• Ο Ιάσονας Φωτήλας έγινε ηθοποιός και παίζει σε θεατρική παράσταση

    O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, το είχε το θεατράλε από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, όταν είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα πολύ έξυπνο βιντεάκι ως υποψήφιος του Ποταμιού τον Ιανουάριο του 2015. Αλλά φαίνεται ότι η υποκριτική κλοτσάει μέσα του – άλλωστε ένας πολιτικός πρέπει να είναι και λίγο ηθοποιός, έτσι δεν είναι;

     

    Ο κ. Φωτήλας, λοιπόν, ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι και πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Ναι σε όλα», που έκανε την πρεμιέρα της το βράδυ της Κυριακής στον χώρο «Επίκεντρο+» στην Πάτρα, σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα.

     

    Το θεατρικό είναι μια ιστορία πολιτική: δεκαετία του 1980 και ο υπουργός μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης θέλει να περάσει μια νύχτα πάθους στο «Μεγάλη Βρετάννια» με την ερωμένη του, η οποία είναι η γραμματέας του αρχηγού της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ομως τα πράγματα περιπλέκονται όταν καταφθάνει η σύζυγος του υπουργού και ο σύζυγος της ερωμένης. Ποιος θα βγάλει τον υπουργό από τη δύσκολη θέση; Μα φυσικά ο πιστός γραμματέας του, τον οποίο υποδύεται ο κ. Φωτήλας. Χειροκρότημα!

     

    Ο κ. Φωτήλας, ο οποίος εκτός από φέρελπις ηθοποιός είναι και δικηγόρος και φυσικά κυβερνητικός βουλευτής, ανήρτησε υπερήφανος και τα σχετικά αποκόμματα από τον τοπικό Τύπο.

  • «Ελεος, Νίκο. Το έχουμε εξαντλήσει»: Οταν η Ολγα Γεροβασίλη αγανάκτησε με τον Νίκο Φίλη

    Η υπόθεση της «Αυγής» έπνιξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια οδυνηρή κατάσταση εσωστρέφειας. Η ιστορία, λίγο-πολύ, γνωστή: η κομματική εφημερίδα είναι ζημιογόνος, από την Κουμουνδούρου είπαν ότι θα κλείσει το ημερήσιο φύλλο, αλλά τελικά σε ένα πολύωρο και θυελλώδες Πολιτικό Συμβούλιο την Πέμπτη αποφασίστηκε να μη γίνει κάτι τέτοιο, αλλά να δρομολογηθεί «εξυγίανση εν λειτουργία», δηλαδή απολύσεις.

     

    Πέρα από το πολιτικό πρόβλημα –ο ΣΥΡΙΖΑ να απολύει, και την ίδια ώρα να καταγγέλλει τις απολύσεις οπουδήποτε αλλού– στη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου υπήρξαν πολλές αντιπαραθέσεις, που μαρτυρούν ότι η ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου εν όψει και του 3ου συνεδρίου κάθε άλλο παρά καλή είναι.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν με πρωταγωνιστή τον Νίκο Φίλη, βουλευτή Α’ Αθήνας και τομεάρχη Παιδείας, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν στέλεχος της «Αυγής».

     

    Τα περιέγραψε σε ρεπορτάζ του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Αντώνης Αντζολέτος:

     

    «Στο Πολιτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, ο Νίκος Φίλης ήταν το πρόσωπο που συγκρούστηκε περισσότερο με την προεδρική ομάδα. Και το τελευταίο διάστημα, με τις παρεμβάσεις του ο τομεάρχης Παιδείας, για κάποιους, φαίνεται να παίρνει τη σκυτάλη του άτυπου επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

     

    »Η συνεχής επαναφορά της πρότασής του για τοποθέτηση επιτροπής που θα περνάει από το μικροσκόπιο τις ενέργειες της διοίκησης της “Αυγής” προκάλεσε μεγάλες εντάσεις. Αρκετοί του αναγνώρισαν την ευαισθησία που έχει στο θέμα λόγω της θητείας του επί σειρά ετών στη διεύθυνση της εφημερίδας. Ο ίδιος φέρεται να πρότεινε πρώτος σε αυτό το εγχείρημα να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Aλλοι, ωστόσο, τον χαρακτήρισαν προκλητικό, κατηγορώντας τον πως επιθυμεί ακόμα και να ελέγξει τις απολύσεις που θα γίνουν. Είναι γεγονός πως το τρίγωνο Φίλη, Γεροβασίλη, Τζανακόπουλου άναψε φωτιές στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ”.

     

    »“Eλεος, Νίκο. Το έχουμε εξαντλήσει. Το θέμα έχει λήξει. Σταμάτα να επανέρχεσαι και να προκαλείς”, φέρεται να του είπε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με άλλες ασφαλείς πηγές, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Φίλης έκανε λόγο για μια «αδίστακτη ηγετική ομάδα», στη βάση πως η «Αυγή» θα πρέπει να είναι μια εφημερίδα συμπεριληπτική και όχι απλώς προέκταση των κομματικών δελτίων Τύπου. Τη σκυτάλη πήρε ο Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος μαζί με την Oλγα Γεροβασίλη συγκρούστηκε σε υψηλούς τόνους με τον πρώην υπουργό Παιδείας. “Απαράδεκτο να προσβάλλεις με αυτόν τον τρόπο συντρόφους”, του απάντησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ».

  • Ο Παύλος Πολάκης ως «υβρίδιο κλεφταρματολού και καρικατούρας ήρωα της Ιλιάδας»

    Για το επεισόδιο που είχε ο Παύλος Πολάκης την περασμένη Παρασκευή, με αστυνομικούς που τόλμησαν να κάνουν έλεγχο στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο όπου συχνάζει, θα τα μάθατε.

     

    Η ΝΔ κατήγγειλε ότι «το alter ego του κ. Τσίπρα, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται την ισονομία, την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου, με την πλήρη ανοχή του και κάλυψη του προέδρου του», ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «προβοκάτσια» και «παρακράτος» και υπενθύμισε κορονογλέντια και βόλτες στην Πάρνηθα –ο γνωστός καβγάς, με την κυβέρνηση να ομνύει στη νομιμότητα, περιγράφοντας τον κ. Πολάκη ως έναν πολιτικό νταή που απειλεί μέχρι και αστυνομικούς και την αξιωματική αντιπολίτευση να λέει ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε αστυνομική αυθαιρεσία, περιγράφοντας το κόσμο μας με όρους Βίκτωρος Ουγκό, χωρισμένο σε Ιαβέρηδες και Αγιάννηδες.

     

    Επειδή όμως έτυχε και πάλι πρωταγωνιστής να είναι ο κ. Πολάκης, ένας άνθρωπος που έχει δώσει αφορμές –είτε πρόκειται για την ψαροταβέρνα όπου συχνάζει, είτε για τη μαμά του που περιμένει για PCR, πρέπει οι κανόνες να καμπυλώνουν για να πάρουν το ανάστημά του– και επειδή γράφτηκαν πολλά, ίσως το πιο ενδιαφέρον κείμενο ήταν αυτό στην «Πανδώρα» των «Νέων» της Δευτέρας, από τον Στέφανο Κασιμάτη, ο οποίος έδωσε μυθολογικές διαστάσεις στον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το σημείωμα έχει τίτλο «Το Τέρας»:

     

    «Τη μία ήταν η μητέρα του, η οποία περίμενε στην ουρά, με άλλα τριάντα άτομα, για να κάνει ένα τεστ PCR στο νοσοκομείο. Ο Πολάκης εξεμάνη και τα έβαλε με θεούς και δαίμονες. Πώς τόλμησαν οι ελεεινοί να συμπεριφερθούν έτσι στη δική του μητέρα! Στη γυναίκα που τον ανέθρεψε! Το νοσοκομείο του απάντησε ότι η μητέρα του είχε την ίδια ακριβώς μεταχείριση με όλους τους άλλους, υπονοώντας ότι ο Πολάκης μάλλον θα περίμενε ιδιαίτερη μεταχείριση στη δική του μητέρα. Την άλλη ήταν το στέκι του, μια ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, στην οποία η Αστυνομία έκανε έλεγχο τήρησης των υγειονομικών μέτρων και βεβαίωσε πρόστιμο εις βάρος ενός υπαλλήλου που δεν φορούσε μάσκα. Ο Πολάκης, που εκείνη την ώρα βρισκόταν ως πελάτης στο εστιατόριο, ξεσήκωσε τον κόσμο δίνοντας –με τον δικό του τρόπο– μια παράσταση του παραδοσιακού έργου “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;”.

     

    »Και στις δύο περιπτώσεις, οι προσβολές είναι προσωπικές για τον Πολάκη. Θίγουν τον πυρήνα του κόσμου του: τη μητέρα του και το στέκι του. Ο Πολάκης είναι ένας εγωπαθής, για τον οποίο τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό του, τη φήμη του και την τιμή του. Οι νόμοι του κράτους και οι κανόνες του πολιτισμού δεν υφίστανται για τον Πολάκη, τα καταπίνει η άβυσσος του εγωισμού του. Στον κόσμο του, δεν υπάρχει κάτι ανώτερο από τον ίδιο, οπότε η σύγκρουση με τους άλλους είναι αναπόφευκτη και αέναη. Είναι ένα τέρας, όπως οι Γοργόνες, οι Πήγασοι και οι Ιπποκένταυροι. Ενα υβρίδιο κλεφταρματολού και καρικατούρας ήρωα της Ιλιάδας. Βεβαίως, έτσι όπως τον καταλαβαίνω εγώ και τον περιγράφω, ο Πολάκης ανήκει στην παράδοσή μας – θα τολμούσα ακόμη να πω ότι ορισμένες φορές είναι η ζώσα παράδοση. Ωστόσο είναι σαφές ότι βρίσκεται εκτός του σύγχρονου πολιτισμού. Είναι μια γραφικότητα, που μπορεί να γίνεται από κουραστική έως και διασκεδαστική. Μια διαρκής τραγωδία για τον ΣΥΡΙΖΑ, μια κωμωδία για τους υπόλοιπους που παρακολουθούμε».

     

  • Οικονόμου εναντίον Κύρτσου για «τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του»

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής της ΝΔ, επικρίνει την κυβέρνηση (της ΝΔ). Είναι όμως η πρώτη φορά που ρωτήθηκε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου –και η  απάντησή του είχε το ενδιαφέρον της, αν μη τι άλλο για το μέλλον του κ. Κύρτσου στην παράταξη.

     

    Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για την τελευταία παρέμβαση του κ. Κύρτσου, ο οποίος μέσω Twitter, όπως το συνηθίζει, απέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου την υπόθεση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, μολονότι είναι θέμα της δικαιοσύνης και χαρακτήρισε μάλιστα τους χειρισμούς ως «άστοχους».

     

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ιδιαίτερα απαξιωτικό τόνο για τον ευρωβουλευτή του κόμματος:

     

    «Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό. Αλλά, ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα στις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

     

    Πάντως επειδή δεν τις καταλαβαίνουμε «όλοι» τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του κ. Κύρτσου, θα μπορούσε την επόμενη φορά να μας τις εξηγήσει. Είτε ο κ. Οικονόμου, είτε ο κ. Κύρτσος, ο οποίος ανταπάντησε –πάλι μέσω Twitter– ως εξής:

     

    «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για εμένα ότι “όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του”. Κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλάσσουν επιχειρήματα».




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34