227
Αντίδοτο στην ζέστη, φυσικά η θάλασσα | GettyImages

Σίδνεϊ: 47,3 βαθμοί την πιο ζεστή ημέρα των τελευταίων 80 ετών

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 16:15
Αντίδοτο στην ζέστη, φυσικά η θάλασσα
|GettyImages

Σίδνεϊ: 47,3 βαθμοί την πιο ζεστή ημέρα των τελευταίων 80 ετών

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2018, 16:15

Την πιο ζεστή του μέρα εδώ και σχεδόν 80 χρόνια έζησε το Σίδνεϊ με τον υδράργυρο να αγγίζει πρωτοφανή νούμερα. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στο Πένριθ, προάστιο του Σίδνεϊ, έφτασε τους 47,3 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου το Πένριθ έγινε η πιο ζεστή περιοχή του πλανήτη. Οπως φαίνεται μάλιστα και στον χάρτη, σχεδόν σε ολόκληρη την Αυστραλία καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από κάθε άλλη χώρα.

Φυσικά, οι ακραίες θερμοκρασίες προκάλεσαν και έντονη ανησυχία στις αρμόδιες Αρχές. Ετσι, για την μεγαλύτερη περιοχή του Σίδνεϊ όπως και για μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας εκδόθηκε προειδοποίηση υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά. Χαρακτηριστικά της ακραίας ζέστης των τελευταίων ημερών στην Αυστραλία είναι και τα βίντεο που κατέγραψαν το λιώσιμο της ασφάλτου σε αρκετούς δρόμους.

Η Αγροτική Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας προειδοποίησε τους κατοίκους να προετοιμάσουν τα σχέδια πυροπροστασίας ενώ το υπουργείο υγείας προειδοποίησε τους ανθρώπους να πίνουν άφθονο νερό και να περιορίσουν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους λόγω της αύξησης της ρύπανσης του όζοντος.

Την ίδια ώρα οι Αρχές υπενθύμισαν σε όλους ότι θα ήταν αδίκημα να αφήσουν παιδιά ή κατοικίδια ζώα σε οχήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...