218
O υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Blue Sky | Youtube

Γεωργιάδης: Ο τουρισμός δεν θα μείνει στο «μηδέν» παρά τις προβλέψεις του ΔΝΤ

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 10:50
O υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Blue Sky
|Youtube

Γεωργιάδης: Ο τουρισμός δεν θα μείνει στο «μηδέν» παρά τις προβλέψεις του ΔΝΤ

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 10:50

Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός δεν θα μείνει στο «μηδέν» παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του τη Μ. Τρίτη.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Blue Sky, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει την πρόβλεψη-σοκ για ύφεση 10% στην Ελλάδα λόγω της κρίσης του κορονοϊού και της εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό.

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει το καλό σενάριο, το οποίο, οπως είπε,  θα σημαίνει μία ομαλότητα στη ζωή της χώρας το καλοκαίρι, εξέλιξη που κατά την εκτίμησή του, θα βοηθήσει και τον τουριστικό κλάδο.

« Είναι μία κατάσταση που πλήττονται όλοι οι κλάδοι της οικονομίας μας. Η έκθεση του ΔΝΤ λέει ότι ο τουρισμός θα είναι στο μηδέν. Εμείς εκτιμούμε πως ο τουρισμός δεν θα είναι το μηδέν, εφ’ όσον επικρατήσει το καλό σενάριο. Αυτό δηλαδή που θα φέρει σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας τον Μάιο και σχετικά ομαλή ζωή μέσα στο καλοκαίρι, με τον ιό αποδυναμωμένο. Ο τουρισμός έτσι δεν θα είναι στο μηδέν. Το ΔΝΤ λέει για ύφεση 10%, σε αυτό το σενάριο όμως δεν θα πάμε εκεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μείνει μηδέν ο τουρισμός στην Ευρώπη, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην καταστραφούν οι επιχειρήσεις. Η Ελλάδα θα ανακάμψει γρήγορα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...