360
Νοσηλεύτρια ετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορονοϊού για χορήγηση σε νοσοκομείο της Γερμανίας (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Michele Tantussi

Γερμανία: 60χρονος έκανε 90 εμβόλια του κορονοϊού για να πουλήσει τα πιστοποιητικά

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 18:34
Νοσηλεύτρια ετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορονοϊού για χορήγηση σε νοσοκομείο της Γερμανίας (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Michele Tantussi

Γερμανία: 60χρονος έκανε 90 εμβόλια του κορονοϊού για να πουλήσει τα πιστοποιητικά

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 18:34

Μέχρι και 90 δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό φέρεται να έκανε 60χρονος στη Γερμανία, με σκοπό την πώληση των πιστοποιητικών σε πολίτες που ήταν αρνητές και ήθελαν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα όσων έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, o άνδρας έχει καταγωγή από την Ανατολική Γερμανία και τα εμβόλια τα έκανε σε διάφορα εμβολιαστικά κέντρα της Σαξονίας. Μέχρι να συλληφθεί από την αστυνομία, υπολογίζεται ότι έλαβε τουλάχιστον 90 δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία όταν πήγε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο να κάνει δόση και αναγνωρίστηκε από υγειονομικό υπάλληλο. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία.

Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα στην υγεία του η χορήγηση 90 δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό και μάλιστα από διαφορετικές εταιρείες.

«Αν ήταν να έχουν κάποιο άμεσο και σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία του οι πολλές και διαφορετικές δόσεις του εμβολίου, θα είχε ήδη εκδηλωθεί. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία του, η γενικότερη κατάσταση της υγείας του κ.λπ. Γενικά το ανοσοποιητικό ενός υγιούς αντέχει τέτοιου είδους καταστάσεις, καθώς ούτως ή άλλως διεγείρεται καθημερινά, αφού έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες μικροοργανισμούς», εξηγεί ο Νίκος Παπαδόπουλος, καθηγητής Αλλεργιολογίας στην Ιατρικής Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οσον αφορά την ανοσία του, όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος, είναι βέβαιο ότι έχει σούπερ ανοσία. Ωστόσο «οι γιατροί θα πρέπει να τον παρακολουθούν για αρκετό καιρό, ίσως και χρόνια, καθώς είναι άγνωστο το τι θα μπορούσε να συμβεί μακροπρόθεσμα, αν και δυνητικά δεν υπάρχει κάποιος φόβος», συμπληρώνει ο ίδιος.

Η γερμανική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει πολλούς ελέγχους και έχει κάνει πολλές έρευνες για την πλαστογραφία πιστοποιητικών εμβολιασμού τους τελευταίους μήνες.

Αρκετοί είναι οι πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν, αλλά την ίδια στιγμή θέλουν να έχουν και τα πιστοποιητικά με τα οποία αποκτούν εύκολη πρόσβαση στη δημόσια ζωή και σε χώρους όπως τα εστιατόρια, τα θέατρα, οι πισίνες και οι χώροι εργασίας.

Η Γερμανία καταγράφει μεγάλο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και εβδομάδες, ωστόσο τα περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας καταργήθηκαν την Παρασκευή (1 Απριλίου).

Ακόμη και η χρήση της μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα καταστήματα και στα θέατρα, αλλά εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...