337
Το μικροσκοπικό σπίτι αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο | instagram

ΗΠΑ: To «κοκαλιάρικο σπίτι» πουλήθηκε για περισσότερα από 1,2 εκατ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 19:23
Το μικροσκοπικό σπίτι αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο
|instagram

ΗΠΑ: To «κοκαλιάρικο σπίτι» πουλήθηκε για περισσότερα από 1,2 εκατ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 19:23

Το «Skinny House» (σ.σ. κοκαλιάρικο σπίτι) της Βοστώνης –μια εμβληματική δομή και ένα εντυπωσιακό τουριστικό αξιοθέατο, γνωστό ως το πιο στενό σπίτι της πόλης– πουλήθηκε για περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

«Οι άνθρωποι εκπλήσσονται που χτίστηκε ώστε να είναι, πραγματικά, τόσο κοκαλιάρικο» δήλωσε ο Τράβις Σαχς, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της CL Properties, ο οποίος συνεργάστηκε με την πρόεδρο του κτηματομεσιτικού γραφείου, Καρμέλα Λαουρέλα, για να πουλήσει το σπίτι.

«Εχει πλάτος λιγότερο από δύο μέτρα» πρόσθεσε ο Σαχς. «Ετσι, αν στέκεστε με τα χέρια σας απλωμένα, θα μπορείτε να ακουμπάτε και τους δύο τοίχους».

Το σπίτι με τα τέσσερα επίπεδα χτίστηκε το 1862, σύμφωνα με ορισμένα αρχεία, ενώ το αρχείο της πόλης αναφέρει το 1890, διηγείται ο Σαχς. Με θέα τόσο στη θάλασσα όσο και στην πόλη, βρίσκεται στο Νορθ Εντ της Βοστώνης, μια κατεξοχήν ιταλική περιοχή που φιλοξενεί μερικά από τα πιο ιστορικά κτίρια και δεκάδες εστιατόρια.

Οι τουρίστες περνούν καθημερινά από το σπίτι στο πλαίσιο του Freedom Trail της Βοστώνης – ένα μονοπάτι 2,5 μιλίων που σταματά σε περισσότερες από δώδεκα ιστορικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Copp’s Hill Burying Ground, ακριβώς απέναντι από το «Skinny House».

Και το σπίτι έχει τη δική του πλούσια ιστορία, που συνοψίζεται σήμερα σε μια επιγραφή στο μπροστινό μέρος του, η οποία χαρακτηρίζει το κτίριο «Spite House» (σ.σ. σπίτι που κατ’ ουσίαν έχει δημιουργηθεί για να ενοχλεί με κάποιον τρόπο τον γείτονα).

Ιδού γιατί: Ο μύθος λέει ότι στις αρχές του 1800, το οικόπεδο ανήκε σε μια οικογένεια. Ενα από τα αδέλφια, που διέθετε ένα μερίδιο του οικοπέδου, έφυγε για τον πόλεμο και όταν γύρισε, ανακάλυψε ότι ο αδελφός του είχε χτίσει ένα σπίτι. Έτσι, αποφάσισε να χτίσει το «Skinny House», ακριβώς μπροστά από το σπίτι του αδελφού του – εμποδίζοντας ουσιαστικά την είσοδο αλλά και το φως του ήλιου.

Το σπίτι με τα δύο κρεβάτια και το ένα μπάνιο γνώρισε τεράστια ζήτηση όταν εισήχθη στην αγορά τον περασμένο μήνα και κάποιος το αγόρασε λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...