• Χαμένη στη μετάφραση η διερμηνέας στις δηλώσεις Μητσοτάκη - Πλένκοβιτς: «Και πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα»...

    Συνήθως οι κοινές δηλώσεις δύο ηγετών είναι κάτι το διαδικαστικό: οι ερωτήσεις είναι προετοιμασμένες, οι αβρότητες είναι οι αναμενόμενες, η τυπικότητα κυριαρχεί· εύκολη δουλειά.

     

    Ομως οι κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς στο Ζάγκρεμπ δεν ήταν έτσι. Τούτο διότι η διερμηνέας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αμήχανη και αγχωμένη, δυσκολεύτηκε να μεταφράσει τα λεγόμενα του κροάτη πρωθυπουργού και σε ένα σημείο ανέφερε προς τον κ. Μητσοτάκη και τους έλληνες δημοσιογράφους ότι ο Πλένκοβιτς είπε «και πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα»…

     

    Χαρακτηριστικό το χρονικό σημείο 1:30 του επίσημου βίντεο από τις δηλώσεις των δύο ηγετών. Η διερμηνέας ακούγεται να μεταφράζει Πλένκοβιτς:

     

    «Ετσι και σήμερα συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για πολλά θέματα, για την πρόοδο σε πολλούς τομείς, όπως στην οικονομία, στη βελτίωση των σχέσεων και… πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα».

     

  • Στην ερώτηση αν «βγαίνει» με τον μισθό του υπουργού, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο μισθός του υπουργού είναι «μηδέν ευρώ»

    Στην όμορφη Καστοριά βρέθηκε την Πέμπτη ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. Αφορμή ήταν μια εκδήλωση της ΔΕΔΑ για τη έναρξη εργασιών φυσικού αερίου στην περιοχή, κάτι απλό, ήρεμο ως και ανιαρό δηλαδή, αλλά με τον κ. Γεωργιάδη τίποτα δεν είναι απλό, ούτε ήρεμο ούτε φυσικά ανιαρό.

     

    Ο υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε αντιμέτωπος και με κάποιες διαμαρτυρίες, αγροτών – άλλωστε στο πρόγραμμά του υπήρχε και σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς. Για «θερμή» υποδοχή έκανε λόγο ο ίδιος, αστειευόμενος.

     

    Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι μια στιχομυθία. Κάποιος τον πλησίασε και του διαμαρτυρήθηκε για τις υψηλές τιμές και την ακρίβεια: «Το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη… Με πληρωμένες βενζίνες από τον ελληνικό λαό ήρθες! Ρίξε το πετρέλαιο! Σούπερ μάρκετ έχεις μπει ποτέ;.. Βγαίνεις με τον μισθό του υπουργού;..».

     

    Ο κ. Γεωργιάδης γενικά δεν απαντούσε, ήταν ψύχραιμος, όμως στο τελευταίο σχόλιο, χαμογέλασε και σχολίασε ότι δεν παίρνει λεφτά από την υπουργοποίησή του. «Θα τρελαθεί, είναι μηδέν (ο μισθός)», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Ο ίδιος μετά παρατήρησε ότι όλο αυτό θυμίζει εποχές ακραίου λαϊκισμού και υπενθύμισε ότι με νόμο της κυβερνήσεως Σαμαρά, «όλοι εμείς οι υπουργοί που είμαστε και εκλεγμένοι βουλευτές λαμβάνουμε τον μισθό των μηδέν ευρώ».

     

    Επειτα ανήρτησε και σχετικές φωτογραφίες από τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων αγροτών και έκανε λόγο για πολιτισμένη συζήτηση –«κάποιοι φώναξαν στην είσοδο αλλά για τις κάμερες και μόνον, άνευ σημασίας», σχολίασε ο υπουργός.

  • Ο Κούλογλου ξεμπροστιάζει τον Πολάκη: Η κρατικοποίηση ιδιωτικής τράπεζας θα μας οδηγήσει εκτός ΕΕ

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέλιος Κούλογλου ασκεί κριτική στον Παύλο Πολάκη και προφανώς ούτε και η τελευταία. Αφορμή αυτή τη φορά τα όσα περίεργα πρότεινε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ για κρατικοποιήσεις τραπεζών και εκκαθαρίσεις δικαστών.

     

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Radio North 98, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ως «μη σοβαρές» τις προτάσεις του κ. Πολάκη, καθώς, όπως εξήγησε, για να υλοποιηθούν, θα πρέπει να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ (κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, αυτό δεν το θεωρούσαν και τόσο κακή ιδέα, αλλά ας το αφήσουμε για την ώρα, περασμένα ξεχασμένα).

     

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κούλογλου τόνισε ότι «δεν περνάει η κρατικοποίηση αυτή τη στιγμή ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Και εξήγησε: «Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ενωση! Επομένως, δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές, και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη».

     

    Ο ίδιος έσπευσε και να καθησυχάσει τους ακροατές. Παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχουν περιθώρια μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, αλλά «μην ανησυχείτε με όσα ακούτε, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου». Κοινώς, ο κ. Πολάκης λέει καμιά μπαρούφα για να περάσει η ώρα.

     

    Και συνέχισε: «Ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα».




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34