181
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μέρκελ - Τζόνσον στο Βερολίνο | Reuters

Γερμανία: Μέρκελ – Τζόνσον συζήτησαν το ιρλανδικό backstop

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 21:41
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μέρκελ - Τζόνσον στο Βερολίνο
|Reuters

Γερμανία: Μέρκελ – Τζόνσον συζήτησαν το ιρλανδικό backstop

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 21:41

Το θέμα του ιρλανδικού backstop απασχόλησε τη συζήτηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ θεώρησε πιθανή την εξεύρεση κάποιας λύσης «εντός 30 ημερών» στο ακανθώδες αυτό θέμα που αφορά τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας (Βρετανία) με την Ιρλανδία (Ευρωπαϊκή Ενωση), προτού η Βρετανία αποχωρήσει από την Ενωση στις 31 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου η γερμανίδα καγκελάριος εξήγησε ότι το backstop έχει σχεδιαστεί ως προσωρινό μέτρο και ότι η ΕΕ εικάζει ότι οι δύο πλευρές θα βρουν μια σταθερή λύση έπειτα από δύο χρόνια.

Ο Τζόνσον είπε στη Μέρκελ ότι η Βρετανία επιθυμεί μια συμφωνία για το Brexit, όμως το «αντιδημοκρατικό» backstop πρέπει να αποσυρθεί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της εξόδου χωρίς συμφωνία. Η γερμανίδα καγκελάριος απάντησε ότι «εμείς θα ακούσουμε τις προτάσεις της Βρετανίας, καθώς στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς».

Την υποδοχή του Τζόνσον στη Γερμανία ανέλαβε να… θερμάνει ομάδα διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα κατά του Brexit και υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...