464
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, αριστερά, και ο Παύλος Χρηστίδης του Κινήματος Αλλαγής στο συνέδριο της ΝΔ | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γεροβασίλη στο συνέδριο της ΝΔ: «Εχουμε μεγάλα περιθώρια συγκλίσεων»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2019, 14:47
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, αριστερά, και ο Παύλος Χρηστίδης του Κινήματος Αλλαγής στο συνέδριο της ΝΔ
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γεροβασίλη στο συνέδριο της ΝΔ: «Εχουμε μεγάλα περιθώρια συγκλίσεων»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2019, 14:47

Αναφορές στην ανάγκη συναίνεσης σε μείζονα ζητήματα αλλά και στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση (από που πάντως δεν έλειψαν οι διαφωνίες) είχε ο χαιρετισμός της Ολγας Γεροβασίλη, εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων του Κινήματος Αλλαγής και του ΜΕΡΑ 25.

«Η προηγούμενη δεκαετία για την Ελλάδα ήταν αναμφίβολα η πιο δύσκολη της Μεταπολίτευσης, ήταν μία δεκαετία που χαράχτηκε βαθιά στη ζωή του κάθε πολίτη της πατρίδας μας και σε αυτό νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι» τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Επισήμανε πώς το κόμμα της και η ΝΔ διαφωνούν στα αίτια της κρίσης, διαφωνούν στο κατά πόσο ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ήταν ο ενδεδειγμένος, αλλά και στο σχέδιο που θα πρέπει να έχει η χώρα από εδώ και πέρα, προκειμένου να μην ξαναζήσει ο ελληνικός λαός καταστάσεις που έζησε τα προηγούμενα χρόνια.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τις «τελείως διαφορετικές θεμελιακές βάσεις» των κομμάτων και έφερε ως παράδειγμα την ονοματολογική διαφορά με την Βόρεια Μακεδονία και που κατά την επίλυσή της αναδείχθηκαν έντονες διαχωριστικές γραμμές, όπως σημείωσε, ανάμεσα στα δύο κόμματα. Επισήμανε όμως ότι «πάντα εμφανίζονται ζητήματα που θα μπορούμε, και σε κάποιες φορές θα επιβάλλεται, να συμπλεύσουμε και πάντα θα είναι αυτονόητη η συνεννόηση. Έτσι, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε θέματα όπου μπορεί να υπάρχει συναίνεση.

» Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συγκλίσεων για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας σε μία δύσκολη εποχή και σε μία εποχή συνεχών προκλήσεων. Είναι αυτονόητο πως υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων για το εθνικό συμφέρον, στη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την βελτίωση των πολιτικών, την αναθεώρηση συνθηκών, την ασφάλεια, την άμυνα και το δημοσιονομικό πλαίσιο», τόνισε.

«Τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν για να εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον και να βλέπουν τους πολίτες της χώρας τους να πηγαίνουν μπροστά» είπε από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

«Πράγματι υπάρχει μια σειρά δεδομένων στα οποία μπορούμε να επιτύχουμε μια πολύ μεγάλη συναίνεση και συνεννόηση. Και αυτά τα ζητήματα είναι όλα αυτά τα οποία χαρακτηρίζουμε ως εθνικά ζητήματα, ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, δημογραφικό» είπε προσθέτοντας πως «έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε πίσω τους πολιτικούς συναισθηματισμούς και τον οπαδισμό στην πολιτική και το ανάθεμα γενικώς και αορίστως. Να δουλέψουμε για τον πολίτη, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους, τους νέους που έχουν μια σειρά από εμπόδια στην κανονική καθημερινή τους ζωή και η ενασχόληση με την πολιτική τους μοιάζει κάτι το οποίο είναι ξένο», πρόσθεσε.

«Στο ΜΕΡΑ 25 πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μόνη εγγύηση για τη δημοκρατία είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας του πολίτη να ελέγχει άμεσα και αποφασιστικά την εκάστοτε εξουσία ώστε αφενός να νιώθει και να είναι ρυθμιστής της ζωής του και αφετέρου να αντιλαμβάνεται το βάρος αυτής της ευθύνης και να την αναλαμβάνει» τόνισε η Σοφία Σακοράφα εκπροσωπώντας το κόμμα στο συνέδριο της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...