265
Φαίνεται ακίνδυνος, αλλά ο Τσίκο είναι εκπαιδευμένος για μάχη | change.org

Γερμανία: Χάρισαν τη ζωή στον σκύλο-«πολεμική μηχανή» που σκότωσε τα αφεντικά του

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 14:27
Φαίνεται ακίνδυνος, αλλά ο Τσίκο είναι εκπαιδευμένος για μάχη
|change.org

Γερμανία: Χάρισαν τη ζωή στον σκύλο-«πολεμική μηχανή» που σκότωσε τα αφεντικά του

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 14:27

Τι και αν στράφηκε κατά των ιδιοκτητών του και τους σκότωσε; Η κινητοποίηση υπέρ του Τσίκο τελικά απέδωσε και ο σκύλος δεν πρόκειται να «τιμωρηθεί» με ευθανασία.

Η περίπτωση του τεριέ που ζούσε στο Ανόβερο ήλθε στο φως την περασμένη εβδομάδα.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν σε διαμέρισμα μια γυναίκα 52 ετών και τον 27χρονο γιο της, οι  οποίοι, όπως έδειξε η νεκροψία, πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία μετά την επίθεση του σκύλου.

Η αρχική απόφαση, γράφει ο Guardian, ήταν να θανατωθεί ο Τσίκο. Ωστόσο η τύχη του προκάλεσε μαζική κινητοποίηση και πάνω από 250.000 υπέγραψαν δικτυακή έκκληση να ζήσει.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η γυναίκα, της οποίας τα πλήρη στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, είχε αγοράσει τον σκύλο πριν από οκτώ χρόνια.

Ο πρώην σύζυγός της τής είχε επιτεθεί με τσεκούρι, με αποτέλεσμα να την αφήσει ανάπηρη. Για την ασφάλεια της ίδιας και των τεσσάρων παιδιών της κατέφυγε στη λύση του σκύλου.

Τον Τσίκο τον κρατούσαν μέσα στο διαμέρισμα σε κλουβί, μια απόφαση που τελικά μάλλον είχε τραγικές επιπτώσεις.

Το 2011 κοινωνικός λειτουργός είχε κανονίσει ο γιος της γυναίκας, ο οποίος είχε μαθησιακές δυσκολίες, να πάει σε εκπαιδευτή σκύλων για να αντιμετωπίσει τη «μονίμως επιθετική συμπεριφορά» του Τσίκο, τον οποίο χαρακτήριζαν «πολεμική μηχανή».

Ωστόσο η οικογένεια δεν πήγε με τον σκύλο στις αρμόδιες Αρχές και δεν υπήρξε συνέχεια. Καμία αντίδραση ούτε στις καταγγελίες των γειτόνων για το συνεχές γάβγισμα του σκύλου.

Οι Αρχές παραδέχτηκαν ότι τελικά ήταν λάθος τους που δεν κατάφεραν να απομακρύνουν έγκαιρα τον σκύλο από τους ιδιοκτήτες του. Τώρα σκέπτονται να τον βάλουν σε κέντρο για σκύλους με προβληματική συμπεριφορά, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί με τίνος έξοδα θα γίνει σε αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...