να το(ν) μαζέψουν

    Το ότι το μοντέλο ΚΙΝΑΛ Εσωτερικού – ΚΙΝΑΛ Εξωτερικού, το οποίο προέκυψε λόγω της ανάδειξης του Νίκου Ανδρουλάκη (ευρωβουλευτή και όχι βουλευτή) στην αρχηγία, δεν πολυτραβάει, φαίνεται κάθε μέρα που περνάει.

     

    Την Πέμπτη, ο Μιχάλης Κατρίνης, που τον αποκαλούν «επικεφαλής» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής –προφανώς από τακτ προς τον αρχηγό, διότι τυπικά πρόεδρος της ΚΟ είναι ο άνθρωπος–, μίλησε στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων. Και κλείνοντας την ομιλία του είπε το εξής όμορφο: «Δεν νοείται Δημοκρατία στην οποία η ερευνητική δημοσιογραφία αντιμετωπίζεται ως απειλή».

     

    Οντως δεν νοείται Δημοκρατία με κάτι τέτοια, αλλά τι εννοούσε ο εκπρόσωπος της πελοποννησιακής σοσιαλδημοκρατίας; Διότι όλοι υπέθεσαν ότι εννοούσε τον Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη του «Documento», για τον οποίο εδώ και μέρες φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τον διώκουν –ποιοι άραγε;– επειδή και καλά έκανε «ερευνητική» δημοσιογραφία με τη Novartis. Ακόμα και αν δεν το εννοούσε ο κ. Κατρίνης, αυτό υπέθεσαν και αυτό είπαν από την Κουμουνδούρου, όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσαν παντιέρα ότι ο επικεφαλής της ΚΟ έδωσε σήμα για στροφή του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Υστερα από όλα αυτά, χρειάστηκε damage control. Βγήκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αντιπρόεδρος της Βουλής και στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, και είπε ότι «οι Καμμένοι τελείωσαν», ενώ παράλληλα δόθηκε γραμμή ότι ο αρχηγός ενοχλημένος επικοινώνησε με τον κ. Κατρίνη, ζητώντας του εξηγήσεις.

     

    Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν, λέει, στις Βρυξέλλες και τηλεφώνησε στον κ. Κατρίνη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η αναφορά του δεν ήταν για τον κ. Βαξεβάνη, αλλά ότι μιλούσε «πολιτικά» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

     

    Τέλος πάντων, αν, καλόπιστοι όντες, πιστέψουμε τον κ. Κατρίνη, τότε το γεγονός ότι αυτή η καταληκτική αναφορά του έγινε από απειρία και προφανή άγνοια πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε εύκολα να παρερμηνευτεί και να τύχει εκμετάλλευσης από τα αντίπαλα κόμματα, σημαίνει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να επισπεύσει την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, διότι το μαγαζί ρετάρει.

     

    Εκτός και αν δεν ρετάρει και όλα γίνονται επί τούτω. Αλλά τότε έχουμε ένα άλλο θέμα.

     

  • Τι έγινε ρε παιδιά; Τι δουλειά έχει ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο;

    Ενα ασυνήθιστα ελαφρύ ενσταντανέ, για τα δεδομένα ενός βετεράνου των Ειδικών Δυνάμεων, του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έλαβε χώρα στο Πεντάγωνο: ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τα είπε με τον ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο, ευρύτερα γνωστό από τους «Απαράδεκτους» αλλά και το μουσικό σόου «Στην υγειά μας».

     

    Οπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του κ. Φλώρου με τον κ. Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δημιουργίας του 11ου podcast του ΓΕΕΘΑ με τίτλο «Οι στρατιωτικές σχολές ως επιλογή για έναν σύγχρονο νέο», στο οποίο ο ηθοποιός απέδωσε τα ιστορικά κείμενα που ηχογραφήθηκαν.

     

    Το podcast έχει τον τίτλο «Οι Στρατιωτικές Σχολές ως επιλογή για έναν σύγχρονο νέο».




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34