191
Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Πλατεία Βαντόμ στο Παρίσι, | REUTERS/Benoit Tessier

Γαλλία: Σύσταση για ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 22:55
Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Πλατεία Βαντόμ στο Παρίσι,
| REUTERS/Benoit Tessier

Γαλλία: Σύσταση για ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 22:55

Χρονιά με, αν όχι χαμένα τουλάχιστον πολύ «ήσυχα», Χριστούγεννα θα είναι το 2021 στη Γαλλία, με την κυβέρνηση, λόγω της μετάλλαξης Ομικρον να προχωρά σε συστάσεις για  την αποφυγή πολυπληθών εκδηλώσεων.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε πως «οι Περιφέρειες θα απαγορεύσουν τις μεγάλες και ξέφρενες συγκεντρώσεις και την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και δρόμους». Πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί από τους δήμους να περιορίσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ειδικότερα τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα, κάτι που αφορά κυρίως στις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε και άλλο ένα βήμα συστήνοντας στους Γάλλους να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και να δείξουν υπευθυνότητα. «Αντί να ορίσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό 6, 8 ή 10 ατόμων, πρέπει να σκεφτούμε με κοινή λογική: όσο λιγότεροι είμαστε, τόσο λιγότερα ρίσκα λαμβάνουμε. Είτε βρισκόμαστε σε σπίτια, εστιατόρια ή μπαρ, ας αποφύγουμε τα πάρτι και τις μεγάλες συγκεντρώσεις», είπε.

Κάλεσε δε τους Γάλλους, εμβολιασμένους ή μη, να κάνουν τεστ πριν βρεθούν σε κάποια εκδήλωση ή εορτασμό.

Από τον Ιανουάριο, είπε ακόμη ο Ζαν Καστέξ, το «πιστοποιητικό νόσησης» θα μετατραπεί σε «πιστοποιητικό εμβολιασμού», αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την πίεση στους ανεμβολίαστους, που κατακλύζουν τα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...