• Η Αχτσιόγλου αδειάζει τη Ρεπούση: Ο Πολάκης δεν είναι σεξιστής και είναι και καλός γιατρός

    Για όσους αναθάρρησαν με την παρέμβαση της Μαρίας Ρεπούση κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή την ωμότητα, την τοξικότητα, τον ομοφοβικό λόγο ακόμα και την κουλτούρα του βιασμού που χαρακτήρισαν τη λεκτική επίθεσή του στον Αδωνι Γεωργιάδη με τα περί «τσίγκινου σώβρακου», ήρθε η Εφη Αχτσιόγλου και τους προσγείωσε στη συριζαϊκή πραγματικότητα: ο βουλευτής Χανίων ούτε τοξικός είναι, ούτε σεξιστής –αλλά κι αν είναι εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    Το ακούσαμε λοιπόν και αυτό. Η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλά για τον σεξισμό που βιώνουν οι γυναίκες, στην πολιτική και αλλού, δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό στις απειλές για «τσίγκινο σωβρακάκι» του σφακιανού συναδέλφου της.

     

    Τη ρώτησαν την κυρία Αχτσιόγλου στο Action24 για το σχόλιο της κυρίας Ρεπούση σχετικά με την επικίνδυνη τοξική αρρενωπότητα που εκφράζει συστηματικά ο κ. Πολάκης. Και απάντησε το εξής:

     

    «Δεν θα προσυπέγραφα αυτή την τοποθέτηση. Αυτό που συμβαίνει συχνά με τον κ. Πολάκη είναι ότι  μπορεί κανείς να διαφωνήσει με το ύφος του, με το στιλ του, με τον τρόπο που επιλέγει να εκφράζεται, όμως στην ουσία των επιχειρημάτων του –και μιλώ και για τη θητεία του ως υπουργού, που ήταν ένας πάρα πολύ καλός υπουργός Υγείας, είναι ένας εξαίρετος γιατρός, ξέρετε, ο κ. Πολάκης αλλά και στην ουσία των επιχειρημάτων του ως βουλευτή– εκφράζει τις βασικές θέσεις που εκφράζει και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

     

    Και η ίδια προσέθεσε: «Δεν θα χαρακτήριζα ποτέ τον σύντροφο Παύλο Πολάκη ως σεξιστή».

     

    Πέρα από το ότι η κυρία Αχτσιόγλου μας αποκάλυψε ότι ο κ. Πολάκης είναι «εξαίρετος γιατρός» –μιλάμε για αυτόν που έκανε αντιεμβολιαστική καμπάνια από το βήμα της Βουλής– μας αποσαφήνισε άπαξ και δια παντός ότι ο συγκεκριμένος εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην έχουμε πλέον καμία απορία και μην νομίζουμε ότι νηφάλιες θέσεις σαν της κυρίας Ρεπούση έχουν καμία τύχη στο πολιτικό οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Τελικά βρήκαν πού θα είναι υποψήφια η Σοφία Ζαχαράκη

    Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας –λέμε τώρα– αλλά στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια, με δεδομένη την επιθυμία να υπάρξει ανανέωση προσώπων. Και επειδή αυτό το σταυρόλεξο έχει και τον παράγοντα των εξωκοινοβουλευτικών της κυβέρνησης, φαίνεται ότι λύθηκε το θέμα της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη.

     

    Τόσο καιρό ακούγαμε ότι υπήρχαν σκέψεις η κυρία Ζαχαράκη να δοκιμαστεί είτε στην Ευρυτανία –η οποία είναι μονοεδρική και εκεί εκλέγεται επί δέκα χρόνια ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος– είτε ως υποψήφια το 2023 για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την οποία θα επιχειρήσει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας και υποψήφιο τον Απόστολο Γκλέτσο.

     

    Τελικά όμως, φαίνεται ότι η κυρία Ζαχαράκη θα δοκιμάσει την τύχη της στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, στην οποία υπάρχει μεν συνωστισμός, αλλά η ΝΔ εκτιμάται ότι μπορεί να αυξήσει τις έδρες της, λόγω και της αύξησης του πληθυσμού μετά την απογραφή.

     

    Δεν είναι μια εύκολη περιφέρεια για να εκλεγείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκεί εκλέγεται ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και μαζί του θα βάλει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ο αναπληρωτής του, ο Στέλιος Πέτσας. Εκεί όμως εκλέγεται και ο Βασίλης Οικονόμου –με όποιο κόμμα θέλει μάλιστα, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΝΔ. Και πρώτη με άνεση σε σταυρούς εκλέγεται η Γεωργία Μαρτίνου.

     

    Τέλος πάντων, η υποψηφιότητα της κυρίας Ζαχαράκη εκεί φαίνεται να έχει αποφασιστεί, τουλάχιστον όπως έγραψε το «Θεωρείο» της «Καθημερινής»:

     

    «Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, είναι ο νέος παίκτης που έχει “κλειδώσει” για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ανατ. Αττική και θα προστεθεί στον επίσης “νέο” Στέλιο Πέτσα, που εδώ και καιρό “τρέχει” στην ίδια περιφέρεια. Η Ζαχαράκη από καιρό αναζητούσε περιφέρεια για να είναι υποψήφια. Τα δεδομένα που την οδηγούν εκεί είναι πως το Μαξίμου τη θέλει στην επόμενη Βουλή και ως εκ τούτου πρέπει να πολιτευτεί σε περιφέρεια όπου έχει αυξημένες πιθανότητες να εκλεγεί. Η Ανατ. Αττική είναι μια τέτοια περιφέρεια, καθώς η ΝΔ αυξάνει διαρκώς τις εκλογικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ μπορεί να αυξήσει και τους βουλευτές μετά την απογραφή».

  • Ο Γεωργούλης με βερμούδα στο Ευρωκοινοβούλιο

    Στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης είναι μια κατηγορία από μόνος του. Οχι ότι ο Πέτρος Κόκκαλης ή η Ελενα Κουντουρά είναι βεριτάμπλ συριζαίοι όπως ο Στέλιος Κούλογλου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ή ακόμα και ο Κώστας Αρβανίτης, αλλά ο κ. Γεωργούλης ξεχωρίζει με την ανεμελιά που ώρες ώρες του δανείζει η άλλη του επαγγελματική δραστηριότητα, αυτή του ηθοποιού.

     

    Ετσι, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» της Ελεονώρας Μελέτη, όπου μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων –είπε πχ. ότι κάποτε είχε χάσει 17 κιλά σε έναν μήνα, ότι είναι χωρίς σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια, ότι θα δοκιμάσει και στο τραγούδι– αποκάλυψε ότι έχει εμφανιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο φορώντας βερμούδα.

     

    «Εχω πάει με βερμούδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ήταν Αύγουστος και η θερμοκρασία ήταν ψηλά. Δεν ήμουν ο μόνος», είπε.

  • Ο Αυγενάκης έγραψε λάθος ακόμα και το όνομα του Αλκη Καμπανού

    Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη με τη δολοφονία του Αλκιβιάδη (Αλκη) Καμπανού και η κυβέρνηση δηλώνει ορθώς ότι αποτελεί προτεραιότητά της η καταπολέμηση της οπαδικής βίας –θύμα της οποίας υπήρξε ο άτυχος 19χρονος που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη από το χέρι ενός σεσημασμένου χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, επειδή στην ερώτηση «τι ομάδα είσαι;» απάντησε «Αρης».

     

    Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού θα είχε σπεύσει στη Θεσσαλονίκη για να δει τι συνέβη και τι μπορεί να γίνει στο εξής.

     

    Αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από μια δήλωση στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη –«ο αθλητισμός είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών» κλπ– μετέβη την Παρασκευή στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο (την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο μεταξύ άλλων) για να παρουσιάσουν δράσεις ανακούφισης των πληγέντων από τον μεγάλο σεισμό του Αρκαλοχωρίου –μεταξύ άλλων έγινε και η δωρεά από τη Super League 2 οικίσκων στο χωριό Πάρτιρα.

     

    Εδώ που τα λέμε είναι δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό να μην είσαι παρών σε μια κυβερνητική απόβαση στην εκλογική σου περιφέρεια, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν. Αλλά αυτό που δεν είναι δύσκολο είναι τουλάχιστον να γράψεις αξιοπρεπώς ένα tweet για το δολοφονημένο παιδί, γράφοντας σωστά έστω το όνομά του, αν είναι να το έχεις και pinned με τη φάτσα σου συνοφρυωμένη.

  • Ο Στράτος Σιμόπουλος της ΝΔ και οι νεκροί της πανδημίας ως «λεκές»

    Στην (ελληνική) πολιτική ισχύει ένα βασικό αξίωμα: όταν πρέπει να διευκρινίσεις τι εννοούσες και και τι είπες έχεις ήδη κάνει λάθος.

     

    Η πολιτική είναι κυρίως λόγος, μετασχηματισμός εννοιών σε λέξεις, άρα το γεγονός ότι ο Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, μίλησε σε τηλεοπτική του εμφάνιση για «τρίχα που γίνεται τριχιά» την ώρα που η κουβέντα ήταν για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, δεν διορθώνεται ούτε με διευκρινιστικές δηλώσεις, ούτε με καταγγελίες περί «διαστρέβλωσης» των λεγόμενων του.

     

    Ο κ. Σιμόπουλος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Kontra 24» στο ομώνυμο κανάλι, με παρουσιάστρια την Αναστασία Γιάμαλη. Και είτε του αρέσει, είτε όχι, είπε αυτό που είπε: περιέγραψε τους νεκρούς της πανδημίας ως «λεκέ» και είπε ότι όσοι επιμένουν να αναφέρουν την πανδημία «κάνουν την τρίχα τριχιά».

     

    Αναμενόμενα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη φράση και την έκανε σημαία και ζήτησε τη διαγραφή του συγκεκριμένου βουλευτή από την ΚΟ της ΝΔ. Η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωσε λέγοντας:

     

    «Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς το θράσος των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που φτάνουν στο σημείο να χυδαιολογούν εις βάρος των νεκρών της πανδημίας. Ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος εχθές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra στην εκπομπή Kontra24 αποκάλεσε “λεκέ” τους 23.700 θανάτους και την πανδημία… τρίχα που την κάνει τριχιά η αντιπολίτευση. Εντύπωση πλέον δεν προκαλεί η ωμότητα με την οποία εκφράζουν την πλήρη αδιαφορία τους. Εντύπωση προκαλεί που πλέον το κάνουν και δημόσια προσβάλλοντας τις χιλιάδες οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχουν φύγει τα τελευταία δύο χρόνια από τη ζωή λόγω κορονοϊού. Περιμένουμε την αυτονόητη διαγραφή Σιμόπουλου από τον κ. Μητσοτάκη. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσει πως τα λόγια του εκφράζουν και τον ίδιο, κάτι που δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση».

     

    Διαγραφή δεν υπήρξε. Αντιθέτως ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε ότι τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν. Εξέδωσε δε και σχετική δήλωση καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ:

     

    «Απομονώνοντας ένα πολύ μικρό τμήμα της χθεσινοβραδυνής συζήτησης με τη συμμετοχή μου, στην εκπομπή “Kontra 24” με την Αναστασία Γιάμαλη, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητάει την διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

     

    »Τονίζω ότι η διατύπωση μου για “λεκέ και για τρίχα που γίνεται τριχιά” δεν αφορούσε στην πανδημία, αλλά στην καταστροφολογία στην οποία καταφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια Ελλάδα που αναπτύσσεται και αλλάζει.

     

    »Σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε στους νεκρούς από την πανδημία, στη μνήμη των οποίων στέκομαι με απέραντο σεβασμό.

     

    »Είναι απαράδεκτο για τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδεται σε κανιβαλισμό προσώπων, επενδύοντας πολιτικά στα θύματα της πανδημίας.

     

    »Επισυνάπτω ολόκληρο το επίμαχο σημείο της συζήτησης και όχι μόνο το τμήμα που ηθελημένα χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

     

     

    Για τη διευκόλυνση των αναγνωστών παραθέτουμε τον διάλογο στο επίμαχο απόσπασμα:

     

    Στράτος Σιμόπουλος: «Η κυβέρνηση, μπροστά στην καταστροφολογία που ακούω, αντιμετωπίζει τις κρίσεις, καταφέρνει να κρατάει όρθια την οικονομία και σήμερα παρά αυτά που ακούω, πραγματικά υπάρχει μια έκρηξη επενδυτική η οποία φέρνει την αγορά σε σημείο που παρά την ανεργία, υπάρχει έλλειψη σε εργατικά χέρια σε κάποιους κλάδους (οικοδομή, εστίαση, αγροτικό τομέα κλπ). Το ξέρει αυτό ο κόσμος έξω παρά αυτά που θέλει η αντιπολίτευση και ένα μέρος των δημοσιογράφων να περάσουν κάνοντας την τρίχα τριχιά».

     

    Αναστασία Γιάμαλη: «23.700 νεκρούς μετράει η χώρα. Η τρίχα δεν γίνεται τριχιά έτσι».

     

    Στράτος Σιμόπουλος: «Όταν ο λεκές τον βλέπεις, τον βλέπεις, τον βλέπεις, μπορεί να μεγαλώνει κιόλας αν επικεντρώνεσαι στο λεκέ».

     

    Τώρα πού βρήκε τη διαστρέβλωση ο κ. Σιμόπουλος είναι απορίας άξιον. Ιδίως ως βουλευτής μιας πόλης που έχει θρηνήσει δυσανάλογα πολλούς νεκρούς από την πανδημία.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34