240
| SOOC

Iατροδικαστής Λέων: Η Ιριδα θα ξεκαθαρίσει πολλά, και ανακριτικά

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2022, 09:19
|SOOC

Iατροδικαστής Λέων: Η Ιριδα θα ξεκαθαρίσει πολλά, και ανακριτικά

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2022, 09:19

Την ώρα που οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές αναμένουν τα πορίσματα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη και του συναδέλφου του, Νίκου Καλογριά, για τους  θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας –των δύο άλλων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη που κατέληξαν όπως και η 9χρονη Τζωρτζίνα–, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εκτιμά ότι η άκρη του νήματος για τον θάνατο της μόλις έξι μηνών Ιριδας θα είναι καθοριστική ως προς την εξιχνίαση συνολικά της υπόθεσης των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

«Ηδη –σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέων– οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ιριδα. Η υπόθεση της Ιριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγήθηκαν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6-7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους», παρατήρησε ο ιατροδικαστής αναφορικά με τους ισχυρισμούς της πλευράς της μητέρας των κοριτσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, η περίπτωση της Ιριδας είναι καθοριστική για την υπόθεση, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δεν θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες, γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του». Ενώ, όπως υπογράμμισε, και «οι άνθρωποι που ήταν στον χώρο (όταν κατέληξε το μωρό) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...