• Γυμνή Στάη εξ ουρανού

    • Το γυμνό εξώφυλλο που θα συζητηθεί σήμερα πάνω από τις γαλοπούλες της επικράτειας
      Το γυμνό εξώφυλλο που θα συζητηθεί σήμερα πάνω από τις γαλοπούλες της επικράτειας

    Όχι, δεν θα βγάλουμε αυτά τα Χριστούγεννα, συζητώντας για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και απαριθμώντας την επιδημία «αδιαθεσίας» που έπεσε στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης (προφανώς σέρβιρε κάτι χαλασμένο το κυλικείο).
    Ευτυχώς όμως, φρόντισε η Έλλη Στάη να μας στρέψει την προσοχή κάπου αλλού και να μας προσφέρει με αυτοθυσία, ένα νέο θέμα συζήτησης. Ή μάλλον μια ολοκαίνουργια αφορμή να διχαστούμε: Τον εαυτό της! Ή για την ακρίβεια, τον γυμνό εαυτό της, στο εξώφυλλο του περιοδικού Downtown, στο οποίο έχει φωτογραφηθεί συμμετέχοντας στην καθιερωμένη καμπάνια του περιοδικού για την ευαισθητοποίηση κατά του AIDS.
    Στην αρχή η εικόνα σε αιφνιδιάζει με την έννοια ότι δεν την περίμενες ποτέ. Στη συνέχεια –και αφού περάσει στιγμιαία από το μυαλό σου ότι πρόκειται για μοντάζ- αισθάνεσαι την ανάγκη να την μοιραστείς με τους άλλους. Κι έτσι, ήδη από χθες βράδυ, το εξώφυλλο του περιοδικού έχει αρχίσει να μοιράζεται αστραπιαία στα social media της μικρής μας πόλης. Προκαλώντας τον αναμενόμενο σχολιασμό. Με επικρατέστερες τις λέξεις «photoshop», «ουάου!», «ναρκισσισμός», «κοιλιακοί» και «61» (το τελευταίο αναφέρεται στην ηλικία της Έλλης Στάη που την αποκαλύπτει η ίδια στη συνέντευξη που συνοδεύει τη φωτογράφιση).
    Και μια που είπαμε για την συνέντευξη, ιδού τι λέει η ίδια: «Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες φωτογραφίσεις, για την ακρίβεια δεν έχω κάνει ποτέ ξανά «γυμνή» φωτογράφιση. Φυσικά λοιπόν, και είχα ενδοιασμούς γιατί είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο και έχω μάθει στην Ελλάδα να κινούμαι με μεγάλη προσοχή. Το θέμα του AIDS όμως, σε συνδυασμό με την έλλειψη φαρμάκων στους οροθετικούς ήταν ο λόγος που είπα  το τελικό ναι. Ζύγισα την απόφαση μέσα μου, ήταν η κατάλληλη στιγμή για τον καλό αυτό σκοπό και είπα να το τολμήσω. Και συμπληρώνει: «Ενας τρίτος λόγος είναι ότι η πρωτοβουλία συμπίπτει με την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης, μια αλλαγή που την θεωρώ κατάκτηση για τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό μας».

    (σ.σ.: Ουφ, επιτέλους δικαιολογήθηκε η παρουσία της συγκεκριμένης φωτογράφισης σε μια στήλη που ασχολείται με ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας: Το σύμφωνο συμβίωσης)

    (2η σ.σ.: Το μόνο που μένει τώρα είναι να το πει κάποιος με τρόπο στη Ραχήλ Μακρή, που συμμετέχει επίσης στο αφιέρωμα του περιοδικού και της πήρε όλη την προσοχή κάποια άλλη).

  • Κάλαντα στον Αλέξη με «ατάκες»

    Κατά γενική ομολογία, ο Αλέξης Τσίπρας «το έχει» με τα παιδιά
    Κατά γενική ομολογία, ο Αλέξης Τσίπρας «το έχει» με τα παιδιά

    Ηταν η επίσημη πρώτη του Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο οικοδεσπότη που ακούει τα κάλαντα. Μαζί του ο λεγόμενος στενός κύκλος, δηλαδή οι δύο υπουργοί επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης και η Κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη – όχι μην ψάχνετε την Μπέτυ Μπαζιάνα, δεν ήταν εκεί.
    Διαδοχικά, ο πρωθυπουργός δέχθηκε το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και τον σύλλογο «Κωστηλάτα» από την Άρτα.
    Φαίνεται πάντως ότι το ύφος του πρωθυπουργού, κάθε άλλο παρά απαγορευτικό και απόμακρο ήταν. Κι έτσι ένας πιτσιρικάς από το το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, μόλις τον είδε, πήρε το θάρρος να τον ρωτήσει «πώς σε λένε εσένα;». Για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός, «Αλέξη».
    Γενικά, από την ημέρα δεν έλειψαν οι ατάκες. Όπως π.χ. όταν ο πρόεδρος του συλλόγου από την Άρτα, δώρισε μια παραδοσιακή γκλίτσα στον Αλέξη Τσίπρα, εκείνος του απάντησε ότι θα πάει στις Βρυξέλλες με αυτήν. Ανάλογο της γκλίτσας, ήταν και το δώρο για τη σύζυγο του πρωθυπουργού: Ένα παραδοσιακό ταγάρι.

  • Τα αγωνιστικά κάλαντα του Κουτσούμπα

    Επιτέλους, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έρχεται να προσθέσει κάτι νέο στην παραδοσιακή ρουτίνα με τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς. Τι κάνουν εδώ και τόσα χρόνια οι αρχηγοί; Ακούνε τα κάλαντα και σχολιάζουν με ένα χαμόγελο, έναν κουραμπιέ, άντε και με καμιά δήλωση. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξελίσσει την πολιτική σημειολογία των ημερών.
    Του είπαν τα κάλαντα κρητικοί βρακοφόροι; Απάντησε με μαντινάδα: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μας εμπνέει».
    Ηρθαν μετά οι Πόντιοι; Κανένα πρόβλημα. «Ντο θ’ εφτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ας’ όλεν το καλλίον» και συνέχισε: «Δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας». Περιέργως το ΚΚΕ αποφεύγει να καταγγείλει το αποπροσανατολιστικό μήνυμα των Χριστουγέννων που, εκτός από τη διατήρηση των θρησκευτικών εμμονών, προτρέπει τον λαό σε καταναλωτικό όργιο. Μάλιστα δεν καταγγέλλει ούτε τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες γεννήθηκε ο Ιησούς, μέσα στον βάρβαρο χειμώνα του ρωμαϊκού ιμπεριαλισμού.

  • Τα Χριστούγεννα του Καραμανλή

    Προς βορά και συγκεκριμένα προς Σερβία, μετακινήθηκε για τις Άγιες ημέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών του ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρόεδρος έτσι κι αλλιώς ήταν κοντά στα σύνορα, αφού βρέθηκε τις κρίσιμες ημέρες των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει προσωπικά τη μάχη του ενάντια σε όποιον «Τζιτζικώστα» (και εδώ η αναφορά υπέχει έννοια ιδιότητας, όχι ονόματος) απειλούσε την παντοκρατορία του, εντός της πανίσχυρης έδρας στη συμπρωτεύουσα.
    Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό στα σημερινά Νέα, ο Κώστας Καραμανλής, πέρασε οδικώς τα σύνορα, κατευθυνόμενος προς χειμερινό θέρετρο της Σερβίας, το οποίο επέλεξε για τις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές του.
    Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη χριστουγεννιάτικη παρέα του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (που μετά από τόσο αγώνα, προαλείφεται για γενικός γραμματέας της ΝΔ, εάν εκλεγεί ο Μεϊμαράκης) και ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας που έκανε ένα γρήγορο φλερτ με τον Απόστολο Τζιτζικώστα πριν επιστρέψει στη στοργική αγκαλιά του Βαγγέλη.

  • Ο Στρατούλης και τα κόκκινα πανιά

    • Screenshot 2015-12-24 09.39.17

    Με αυτή την εικόνα (και χωρίς να αναφέρει στις ευχές του ούτε μια φορά τη λέξη «Μνημόνιο», πράγμα που είναι τεράστια υπέρβαση για μέλος της ΛΑΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης εύχεται σε όλλους Χρόνια Πολλά (ναι, και οι εξωκοινοβουλετικοί αριστεροί έχουν αισθήματα!). Το σχέδιο συνοδεύεται από τη γνωστή φράση του – αστού – Οδυσσέα Ελύτη: «Αν η ποίηση παρέχει μια διαβεβαίωση και δη στους καιρούς της ανέχειας, είναι ακριβώς αυτή: ότι η μοίρα μας παρ’ όλα αυτά, βρίσκεται στα χέρια μας»
    Και η χαρακτηριστική λεπτομέρεια – πάντα υπάρχει μια λετομέρεια: Το Χριστουγεννιάτικο καραβάκι που φαντάζεται ο Δημήτρης Στρατούλης, δεν θα μπορούσε να έχει τα κλασσικά λευκά πανιά. Εξυπακούεται ότι θα έχει κόκκινα.




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34