• Ξέφυγε η... Καλυψώ στο Προεδρικό, στην επίσκεψη του Παναγιωτόπουλου

    Θα πρέπει το συνηθίσουμε πλέον, η Καλυψώ, η γάτα που υιοθέτησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια πρόσφατη επίσκεψή της στην Κάρπαθο, είναι το «αφεντικό» στο Προεδρικό.

     

    Η Καλυψώ είχε κάνει μια πρώτη εμφάνιση στην αίθουσα όπου υποδέχεται η Πρόεδρος τους καλεσμένους της, τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν την κυρία Σακελλαροπούλου είχε επισκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βλέπε παλαιότερη Βαβέλ, εδώ)

     

    Ομως την Τρίτη, στην επίσκεψη του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Πρόεδρο, η εμφάνιση της προεδρικής γάτας ήταν εμφατική.

     

    Την επιβλητική και μάλλον άτακτη παρουσία της Καλυψώς συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Βιτσάρα του πρακτορείου SOOC.

    Κατά τα λοιπά, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε, λέει, την Πρόεδρο για θέματα της αρμοδιότητάς του. Αλλα ως γνωστόν, σε γάτες όπως η Καλυψώ δεν αρέσουν οι φρεγάτες. Είτε αυτές είναι γαλλικές Belh@ra, για τις οποίες μιλάει από χθες το Open, είτε ισπανικές F-110 τις οποίες ανέφερε η «Καθημερινή».

  • Η Ζέττα Μακρή λέει ότι διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι απολύτως ισοδύναμοι τρόποι διδασκαλίας

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ζέττα Μακρή, νέα υφυπουργός Παιδείας, λέει κάτι το παρεξηγήσιμο – δεν έχουν περάσει παρά δύο εβδομάδες από τότε που πρότεινε να τιμωρούνται με πρόστιμο όσοι μαθητές δεν επιστρέφουν νωρίς από το σχολείο, για να αναγκαστεί να ανασκευάσει μετά (εδώ)

     

    Αλλά τώρα, καθώς ετοιμαζόμαστε για ένα νέο λουκέτο στα σχολεία, το να βγαίνει η υφυπουργός Παιδείας και να λέει ότι διά ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι τρόποι «απολύτως ισοδύναμοι», ακούγεται κάπως.

     

    Ακόμα και αν η κυρία Μακρή τα είπε αυτά στο πλαίσιο μιας συνέντευξής της, στα «Παραπολιτικά 90,1», σχολιάζοντας τον τρόπο που εξετάζονται τα παιδιά, η θέση της υφυπουργού είναι κάπως προβληματική –δεδομένου ότι και η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχει επαναλάβει ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

     

    Είπε λοιπόν η κυρία Μακρή:

     

    «…Με βάση την πολιτική απόφαση που παίρνει το υπουργείο, άλλοι μαθητές εξετάζονται διά ζώσης και άλλοι διδάσκονται εξ αποστάσεως. Είναι δύο διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας απολύτως ισοδύναμοι. Γιατί και η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά και γιατί το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης η οποία εξετάζεται και γιατί τώρα πια τα συστήματα και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς και τα παιδιά γνωρίζουν πως θα λειτουργήσουν, άρα το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά. Υπήρξε στην αρχή της πανδημίας μια προσαρμογή ενός ή δύο ημερών αλλά τώρα πια το σύστημα λειτουργεί άρα παρέχεται η εκπαίδευση όπως πρέπει και το υπουργείο έχει πλήρη γνώση της ύλης η οποία διδάσκεται. Δεν βαίνουν όλα καλώς όταν υπάρχει η πανδημία, σε καμία περίπτωση, υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση με τη σημαντική, σημαντικότατη συμβολή των εκπαιδευτικών και βεβαίως και την ανταπόκριση των μαθητών».

     

     

  • Στην Κουμουνδούρου ψάχνουν εναγωνίως τον «Πιερρακάκη του ΣΥΡΙΖΑ»

    Ενα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τον ΣΥΡΙΖΑ έγραψε ο σταθερά καλά ενημερωμένος στα της Κουμουνδούρου Δημήτρης Ν. Μανιάτης στα «Νέα». Ο τίτλος του, χαρακτηριστικός: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τον Πιερρακάκη του».

     

    Στο εν λόγω άρθρο περιγράφεται η εξ ανάγκης μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ από τις γνωστές τεχνοφοβικές και αναχρονιστικές θέσεις του σε μια προσέγγιση του 21ου αιώνα. Εξ ανάγκης, λόγω δημοσκοπικής καθήλωσης βεβαίως, αλλά και της διαπίστωσης ότι η κυβέρνηση μόνο οφέλη είχε από την ενσωμάτωση του ιδιαίτερα αποτελεσματικού υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καίτοι είχε περάσει από την Κεντροαριστερά.

     

    Γράφουν συγκεκριμένα «Τα Νέα»: «…Τα δημοσκοπικά ευρήματα με την καθήλωση του κόμματος και η δημοφιλία -συχνά διακομματική- προσώπων όπως ο κεντροαριστερών καταβολών υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τους επιτελείς του να αναζητούν στελέχη από την κοινωνία των πολιτών, την επιστήμη ή τη βαθιά αγορά».

     

    Το πρώτο πρόβλημα βέβαια είναι ότι ένας brilliant τύπος σαν τον Πιερρακάκη δεν βρίσκεται εύκολα. Δεν πας στο σουπερμάρκετ και ρωτάς «πού έχετε τους Πιερρακάκηδες να πάρω δύο;».

     

    Και το δεύτερο είναι ότι για να προσελκύσεις τον κάθε Πιερρακάκη πρέπει και εσύ, ως κόμμα ή ως αρχηγός του, να είσαι δεκτικός σε μια άλλη φιλοσοφία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως επάρατο «τεχνοφασισμό» την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα ΑΕΙ.

     

     

  • Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ζητά να ανοίξουν τα ανθοπωλεία ακόμα και με σκληρό lockdown

    Κάποτε οι βουλευτές της ΝΔ ήταν ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στα μέτρα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού. Εντάξει, υπήρχαν κάποιοι που γκρίνιαζαν ιδιωτικώς, είχε υπάρξει και ένας που είχε ζητήσει να υπάρξει παράταση του ωραρίου γιατί ένα ματς του ΠΑΟΚ μπορεί να πήγαινε παράταση, αλλά ως εκεί.

     

    Τώρα όμως, οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν διστάζουν να εκφράζουν την άποψή τους, ασχέτως με το τι λέει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ή οι ειδικοί.

     

    Το είδαμε το πρωί με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, που βγήκε στο Mega αφού λίγο νωρίτερα ο κ. Κικίλιας είχε πει, στο Open, ότι θα εισηγηθεί lockdown «τύπου Μαρτίου» για την Αττική. Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου ότι όλο ανακοινώνονται μέτρα που αναιρούνται και έπειτα βγαίνουν άλλα και ότι τώρα υπάρχει ζήτημα με τα ανθοπωλεία που θα μείνουν με τα τριαντάφυλλα απούλητα στα ψυγεία ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου, ο κ. Παπαδημητρίου εμφανίστηκε ξεκάθαρος: Να ανοίξουν τα ανθοπωλεία, ακόμα και με καθολικό lockdown.

     

    «Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να ανοίξουν» είπε, για να προσθέσει ότι αγνοοεί τι προτείνει ο υπουργός Υγείας «Δεν ξέρω ακόμα την εισήγηση του Κικίλια για καθολικό lockdown. Αλλά μπορούν τα ανθοπωλεία να ανοίξουν με τάξη, χωρίς να διακινδυνεύσει ο ένας να κολλήσει τον άλλο. Είναι μια ειδική περίσταση και πρέπει πού και πού να θυμόμαστε και κάποιους από τους εμπόρους, να γινόμαστε λίγο πιο ρεαλιστές και λίγο πιο προσεκτικοί. Δεν πρέπει αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, να μην προσέξουν. Πρέπει να προσέξουμε τον άνθρωπο που πρέπει να δουλέψει. Θα κάνουμε ό,τι πουν οι λοιμωξιολόγοι. Αλλά πρέπει να στηρίξουμε το εμπόριο. Υπάρχουν τρόποι», σημείωσε. Ανοίγοντας τον κύκλο της συζήτησης για το ποιος πρέπει να εξαιρεθεί από τα μέτρα και γιατί.

     

    Αλλωστε και οι ανθοπώλες ψηφίζουν…




text
  • Σήμερα στην Ουκρανία δεν χρειάζεται να πάνε στις εκκλησίες. Ο Επιτάφιος είναι παντού


    22 Απριλίου 2022, 06:34