360
Ο Φώτης Ντούλος μετά τη σύλληψή του | Twitter/Reuters

ΗΠΑ: Πέθανε ο Φώτης Ντούλος, ομογενής κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 10:00
Ο Φώτης Ντούλος μετά τη σύλληψή του
|Twitter/Reuters

ΗΠΑ: Πέθανε ο Φώτης Ντούλος, ομογενής κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 10:00

Τον θάνατο του Φώτη Ντούλος, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του, ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ο δικηγόρος του.

Ο Ελληνοαμερικανός ομογενής είχε βρεθεί την Τρίτη σε κωματώδη κατάσταση στο γκαράζ του σπιτιού του. Μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο στο Μπρονξ, χωρίς να ανανήψει ποτέ.

Στο σπίτι του Ντούλος δεν εντοπίστηκε σημείωμα για την αυτοκτονία, βρέθηκε όμως ένα έγγραφο στο οποίο επιμένει για την αθωότητά του, αν και δεν είναι σαφές πότε γράφτηκε.

Ο 52χρονος Ντούλος ήταν κατηγορούμενος για τη μυστηριώδη εξαφάνιση και τη δολοφονία της συζύγου του Τζένιφερ, μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ.

Το ζευγάρι, που είχε πέντε παιδιά, ήταν σε διάσταση. Η Τζένιφερ Φάρμπερ-Ντούλος είχε καταθέσει το 2017 έγγραφα για το διαζύγιο και είχε αναφέρει μάλιστα ότι η ζωή της ήταν σε κίνδυνο,

Την είδαν για τελευταία φορά στις 24 Μαΐου 2019, όταν πήγε τα παιδιά της στο σχολείο, το οποίο ήταν σε μικρή απόσταση από το σπίτι τους στην Πολιτεία του Κονέκτικατ.

Μόλις προ ημερών οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι θεωρούν τη Φάρμπερ-Ντούλος νεκρή, κατηγορώντας τον σύζυγό της για την απαγωγή και τη δολοφονία της. Μέχρι σήμερα και παρά την εκτεταμένη έρευνα, δεν έχει βρεθεί το πτώμα.

Πιστεύεται ότι ο Ντούλος της επιτέθηκε και ότι αργότερα προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη της δολοφονίας, απομακρύνοντας το πτώμα με το αυτοκίνητό της. Ο Ντούλος με τη φίλη του Μισέλ Τροκόνις εξαφάνισαν τα ίχνη σε σκουπιδοτενεκέδες, κάτι που καταγράφηκε σε κάμερες παρακολούθησης.

Επιπλέον, ο Ντούλος είχε δανειστεί ένα φορτηγό από έναν υπάλληλο της εταιρείας του, στο οποίο επίσης βρέθηκαν ίχνη αίματος της Τζένιφερ.

Η Τροκόνις και ένας φίλος του Ντούλος κατηγορούνται για συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου, προσθέτουν οι New York Times.

Σε όλη τη διάρκεια της έρευνας ο Ντούλος δήλωνε ότι είναι αθώος. Απελευθερώθηκε την Τρίτη με την καταβολή εγγύησης 6 εκατ. δολαρίων και την ίδια ημέρα αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, λίγο πριν εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο.

Η απουσία του από τη συνεδρίαση κινητοποίησε τις Αρχές που τον βρήκαν στο γκαράζ του σπιτιού του με βαριά δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, χωρίς να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Εν τω μεταξύ είχαν έλθει και οι συγγενείς του από την Ελλάδα, όπου είχε μεγαλώσει.

Τα παιδιά του ζευγαριού είναι πλέον υπό την κηδεμονία της μητέρας της Τζένιφερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...