208
Στοπ στις ψευδείς ειδήσεις δια χειρός Μέρκελ | REUTERS/Fabrizio Bensch

Η Γερμανία δια νόμου θα βάλει «φρένο» στις ψευδείς ειδήσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2017, 20:03
Στοπ στις ψευδείς ειδήσεις δια χειρός Μέρκελ
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Η Γερμανία δια νόμου θα βάλει «φρένο» στις ψευδείς ειδήσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2017, 20:03

Τις αποκαλύψεις έκανε ένας γερμανός αξιωματούχος: η Γερμανία επιδιώκει να γίνει η πρώτη χώρα που θα επιχειρήσει με νόμο να αντιμετωπίσει την εξάπλωση των ψευδών ειδήσεων (fake news) στα social media, έχοντας συντάξει ένα νομοσχέδιο-ορόσημο.

Εάν εγκριθεί από τη Βουλή, όπως φαίνεται ότι θα συμβεί, τότε τα social media, όπως το Facebook και το Twitter, θα υποχρεωθούν να απομακρύνουν άμεσα τις ψευδείς ειδήσεις που παρακινούν το μίσος ή έχουν εγκληματικό περιεχόμενο, διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν πρόστιμα ύψους μέχρι και 50 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ ενέκρινε το προσχέδιο του νόμου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο πριν από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η κίνηση αυτή της Γερμανίας έρχεται μετά τη σωρεία ψευδών ειδήσεων που διαδόθηκαν κατά τις εκλογές στις ΗΠΑ και έχει ως στόχο να αποφευχθεί να συμβεί κάτι παρόμοιο και στις γερμανικές κάλπες.

Hδη, πολλές ψευδείς ειδήσεις έχουν μεταδοθεί στη Γερμανία, μία εκ των οποίων περιλάμβανε τον υποτιθέμενο βιασμό ενός κοριτσιού από πρόσφυγες. Η διασπορά αυτής της «είδησης» φαίνεται πως είχε στόχο να πλήξει ουσιαστικά την ίδια την Μέρκελ, λόγω της πολιτικής που έχει ασκήσει για το προσφυγικό.

Ο εν λόγω νόμος, εφόσον εγκριθεί, θα ισχύσει μόνο για το εσωτερικό της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...