• Η Αριστερά σε κρίση: Ο Αλαβάνος λέει ότι ο Δραγασάκης ήθελε να διαγραφεί ο Κοροβέσης επειδή είχε πει ότι το ΚΚΕ το ενίσχυσε επιχειρηματίας

    Τον θυμάστε τον Αλέκο Αλαβάνο; Τον άλλοτε ηγέτη του Συνασπισμού που κάποια στιγμή ονειρεύτηκε ότι θα γίνει Οσκαρ Λαφοντέν της Μεσογείου και τελικά είδε τον Αλέξη Τσίπρα να του αρπάζει το κόμμα και να γίνεται Πρωθυπουργός; Ο άλλοτε πρόεδρος του ΣΥΝ, λοιπόν, και νυν πρόεδρος του Σχεδίου Β’ –ό,τι και αν σημαίνει αυτό– επανεμφανίστηκε στη δημόσια σφαίρα με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα «Νέα Σαββατοκύριακο» και στον Δημήτρη Ν. Μανιάτη, δημοσιογράφο-μύστη της σύγχρονης ελληνικής Αριστεράς.

     

    Ο κ. Αλαβάνος είπε πολλά και αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε μόνο στις κουβέντες για τον πολιτικό του επίγονο. «Ζούμε μια παγκόσμια κρίση της Αριστεράς. Εχει γίνει ένα τεράστιο λάθος. Πως το βασικό εργαλείο για τις ιδέες της Αριστεράς είναι ένα καλό κόμμα. Ενώ στην πραγματικότητα μήτρα της είναι το κίνημα, με δίκαια αιτήματα για τη βελτίωση της ζωής», είπε.

     

    Στο πού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος απάντησε: «Δεν θα ήθελα να πω τη γνώμη μου. Σημειώνω απλώς ότι κατά σειρά, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκαν στους ξένους και δέχθηκαν τα τρία καταστροφικά για τον τόπο και την κοινωνία μας Μνημόνια. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του κι ας απαντήσει την ερώτησή σας».

     

    Και σε άλλο σημείο έκρινε: «Κατά τη γνώμη μου, δεν ισχύει το “η Αριστερά πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά “πέραν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά”. Εχουν γίνει αρκετές προσπάθειες, αλλά δεν καρποφόρησαν. Και τώρα, απ’ ό,τι μαθαίνω, γίνεται μια ακόμα, εύχομαι καλή επιτυχία. Αλλά, όπως σας είπα και στην αρχή, το οξυγόνο για την ύπαρξη και τη δυναμική βρίσκεται στα κινήματα. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες εστίες, εκτός κομματικών συνόρων, διασκορπισμένες σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, από νέους συνήθως ανθρώπους, που έχουν οικολογικούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς στόχους. Είναι αγνό, πολύτιμο δυναμικό, σκέτο χρυσάφι. Ισως με άλλες αξίες και αντιλήψεις από τις παλιότερες γενιές. Αρκεί να αναδειχθεί η πρωτοβουλία για τον συντονισμό τους σε ένα πλαίσιο δημοκρατικό και αλληλοσεβασμού. Οταν τα πανεπιστήμια θα αρχίσουν να φλέγονται ξανά από αγωνιστική διάθεση, τότε στον ορίζοντα θα επανεμφανισθεί η Αριστερά της σημερινής εποχής».

     

    Πέρα όμως από τα θεωρητικά, ίσως πιο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του στη φιλία του με τον Περικλή Κοροβέση, έναν θρύλο του αγώνα κατά της χούντας και κάποτε βουλευτή του ΣΥΝ, που έφυγε από τη ζωή πριν ενάμιση χρόνο.

     

    Ακολουθεί ο διάλογος:

     

    «Οι φιλίες δεν προϋπήρχαν της πολιτικής δραστηριότητας, ήταν ένα στοιχείο που γέννησε η κοινή στάση που είχαμε σε μια σειρά ζητήματα. Με τον Περικλή ήλθαμε κοντά όταν εκλέχθηκε βουλευτής. Τον εκτίμησα πολύ, είχε μια ευαισθησία, ένα ενδιαφέρον για τον πονεμένο ή τον περιθωριακό. Ηλθαμε κοντά όταν ο Γιάννης Δραγασάκης είχε προτείνει να τον διαγράψουμε».

     

    -«Τι είχε κάνει;».

     

    -«Είχε πει πως το ΚΚΕ το ενίσχυσε ένας επιχειρηματίας. Με μια ψήφο διαφορά δεν διεγράφη. Ως πρόεδρος, υπερασπίσθηκα τον Περικλή με κάθε τρόπο, έλεγε την αλήθεια».

     

     

  • Πληρωμένη απάντηση: Ο υιός Μητσοτάκης τρόλαρε με Warzone τα... τρολ για την καραντίνα

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απαντήσεις στην αλητεία. Ο καλύτερος δεν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις, που ενίοτε προκαλούν μεγαλύτερο θόρυβο απ’ όσο χρειάζεται, αλλά το χιούμορ.

     

    Αυτό που επέδειξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο γιος του Πρωθυπουργού, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε στο στόχαστρο των τρολ του Διαδικτύου, επειδή νόσησε από την Covid-19 και τάχα πήγε εκδρομή. Στο ψέμα λοιπόν –ψέμα ότι έσπασε την καραντίνα, όχι ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό– ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με χιούμορ.

     

    Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, ο γιος του Πρωθυπουργού σχολίασε ότι η κατηγορία δεν προσβάλλει μόνο τον ίδιο, αλλά και τους φίλους του που παίζουν μαζί στο Warzone, στη νέα έκδοση του «Call of Duty» του παιχνιδιού με το οποίο περνάει τις ώρες της καραντίνας του.

     

    «Η κατηγορία ότι δήθεν έσπασα την καραντίνα για να πάω διακοπές δεν προσβάλλει μόνο εμένα… αλλά θίγει και τους συμπαίκτες μου στο Warzone, που μια βδομάδα τώρα, κλεισμένοι στα σπίτια μας, φτύνουμε αίμα για να σταυρώσουμε μια νίκη. Έχουμε μέρες μπροστά μας, προχωράμε πιστοί στο πλάνο μας. Είτε μέχρι να κερδίσουμε, είτε μέχρι να λήξει η καραντίνα», έγραψε σε story στο Instagram.

  • Ο Κύρτσος συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση την οποία δήθεν στηρίζει

    Στη Νέα Δημοκρατία πάντως πρέπει να επικρατεί ώρες ώρες μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα –με τη δαλιανιδική έννοια. Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ευρωβουλευτής του κόμματος που κάνει μεγαλύτερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι να απορεί κανείς πόσο ακόμα θα τραβήξει αυτή η ιστορία.

     

    Ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος το 2019 εξελέγη έβδομος σε σταυρούς ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, έγραψε ένα tweet με το οποίο δεν επιτέθηκε απλώς και γενικά στην κυβέρνηση, αλλά ανέπτυξε προβληματισμούς για τον πυρήνα του πολυσυζητημένου «επιτελικού» κράτους, το οποίο περιέγραψε ως ανίκανο να διαχειριστεί μια σειρά από μείζονα ζητήματα: από την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 και την ενίσχυση του ΕΣΥ, έως την οικονομία.

     

     

  • Ο Μπογδάνος ζήτησε να δημιουργηθεί νέο κόμμα, δεξιά της ΝΔ

    Οσοι πίστευαν ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από τη ΝΔ –μετά από εκείνο το μετεμφυλιακό παραλήρημα στη Βουλή στις αρχές του Οκτωβρίου– με… υποσχετική να επιστρέψει αν συνετιστεί, μάλλον διαψεύδονται.

     

    Οχι μόνο από την Πειραιώς που δεν θέλει να τον βλέπει, αλλά και από τον ίδιο τον βουλευτή της Α’ Αθήνας. Ο οποίος, για πρώτη φορά καθώς φαίνεται, δήλωσε δημοσίως ότι είναι υπέρ της δημιουργίας ενός νέου κόμματος, προφανώς στα δεξιά της ΝΔ. Το έγραψε –πού αλλού;– στο Twitter, απαντώντας σε μια παρατήρηση για την εξέλιξη της ΝΔ τις τελευταίες δεκαετίες.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34