286
Ενας ταύρος, με αλλοιωμένα κέρατα, πέφτει σε έναν «δρομέα» κατά τη διάρκεια ταυροδρομίας στην Παμπλόνα | REUTERS/Vincent West

Πάλι μετρά τραυματίες στις ταυροδρομίες η Ισπανία

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2017, 13:30
Ενας ταύρος, με αλλοιωμένα κέρατα, πέφτει σε έναν «δρομέα» κατά τη διάρκεια ταυροδρομίας στην Παμπλόνα
|REUTERS/Vincent West

Πάλι μετρά τραυματίες στις ταυροδρομίες η Ισπανία

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2017, 13:30

Κάθε χρόνο το ίδιο θέαμα. Ταύροι τρέχουν μέσα στα στενά της Παμπλόνα. Τους κυνηγούν οι άνθρωποι κι εκείνοι, χωρίς να ξέρουν ότι έχουν αναλάβει έναν ρόλο, τρέχουν πίσω από ανθρώπους. Εξι ζώα εναντίον εκατοντάδων τουριστών. Και στο τέλος του φεστιβάλ Σαν Φερμίν, πάντα, οι Ισπανοί μετρούν τραυματίες, δεκάδες. Αλλά δίνουν ραντεβού ξανά για την επόμενη χρονιά.

Και φέτος, λοιπόν, την Κυριακή, τρίτη ημέρα του φεστιβάλ που άρχισε την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, ο αριθμός των τραυματιών από τις περιβόητες ταυροδρομίες, ανήλθε στους 14. «Η Κυριακή ήταν μία ήρεμη μέρα, με πολύ λίγους ασήμαντους τραυματισμούς», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Το Σάββατο πέντε Αμερικανοί, τρεις Ισπανοί και δύο Γάλλοι, όλοι τους άνδρες, οδηγήθηκαν στα επείγοντα περιστατικά. Η ταυροδρομία όπου συμμετείχαν διήρκεσε περισσότερο από το συνηθισμένο, δηλαδή έξι λεπτά αντί για τέσσερα, καθώς ένας από τους ταύρους δεν έπιασε το νόημα του «παιχνιδιού» και άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Και την Παρασκευή σημειώθηκαν άλλοι τέσσερις τραυματισμοί, εκ των οποίων ένας 46χρονος Ισπανός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι είχε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε 77 άτομα.

Το φεστιβάλ Σαν Φερμίν -ένα αποκρουστικό κατάλοιπο του Μεσαίωνα- προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν στο κυνήγι των ταύρων. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται οκτώ ταυροδρομίες, διαρκείας τριών με πέντε λεπτών.

Οποιοσδήποτε είναι άνω των 18 ετών μπορεί να πάρει μέρος στην ταυροδρομία. Κάθε χρονιά οι ισπανοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται κατά της εκμετάλλευσης των ταύρων και διαδηλώνουν για την απαγόρευση του φεστιβάλ. Και κάθε χρονιά οι ισπανικές Αρχές απλώς υπενθυμίζουν ότι οι τραυματισμοί είναι συχνοί -το 2016 τραυματίστηκαν 87 άτομα. Ενίοτε σημειώνονται και θάνατοι με τον τελευταίο να έχει καταγραφεί το 2009. Αλλά κάθε χρονιά το φεστιβάλ επαναλαμβάνεται…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...