538
Η Μιμί Μαρσάν (αριστερά) βόλτα για ψώνια με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, όπως τη συνέλαβε ο φακός του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων |

«Η βασίλισσα των παπαράτσι» νέος πονοκέφαλος για τον Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 10:10
Η Μιμί Μαρσάν (αριστερά) βόλτα για ψώνια με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, όπως τη συνέλαβε ο φακός του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων
|

«Η βασίλισσα των παπαράτσι» νέος πονοκέφαλος για τον Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 10:10

Όλα τα είχε η Μαργιορή, ο φερετζές της έλειπε: ο Εμανουέλ Μακρόν είχε που είχε τόσα σκάνδαλα συσσωρευμένα επί προεδρίας του (υπόθεση Μπεναλά, παραιτήσεις υπουργών κτλ), έρχεται τώρα να προστεθεί άλλο ένα στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα του.

Το όνομα αυτού… ή μάλλον αυτής: Μιμί Μαρσάν, γνωστή στη Γαλλία ως «βασίλισσα των παπαράτσι», αλλά και δεξί χέρι της «Πρώτης Κυρίας» της χώρας, καθώς είναι πανθομολογούμενο πως η 71χρονη Μιμί ασκεί μεγάλη επιρροή στην Μπριζίτ Τρονιέ.

«Η 64χρονη Τρονιε από την πρώτη ημέρα που εισήλθε στο Μέγαρο των Ηλυσίων φαίνεται να έκανε πράξη αυτό που έλεγε ο Ιούλιος Καίσαρας: αν δεν μπορείς να νικήσεις τον αντίπαλο σου, γίνε φίλος μαζι του», σημειώνει η ιταλικη Corriere.

Η Πρώτη Κυρία, βλέποντας πως ούτως ή άλλως δεν θα απέφευγε την ενοχλητική παρουσία των παπαράτσι στη ζωή της, προσέλαβε έναν άνθρωπο που ξέρει απέξω και ανακατωτά τα… μυστικά των σκανδαλοθηρικού Τύπου και των λαϊκών εντύπων.

Η 71χρονη Μισέλ ή Μιμί, όπως είναι το χαϊδευτικό της τόσα χρόνια, γνωρίζει τα πάντα για την κυρία Μακρόν και είναι αυτή που την συμβουλεύει διεξοδικά ως προς το τι θα πει σε συνεντεύξεις της σε περιοδικά αλλά κι εφημερίδες ενώ, γνωρίζοντας από πριν όλο το παρασκήνιο, την προειδοποιεί γι’ αυτά που θα δημοσιευτούν για εκείνη και τον πρόεδρο.

H «βασίλισσα των παπαράτσι» Μιμί Μαρσάν (REUTERS/Charles Platiau)

Είναι υπεύθυνη μέχρι και για το ρετουσάρισμα των φωτογραφιών του προεδρικού ζεύγους, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ, που τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να ρίχνουν σπόντες για τον «ενισχυμένο» ρόλο της Μαρσάν στο Ελιζέ, καθώς μερικοί λένε πως κοντεύει να… καπελώσει πολύ κόσμο με την πληθωρική της παρουσία.

«Στην πραγματικότητα, αν ο Μακρόν έχει καταφέρει όντως να κατακτήσει το Ελιζέ, οφείλει ένα μέρος του κατορθώματος αυτού στην Μιμί Μαρσάν και τις κατά καιρούς συμβουλές της», σημειώνει η Corriere για την γυναίκα που διοικεί με σιδηρά πυγμή το ισχυρό φωτογραφικό πρακτορείο Bestimage.

Βέβαια, τώρα ο Μακρόν θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς στις 17 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Grasset μια μη-εγκεκριμένη βιογραφία της Μαρσάν, με τίτλο «Mimiè», με πολλές πικάντικες λεπτομέρειες από τη ζωή της 71χρονης «γκουρού των ΜΜΕ» να κινδυνεύουν να βγουν στη φόρα.

«Η Μαρσάν είναι μια άκρως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και η βιογραφία αυτή ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στον γάλλο πρόεδρο, λίγες ώρες πριν από τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης», επισημαίνεται στο άρθρο.

«Μιλάμε για την κόρη ενός κομμωτή από την πόλη Βενσάν, που παντρεύτηκε έναν διαρρήκτη και κατόπιν διεύθυνε ένα περιοδικό υπέρ των όπλων και της οπλοκατοχής, που καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε φυλάκιση το 1986 για μια σειρά από ακάλυπτες επιταγές και στη συνέχεια «έτρεξε» κάποια κακόφημα νυχτερινά κέντρα ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε ως «καρφί» της αστυνομίας για παράνομες δραστηριότητες μέσα εκεί, ενώ στη συνέχεια φυλακίστηκε για διακίνηση κάνναβης», τονίζει η ιταλική εφημερίδα.

Κι όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο τέως πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σχετικά με το «ασυμβίβαστο» της παρουσίας της Μαρσάν στο Ελιζέ, «φανταστείτε έναν πολιτικό αντίπαλο του Μακρόν να έχει δεχτεί απειλές εκφοβισμού ή εκβιασμού. Το πρακτορείο Bestimage θα μπορούσε [με τις φωτογραφίες που θα παρέχει] να φανεί ως «εργαλείο» της επιχείρησης αυτής. Δεν γίνεται να κινείται μέσα στο Μέγαρο των Ηλυσίων μια γυναίκα που η δουλειά της είναι να βγάζει στη φόρα τα μυστικά της ιδιωτικής ζωής του καθενός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...