502
Χατζηνικολάου, Γεροβασίλη, Δένδιας στο χθεσινοβραδινό δελτίο του ΑΝΤ1 |

Αστείες δικαιολογίες Γεροβασίλη: Με εντολή μου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 12:45
Χατζηνικολάου, Γεροβασίλη, Δένδιας στο χθεσινοβραδινό δελτίο του ΑΝΤ1
|

Αστείες δικαιολογίες Γεροβασίλη: Με εντολή μου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 12:45

Υπάρχουν στιγμές που η δικαιολογία είναι χειρότερη από την ίδια την πράξη (που επιχειρείται να καλυφθεί). Μία τέτοια στιγμή ήταν η κάλυψη που προσπάθησε ανεπιτυχώς να προσφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπολο, για την παρουσία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα το Σύνταγμα, να συναγελάζεται με στελέχη και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφία κάτω, ο γκριζομάλλης κύριος με το μουστάκι τον οποίο δείχνει να ακούει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης).

«Θέλετε να μας πείτε ότι ο αρχηγός δεν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα;» ρώτησε την υπουργό απορημένος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και εκ των προκατόχων της στο υπουργείο Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια κοινής τηλεοπτικής τους εμφάνισης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Οχι» απάντησε η κυρία Γεροβασίλη και ισχυρίστηκε ότι ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας βρισκόταν στη συγκέντρωση με δική της (!) εντολή. Συσχέτισε μάλιστα την παρουσία του με αντίστοιχους έλεγχους σε εκλογικά κέντρα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και με την παρουσία του γενικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος στη συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη!

Τον έχω στείλει και σε άλλα εκλογικά κέντρα σε περιπτώσεις όπου εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω και να έχουμε πρόβλημα, υποστήριξε ανερυθρίαστα η υπουργός, για να συμπληρώσει ότι σε αυτές τις… «επικίνδυνες αποστολές» ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πάει χωρίς στολή για ευνόητους λόγους!

Δείτε την απίστευτη απάντηση της υπουργού στο 8.30 του βίντεο που ακολουθεί:

Η παρέμβαση Δένδια και τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπουργό

«Του ασκήσατε πειθαρχικό έλεγχο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. όπως σας δίνει το δικαίωμα το Προεδρικό Διάταγμα; Θα του ασκήσετε; Είναι πειθαρχικό παράπτωμα η παρουσία του στην εκδήλωση του κ. Τσίπρα ή όχι; Επιτρέπεται;

»Για τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ το θέμα είναι προφανές, το έχει καταλάβει και η Υπουργός, και για τον αρχηγό του Λιμενικού υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα. Η κυρία υπουργός ενέκρινε ότι δεν έπρεπε να ενεργήσει κατά τις συγκεκριμένες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος. Το αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας».

Με άλλα λόγια η υπουργός Προστασίας του Πολίτη  θέλησε να μας πείσει ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πήγε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα, με πολιτικά, για να κάνει έλεγχο και μάλιστα κατόπιν εντολής της ίδιας!

Ο κ. Ανδρικόπουλος εθεάθη σε τουλάχιστον άλλες τρεις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες άραγε τον είχε στείλει η πολιτική προϊσταμένη του;

Και μήπως ειδικά σε αυτή του Συντάγματος είχε λάβει συγκεκριμένες οδηγίες να πάει κάτω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Πρωθυπουργός και να ανταλλάσσει… εντυπώσεις με κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη;

Η δικαιολογία περί εποπτείας των μέτρων τάξης (μέσω της φυσικής παρουσίας του επικεφαλής της Αστυνομίας) είναι τόσο αστεία που δεν επιδέχεται διάψευσης και εκθέτει τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας ακόμα περισσότερο από την ίδια την ενέργεια του κ. Ανδρικόπουλου.

Αυτό που δεν αλλάζει, είναι η κομματικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας -και ειδικά της ΕΛ.ΑΣ.- επί ΣΥΡΙΖΑ, με πολλούς να μην μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να εξάγουν εύκολα συμπεράσματα αναφορικά με τη στάση που τηρούσε η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια απέναντι στους πάσης φύσεως «Ρουβίκωνες». Γιατί υπάρχει και «η εντολή υπουργού»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...