• Η κατάληψη του Πολάκη, τα τηλεφωνήματα της Γεροβασίλη και οι σκέψεις για επιστράτευση των γυναικών-φρουρών της Βουλής

    Φαίνεται ότι με έναν τρόπο η κατάληψη του βήματος της Βουλής από τον Παύλο Πολάκη, στο ασυνήθιστο αυτό επεισόδιο στο κοινοβούλιο το βράδυ της Δευτέρας, έφερε τελικά περισσότερο σε σύγκρουση τη ΝΔ με το Κίνημα Αλλαγής, εξαιτίας της τακτικής ίσων αποστάσεων που τήρησε η Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στο συμβάν, παρά με τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οπως περιγράφεται μάλιστα, μολονότι φαινομενικά ήταν μια μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ανάμεσα στον βουλευτή Χανίων και στον κυβερνητικό προεδρεύοντα του Σώματος, Χαράλαμπο Αθανασίου, υπήρξαν εκατέρωθεν κάποιες προσπάθειες συνεννόησης εκείνες τις δραματικές στιγμές της οργής του Σφακιανού.

     

    Οχι ότι πείστηκε ο κ. Πολάκης να υποχωρήσει, αλλά όπως σημείωσε ο «Στέντωρ» της «Καθημερινής, οι γραμμές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν «καμπύλες». Και εξήγησε:

     

    «Ο Αδωνις (Γεωργιάδης) επέμενε, λένε, να αφήσει ο προεδρεύων Αθανασίου τον Πολάκη να ξεθυμάμει φλυαρώντας. Ο απόμαχος δικαστικός, όμως, διαχειρίστηκε την κατάσταση ανελαστικά, σαν πρόεδρος δικαστηρίου –όχι βουλευτηρίου. Και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, εκδηλώθηκαν εκείνες τις στιγμές απόπειρες καταλλαγής. Η Ολγα Γεροβασίλη, ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δοκίμασε να άρει την κατάληψη του βήματος –με τηλεφωνήματα και ειδικούς απεσταλμένους. Ματαίως. Η σκέψη να απομακρυνθεί ο καταληψίας με επιστράτευση γυναικών-μελών της φρουράς δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ευτυχώς για το κύρος του Σώματος. Δυστυχώς για τη χορταστικότητα του θεάματος».

  • Ο Σταϊκούρας παίρνει τις αποστάσεις του από το «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο» του Σκυλακάκη

    Για τον αφορισμό του αν. υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ότι «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο» και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, θα τα διαβάσατε, άλλωστε υπήρξαν και αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

     

    Επειδή όμως υπήρξαν οι αντιδράσεις και γενικά ο κ. Σκυλακάκης δεν είναι από αυτούς που προκαλούν επικοινωνιακά προβλήματα στην κυβέρνηση –τουλάχιστον περισσότερα από όσα ήδη έχει με άλλους πιο φλύαρους υπουργούς–, βγήκε ο υπουργός των Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να το μαζέψει.

     

    Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 και κράτησε κάποιες αποστάσεις από τον αναπληρωτή του.

     

    Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει ακρίβεια. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι μεγάλο το κόστος, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν επιβαρύνονται τα νοικοκυριά. Προφανώς και λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο».

     

    Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε μάλιστα ότι «θα υπάρξει λύση και στο θέμα της αύξησης των καυσίμων». Χωρίς να πει κάτι παραπάνω.

  • Ο Λοβέρδος ψάχνει αληθινούς φιλόζωους για τρία κουτάβια

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, είναι φιλόζωος –έχει τη Μάγια του, έναν όμορφο γερμανικό ποιμενικό με τον οποίο φωτογραφίζεται συχνά.

     

    Ετσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη η ανάρτησή του την Πέμπτη στο Facebook, στην οποία αναζητούσε ενδιαφερόμενους για τρία υπέροχα κουτάβια, τα οποία χρειάζονται στέγη.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34