• Μαρία Ρεπούση: Ντρέπομαι για τον Πολάκη - ο σεξιστικός λόγος του είναι αυτός που οδηγεί στην έμφυλη βία, στο έμφυλο έγκλημα

    Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τα ανδραγαθήματα του Παύλου Πολάκη στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες. Τα περισσότερα ήταν από πολιτικούς αντιπάλους του κ. Πολάκη ή και από δημοσιολογούντες και μέσα ενημέρωσης που τάσσονται κατά του «πολακισμού» και καλά κάνουν.

     

    Ισως όμως το πιο ενδιαφέρον ήταν ένα κείμενο που έγραψε η Μαρία Ρεπούση, πανεπιστημιακός, ιστορικός, πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το γεγονός, δε, ότι επρόκειτο για άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», εφημερίδα που λειτουργεί ως συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει αυτή την παρέμβαση της κυρίας Ρεπούση ακόμα πιο σημαντική.

     

    Ο τίτλος του άρθρου, χαρακτηριστικός: «Το τσίγκινο σώβρακο». Αναφέρεται στη γνωστή χυδαία επίθεση του κ. Πολάκη στον Αδωνι Γεωργιάδη στο εντευκτήριο της Βουλής, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

     

    Σε αυτό το κείμενο, η κυρία Ρεπούση επεσήμανε κατ’ αρχάς το πολιτικά προφανές, ότι για μία ακόμη φορά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε μια καλή ευκαιρία στην κυβερνητική παράταξη να βγει από μια δύσκολη θέση –«για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο από μηχανής θεός της ΝΔ για να την ξελασπώσει από την κριτική που της ασκήθηκε στη διάρκεια της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και με “μάτσο” τρόπο που προσβάλλει βαθιά τις αξίες της Αριστεράς και τον πολιτισμό των προοδευτικών πολιτών αυτής της χώρας στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απευθυνθεί και να κερδίσει», έγραψε.

     

    Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η κυρία Ρεπούση ανέδειξε τον βαθύ σεξισμό που είχαν τα λόγια του κ. Πολάκη, την τοξική αρρενωπότητα που αποπνέουν, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, υποτίθεται, είναι υπέρ των δικαιωμάτων και κραυγάζει για τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία. Ανέδειξε με έναν τρόπο την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το ζήτημα…

     

    Εγραψε συγκεκριμένα: «Δεν επρόκειτο για λαϊκιστικό ακτιβισμό ή για λόγια του πεζοδρομίου, όπως χαρακτηρίστηκαν τα λόγια του. Ηταν ακραία σεξιστικός λόγος, που, όπως πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει, είναι κρίκος της αλυσίδας της έμφυλης βίας που βιώνουν οι γυναίκες και οι κάθε μορφής θηλυκότητες. Είναι σκαλί για τον τελευταίο κρίκο: το έμφυλο έγκλημα. Και από τη μία πετυχαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρούμπο με την ευαισθησία που δείχνει για τις γυναικοκτονίες και την τροπολογία του για την ποινική αναγνώρισή τους και από την άλλη εμφανίζεται η τοξική αρρενωπότητα του Πολάκη, με τη γνωστή προτροπή».

     

    Και η κυρία Ρεπούση συνέχισε: «Την επόμενη ημέρα, το τσίγκινο σώβρακο ήταν η πρώτη είδηση. Ξεχάστηκε όλη η κριτική που ασκήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Πολάκης, φαντάζομαι, για προσωπικούς του λόγους και για το δικό του ακροατήριο, που δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει, έχυσε όλο το γάλα από την καρδάρα. Και έκανε πολλά μέλη αυτού του κόμματος να ντρέπονται βαθιά για τον λόγο που εκπέμπουν κεντρικά του στελέχη. Και εμάς τις φεμινίστριες, όσες βρισκόμαστε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να αναρωτιόμαστε τι στο καλό παλεύουμε μέσα στην κοινωνία, όταν το κόμμα της Αριστεράς καλύπτει ανάλογα φαινόμενα».

     

  • Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος κρίνει από τους ανεμβολίαστους ότι τελικά είμαστε «ένας πλούσιος λαός»

    O Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στη μεγάλη ομάδα των πάσης φύσεως ειδικών επιστημόνων που τα τελευταία δύο χρόνια γέμισαν τον τηλεοπτικό μας χρόνο για να μιλήσουν για την πανδημία.

     

    Είναι, τρόπον τινά, μια κατηγορία από μόνος του, καθώς: α) δεν έχει πρόβλημα να βγει στον αέρα όποια ώρα τον χρειαστούν –είναι από τους πολύ πρωινούς, β) συχνά επιστρατεύει την ειρωνεία για τον σχολιασμό της πανδημικής επικαιρότητας και γ) δημιουργεί ειδήσεις από μόνος του.

     

    Τον περασμένο Οκτώβριο είχε πέσει θύμα τραμπουκισμών σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, στις αρχές του 2022 πρότεινε το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να αφαιρείται από τη σύνταξη, τώρα το πήγε ένα βήμα παραπέρα, σχολιάζοντας τα περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

     

    Ο κ. Βασιλακόπουλος πήγε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο στούντιο του ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Σήμερα», και κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Τότε ο καθηγητής σχολίασε το φαινόμενο των ανεμβολίαστων υγειονομικών που επί έξι και επτά μήνες είναι σε αναστολή εργασίας, λέγοντας ότι τελικά πρέπει να είμαστε «ένας πλούσιος λαός».

     

    «Δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επεβλήθη, και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πλούσιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί έξι – επτά μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέχω να ζήσω έξι – επτά μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Οντως είναι μια απορία πώς αυτοί οι άνθρωποι τα βγάζουν πέρα χωρίς τον μισθό τους τόσο καιρό, αλλά ο κ. Βασιλακόπουλος συνέχισε για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

     

    «Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται “πιο δύσκολα” πρόστιμα “στην πηγή”» είπε, και επανέφερε την παλαιότερη πρότασή του:

     

    «Αν το πρόστιμο αφαιρείτο από τη σύνταξη αντί για 220.000, θα είχαμε 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους».

     

    Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε: «Πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία πώς θα υπάρξει διακοπή μετάδοσης, θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων (…) 220.000 με 230.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με την υποχρεωτικότητα, μας περισσεύουν 300.000 τελείως ευάλωτοι. Αν είδατε χθες πόσοι πεθαίνουν στην Ελλάδα και την ηλικιακή κατανομή τους, το 90% είναι άνω των 60. Κάθε μέρα συμβαίνει αυτό. Να βρούμε σοβαρό τρόπο να υποχρεώσουμε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε.

  • Κι όμως, η Νοτοπούλου κατάφερε να συνδυάσει τη δολοφονία του Αλκη με τον Μητσοτάκη!

    Θέλει πολύ ταλέντο –δηλαδή θράσος, αλλά για χάρη της συζήτησης ας πούμε ότι χρειάζεται ταλέντο– για να μπορέσεις να κάνεις αντιπολίτευση με ένα συμβάν τόσο φρικτό όσο η δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη. Η Κατερίνα Νοτοπούλου, τοπική βουλευτής, απέδειξε ότι το έχει. Το ταλέντο.

     

    Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε παρέμβασή της στη Βουλή να συνδυάσει τα δύο εντελώς άσχετα συμβάντα, τη δολοφονία του 19χρονου νέου με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.

     

    Μιλώντας από το βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η κυρία Νοτοπούλου ανακάλυψε και καυτηρίασε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και σε μια από τις πολλές συναντήσεις του, δέχτηκε έναν σουγιά για δώρο!

     

    «Την ημέρα που η πόλη θρηνεί τον άδικο χαμό του 19χρονου συμπολίτη μας, η εικόνα του πρωθυπουργού να αποδέχεται μειδιώντας δώρο σουγιάδες, με δήθεν χιουμοριστικό πολιτικό μήνυμα από τους επιχειρηματίες που επέλεξε να επισκεφθεί, ξεπερνά κάθε όριο», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Νοτοπούλου.

     

    Η αλήθεια είναι ότι το δώρο που δέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης ήταν μάλλον άκομψο –όχι τόσο το δώρο αυτό καθαυτό, αλλά ο τρόπος που έγινε: κατά την επίσκεψή του στη Νέα Μηχανιώνα, στο εργοστάσιο κατασκευής διχτυών της Δίοπας ΑΕ, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης Σίμο και Γιώργο Διαμαντίδη και σε ένα σημείο, ένας εξ αυτών τού δώρισε έναν σουγιά με το εξής σχόλιο: «αν δεν κάθονται καλά ο Τσίπρας και ο Πολάκης, να τους ξυρίσετε».

     

    Ο Πρωθυπουργός πήρε το δώρο, αλλά είπε: «Οχι, όχι, αυτά δεν χρειάζονται».

     

    Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να κάνεις κριτική στην κυβέρνηση για τη δολοφονία του Αλκη, μπορείς να το κάνεις, χωρίς φτήνιες. Να υποδείξεις ότι παρά τα συνθήματα περί νόμου και τάξης, κυκλοφορούν έξω σεσημασμένοι μαχαιροβγάλτες που σκοτώνουν όποιον τους καπνίσει.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34