• Το «τρίτο πρόσωπο» στη σχέση ενός ζευγαριού (by Δημήτρης Χαντζόπουλος)

    xatzΕίναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών. Μετά από κάποιο χρόνο συμβίωσης στην ίδια κυβέρνηση, είτε επειδή βγαίνουν στην επιφάνεια οι διαφορές τους σε θέματα φιλοσοφίας ζωής, είτε επειδή τους έχει καταβάλει η ρουτίνα, κάποιος από τους δύο, αναζητά διέξοδο σε έναν «τρίτο».
    (Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τη σημερινή Καθημερινή)

  • Ο Πάνος Καμμένος, μια διάψευση και μια άσχετη(;) καμηλοπάρδαλη

    • Screenshot 2015-12-30 08.09.43

    Δικαιολογημένη ανησυχία έχει προκαλέσει η απάντηση – μέσω Twitter φυσικά, πώς αλλιώς; – του Πάνου Καμμένου στο δημοσίευμα του χθεσινού Βηματοδότη, σύμφωνα με το οποίο ο ΥΠΕΘΑ παίρνει πίσω τα περι στράτευσης γυναικών, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι «μια κουβέντα κάναμε, μια σκέψη ήταν, μια πρόταση και τίποτα άλλο».
    Ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος, απαντώντας εύχεται «Χρόνια πολλά σε όλους και στον Βηματοδότη για τις μαϊμού δηλώσεις του». Μέχρι εκεί τίποτα το ανησυχητικό. Business as usual.
    Όμως, εκείνο που εκπλήσσει, δεν είναι αυτό που γράφεται, αλλά η εικόνα με την οποία ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να συνοδεύσει το tweet του. Σε πρώτο πλάνο ο ίδιος (λογικό), με τα μάτια ελαφρώς γουρλωμένα (εδώ αρχίζει η ανησυχία) ενώ πίσω του βρίσκεται το κεφάλι ενός ζώου που πιθανότατα είναι καμηλοπάρδαλη σε φάση αναπαραγωγικού οίστρου (εδώ φτάνουμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού). Η οποία μάλιστα δείχνει να επιτίθεται στην πλάτη του Πάνου Καμμένου!
    Γιατί επέλεξε αυτή τη φωτογραφία, ο άνθρωπος που κρατάει στα χέρια του την ασφάλεια της χώρας; Του φάνηκε ότι δείχνει αρκετά άγριος, ώστε να τρομάξει όσους αναμεταδίδουν δηλώσεις που δεν έκανε για να μην το ξανακάνουν; Δεν βρήκε πρόχειρη φωτογραφία του με μαϊμού, ώστε να εικονογραφήσει πιο πιστά αυτά που γράφει; Ή απλώς το ύφος (που θυμίζει κάποιον ο οποίος συνειδητοποιεί πως μόλις έχει πάθει διάρροια), οφείλεται στην αιφνιδιαστική επίθεση του ζώου;
    Όπως και να ΄χει, πρόκειται για μια ανησυχητική φωτογραφία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν προκαλεί ανησυχία λόγω του Πάνου Καμμένου, αλλά ΓΙΑ τον Πάνο Καμμένο.

  • Η Νίνα Κασιμάτη πανηγυρίζει για τον Φάρο Κερατσινίου

    • Η Νίνα Κασιμάτη στο παρκέ (φωτο από Τα Νέα)
      Η Νίνα Κασιμάτη στο παρκέ (φωτο από Τα Νέα)

    Στο κλειστο Κερατσινίου βρέθηκε η Νίνα Κασιμάτη για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Φάρου Κερατσινίου με τον ΠΑΟΚ. Eναν αγώνα που κατέληξε σε ιστορική νίκη του Κερατσινίου, δίνοντας την ευκαιρία στην τοπική βουλευτή – κατεβαίνει στην Β΄Πειραιώς – του ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίσει δικαίως, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα.
    Οπως σημειώνει ο Μικροπολιτικός των Νέων (που δημοσίευσε και τη φωτογραφία), η κυρία Κασιμάτη παρακολούθησε όλο τον ιστορικό αγώνα όρθια πίσω από τη γραμματεία, δείχνοντας πραγματικό και όχι ψηφοθηρικό ενδιαφέρον. Εξάλλου, ούτε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Εύη Καρακώστα, βετεράνοι επίσης της Β΄ Πειραιώς που βρέθηκαν κι αυτοί στο γήπεδο, αλλά αρκέστηκαν να καθίσουν στις κερκίδες, μπορούσαν να προβλέψουν τη θριαμβευτική έκβαση του αγώνα.
    Όσο για την Νίνα Κασιμάτη, ενημέρωσε στη συνέχεια τη σελίδα της στο Facebook γράφοντας ένα θραμβευτικό status:

    Λογικό ήταν, μετά από τέτοιο status, κάποιος κάτω στα σχόλια, να ζητήσει από τη Νίνα Κασιμάτη να επισκεφθεί και το γήπεδο του Φωστήρα, γιατί φέρνει γούρι
    Λογικό ήταν, μετά από τέτοιο status, κάποιος κάτω στα σχόλια, να ζητήσει από τη Νίνα Κασιμάτη να επισκεφθεί και το γήπεδο του Φωστήρα, γιατί φέρνει γούρι

    Πάλι καλά, γιατί η συγκεκριμένη, συνηθίζει να κάνει παράξενους συσχετισμούς, όπως τότε που είχε συνδιάσει τη δολοφονία της μικρής Άννυ και την εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών με το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο.
    Προφανώς όμως, τώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το μοντέλο αυτό έχει καταργηθεί και η Νίνα Κασιμάτη μπορεί να απολαύσει ελεύθερα τη νίκη των αουτσάιντερ, κόντρα στις μεγάλες ομάδες που συμβολίζουν τον νεοφιλελευθερισμό.

  • Μια ειδική της Eurovision, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

    Ομολογουμένως ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Κανένας λόγος ανησυχίας. Η Δάφνη Τραγάκη, το φρεσκοδιορισμένο μέλος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνομουσικολογία στο Goldsmiths University of London. Στο βιογραφικό της δε, συμπεριλαμβάνεται η επιμέλεια συλλογικών τόμων σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision και την ιστορία της ελληνικής pop.
    Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να περιμένουμε σύντομα μια νέα συναυλία του Πλούταρχου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπως είχε συμβεί πριν από μερικούς μήνες. Οσο κι αν η αναφορά της Eurovision ενεργοποιεί τα σχετικά αντανακλαστικά.
    Μένει μόνο να ενημερωθεί γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς. Διότι ο υπουργός Επικρατείας είναι γνωστός fan του Πλούταρχου αφού συνηθίζει να γιορτάζει υπό τους ήχους των τραγουδιών του καλλιτέχνη τις εκλογικές νίκες, παρέα με τον Πάνο Καμμένο. Και μπορεί οι ελπίδες του να αναπτερώθηκαν άδικα.

    Περισσότερα για τα νέα πρόσωπα του Πολιτισμού, διαβάστε εδώ

  • Γιατί η μη συνάντηση Σαμαρά-Τζιτζικώστα έγινε υποτίθεται στο Zonars;

    exozon

    Το ερώτημα δεν είναι γιατί να διαρρεύσει μια συνάντηση που υπήρξε μόνο στη φαντασία όσων τη διέρρευσαν, αφού μόνο με τηλεδιάσκεψη θα μπορούσε να γίνει, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα ο Απόστολος Τσιτζικώστας ήταν σε σύσκεψη της περιφέρειας (άσε που αν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Απόστολος Τσιτζικώστας ήθελαν να μιλήσουν, μπορούσαν να τηλεφωνηθούν, αφού μάλλον και οι δύο είναι ενήμεροι για τη συγκεκριμένη μέθοδο επικοινωνίας).
    Το ερώτημα είναι γιατί να επιλεγεί από τους σεναριογράφους το συγκεκριμένο μέρος; Προφανώς διότι ο κλασικός αστικός αέρας μιας παλιάς Αθήνας που αναβιώνει το συγκεκριμένο ιστορικό σημείο αποτελεί το ιδανικό φόντο για τη δημιουργία του νέου δεξιού κόμματος που ονειρεύονται οι σεναριογράφοι. Δηλαδή, ένα μέρος που προσφέρει τα τρία αγαπημένα γλυκά του Γιάννη Τσαρούχη, θα αφαιρούσε λίγη από την καθαρόαιμη δεξιά «μπρουταλιτέ» που προσδίδει στο εγχείρημα η παρουσία π.χ. του Τάκη Μπαλτάκου. Και θα σηματοδοτούσε άνοιγμα σε μια πιο «κοσμοπολίτικη» Δεξιά.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34