• Ο Συρίγος λέει ότι τον Οδυσσέα στην πρώην ΑΣΟΕΕ τον έδειραν επειδή τον «αντιπαθούσαν» και άργησε να πάρει την ΕΛ.ΑΣ

    Ο Αγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά στο Action24. Και μεταξύ πολλών άλλων μίλησε για τα περιστατικά βίας στα ΑΕΙ, εν αναμονή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία τελικά δεν θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο, όπως ο ίδιος είχε εκτιμήσει.

     

    Ο κ. Συρίγος απέδωσε την καθυστέρηση δημιουργίας της πολυσυζητημένης ΟΠΠΙ στον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού κράτους και στον ΑΣΕΠ. Υπήρξαν ενστάσεις κατά των προσωρινών καταλόγων νεοπροσληφθέντων και έτσι ο διαγωνισμός έχει παγώσει.

     

    Ωστόσομ το πιο ενδιαφέρον, είναι τα όσα δήλωσε ο κ. Συρίγος για τα πρόσφατα συμβάντα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πολυτεχνείο, τα οποία διαχώρισε, σχετικοποιώντας τη βία στα ΑΕΙ: κατά την άποψή του είναι άλλο η τραμπούκικη επίθεση κατά του Οδυσσέα Βλαχονικολού στην πρώην ΑΣΟΕΕ, άλλο ότι κάποιοι πήγαν να χτίσουν έναν τοίχο στο ΕΜΠ.

     

    «Το πιο σοβαρό ήταν το Πολυτεχνείο», είπε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Το άλλο που έγινε στην ΑΣΟΕΕ, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, δεν ήταν κάτι… βρήκαν κάποιον τον οποίο αντιπαθούσαν, υπήρξε προπηλακισμός, δεν ήταν κάτι που το πήγαιναν γυρεύοντας… Στο Πολυτεχνείο ήταν σοβαρή κατάσταση, είχαμε μεταφορά υλικών, ολόκληρο συνεργείο που ήρθε. Αδιαφορία…»

     

    Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι και τον άλλον που τον ξυλοκόπησαν είναι σοβαρό —προσπερνάμε το ότι ο «προπηλακισμός» στον οποίο αναφέρθηκε ο υφυπουργός, είναι απλώς ύβρεις και όχι ξυλοδαρμός—, ο κ. Συρίγος συνέχισε τη σχετικοποίηση:

     

    «Είναι σοβαρό, αλλά το Πολυτεχνείο είναι πολύ πιο σοβαρό διότι δείχνει μια συγκεκριμένη αντίληψη: “ο χώρος είναι δικός μας, κάνουμε ο,τι θέλουμε, αδιαφορούμε”.

     

    »Ας πάρουμε τη δεύτερη περίπτωση, του Οδυσσέα, ο οποίος είχε δυστυχώς την ατυχή συνάντηση με τους τρεις αυτούς τύπους. Το κρίσιμο σημείο πάντοτε είναι να ενημερωθεί η Αστυνομία ότι συμβαίνει μια παράνομη πράξη. Αν δεν κάνω λάθος, από τη συνομιλία που είχα μαζί του, κατάλαβα ότι υπήρχε μια καθυστέρηση ως προς το να ενημερωθεί η Αστυνομία, πρέπει να ήταν 20 λεπτά, μισή ώρα. Το κρίσιμο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γρήγορες κινήσεις

     

    »Βέβαια ο άνθρωπος είχε χτυπηθεί και σίγουρα όταν κάποιος τον χτυπάνε δεν σκέφτεται τώρα θα πάρω τηλέφωνο την Αστυνομία. Είναι φυσιολογικό να ταράχθηκε», παραδέχτηκε τουλάχιστον ο υφυπουργός Παιδείας.

     

    Ο οποίος κ. Συρίγος —ειρωνεία— υπήρξε θύμα τραμπούκων ως καθηγητής στο Πάντειο. Ίσως να είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα έλεγε αν άκουγε τον τότε υφυπουργό Παιδείας να λέει ότι κάποιοι του επιτίθονταν επειδή τον «αντιπαθούσαν»…

  • Οταν ο Αδωνις είπε: «Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις!»

    Την πολιτική ατάκα της εβδομάδας, πάντως, την έδωσε ο συνήθης ύποπτος —λόγω χειμαρρώδους ρητορικού ύφους— ο Αδωνις Γεωργιάδης.

     

    Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε στο (αντιπολιτευόμενο) Kontra και αφού υπερασπίστηκε τα του χαρτοφυλακίου του —πχ είπε για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις ότι με εξαίρεση την ενέργεια και τα καύσιμα οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2019— ξέσπασε κατά όσων αρνούνται ακόμα και τώρα να εμβολιαστούν, περιγράφοντας μάλιστα τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από αντιεμβολιαστές.

     

    «θέλω να σας μιλήσω λίγο επί του προσωπικού: Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο προσπάθησα να πείσω τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Με βρίζανε, μου στέλνανε email, να πεθάνουν τα παιδιά μου, να πεθάνει η μητέρα μου – έχει πεθάνει η κακομοίρα εδώ και 30 χρόνια – να πάθω καρκίνο… Οι βρισιές που έχω δεχτεί από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν δεν υπάρχουν. Δεν τις έχει ακούσει κανένας και  μην τις δεχτεί κανένας στη ζωή του».

     

    Και συνέχισε: «Σας λέω, λοιπόν, πλέον προσωπικά κουράστηκα! Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα! Πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται. Όποιος εμβολιαστεί! Τέρμα, εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο. Κουράστηκα. Δεν υπάρχει το κράτος να κάνει κάτι παραπάνω για αυτό το θέμα. Τα έχει κάνει όλα. Από εδώ και μπρος ο καθένας έχει την ατομική ευθύνη. Το κράτος δεν θα ξανακλείσει, η αγορά δεν θα ξανακλείσει, δεν θα κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Τελεία και παύλα». χαρακτηριστικά.

     

    «Δεν μπορείς να φανταστείς το bullying που έχω δεχτεί από τους ανθρώπους. Άμα σας δείξω τα μηνύματα θα ντραπείτε για την ανθρώπινη φύση. Λες και εγώ έχω συμφέρον να κάνεις εσύ εμβόλιο… Μη σώσεις!», επέμεινε ο υπουργός.

     

    Στην ερώτηση αν «μη σώσεις» είναι η πρέπουσα κουβέντα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Το “μη σώσεις” είναι λαϊκή έκφραση».

    Το επίμαχο απόσπασμα είναι στο 29:50 του βίντεο. Και είναι μάρτυρας όχι μόνο ενός υπουργού που έχει απαυδήσει από την ανοησία και την κακία ορισμένων συμπολιτών μας, αλλά και ότι η κυβέρνηση, μέρος της τουλάχιστον, φαίνεται να έχει ρίξει λευκή πετσέτα στην προσπάθεια να αυξηθούν τα αναιμικά ποσοστά εμβολιασμών στη χώρα.

  • Ο Παπανδρέου υπέγραψε ότι στηρίζει τον εαυτό του

    Εδώ στο Protagon γράφαμε την Πέμπτη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου —και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά το θέμα μας είναι ο ΓΑΠ— παρουσίασε έναν φάκελο υποψηφιότητας με εντυπωσιακούς αριθμούς υπογραφών που στηρίζουν εμφατικά την απόπειρά του να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής.

     

    Μόνο που φαίνεται ότι κάποιες από αυτές τις υπογραφές είχαν πρόβλημα. Ως γνωστόν, εκτός από τις υπογραφές μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ, απαιτούνται και 45 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Σε μια ένδειξη της απήχησής του στα όργανα, ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε 84 υπογραφές μελών της ΚΠΕ. Όμως, μετά από την εξέτασή τους, δύο υπογραφές κόπηκαν.

     

    Όπως ανέφερε το ethnos.gr, η μία υπογραφή φαίνεται πως συνοδευόταν από ελλιπή στοιχεία. Το εν λόγω άτομο κλήθηκε από την αρμόδια επιτροπή και σε επικοινωνία που είχαν μαζί του δήλωσε ότι δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού.

     

    Η δεύτερη υπογραφή που ήταν άκυρη ήταν του ίδιου… του ΓΑΠπου ως μέλος της ΚΠΕ υπέγραψε για τον… εαυτό του. Ενημερώθηκε σχετικά πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έμεινε τελικά με 82 υπογραφές.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34