289
Ο Χουάν Καρίτο σε μία κοντινή φωτογραφία από κάποια συνάντησή του με τους κατοίκους του Ροκαράσο | .

Ιταλία: Η αρκούδα επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για… μπισκότα

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 17:56
Ο Χουάν Καρίτο σε μία κοντινή φωτογραφία από κάποια συνάντησή του με τους κατοίκους του Ροκαράσο
|.

Ιταλία: Η αρκούδα επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για… μπισκότα

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 17:56

Μια αρκούδα στην Ιταλία που… εξορίστηκε στην άγρια φύση αφού εισέβαλε σε ένα αρτοποιείο και έφαγε μπισκότα, επέστρεψε στον πολιτισμό μετά από μόλις μία εβδομάδα.

Η καφέ αρκούδα ηλικίας δύο ετών την περασμένη εβδομάδα πέταξε με ελικόπτερο σε μια απομακρυσμένη περιοχή άγριας φύσης στο Εθνικό Πάρκο Αμπρούζο, Λάτσιο και Μολίς στα Απέννινα Ορη, αφού οι δασοφύλακες αποφάσισαν ότι είχε παραγίνει τολμηρή με τους ανθρώπους.

Με το παρατσούκλι Χουάν Καρίτο το ζώο είχε γίνει κάτι σαν διασημότητα στο χιονοδρομικό κέντρο του Ροκαράσο, όπου φωτογραφιζόταν να τριγυρίζει στους δρόμους και να πίνει νερό από βρύσες.

Οι Αρχές νόμιζαν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί της. Μία βδομάδα όμως μετά την μεταφορά της στο απόμερο Πάρκο, επέστρεψε. Η αρκούδα βρέθηκε αρχικά να… μονομαχεί με ένα σκυλί που πήγαινε βόλτα με τον ιδιοκτήτη του στο χωριό Βιγιαλάγκο, στα βουνά δυτικά του Ροκαράσο.

Τα δύο ζώα πέρασαν αρκετά λεπτά παίζοντας και παλεύοντας στο χιόνι κοντά στο χωριό, το οποίο έχει πληθυσμό 500 κατοίκων. Οι δασοφύλακες επενέβησαν και είπαν ότι θα παρακολουθούν κινήσεις της αρκούδας, η οποία είναι εφοδιασμένη με ραδιοκολάρο.

Hλπιζαν ότι θα έμενε στο δάσος και θα έπεφτε σε χειμερία νάρκη, αλλά παραδέχτηκαν ότι εξαρχής υπάρχει ο κίνδυνος το ζώο να επιστρέψει σε πόλεις και χωριά αναζητώντας τροφή.

Μετά την εισβολή της αρκούδας σε αρτοποιείο της περιοχής, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους ιδιοκτήτες αποτύπωναν μια σκηνή χάους, με μεταλλικούς δίσκους και μπισκότα σκορπισμένα σε όλο το πάτωμα.

Γνωστός στους βιολόγους ως M20, ο Χουάν Καρίτο είναι μια καστανή αρκούδα της Μασσαλίας, ένα σπάνιο υποείδος που βρίσκεται μόνο στα Απέννινα Ορη.

Eχουν απομείνει μόνο περίπου 50 από αυτές στην άγρια φύση και οι περισσότερες ζουν στο Εθνικό Πάρκο Αμπρούζο, Λάτσιο και Μολίς.

Ο αριθμός τους έχει μειωθεί ως αποτέλεσμα τροχαίων ατυχημάτων και εσκεμμένων δηλητηριάσεων από ιδιοκτήτες γης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...