172
Εμβολιασμός σε νοσοκομείο στο Παρίσι | REUTERS/Benoit Tessier

Γαλλία: Αρκεί μία δόση του εμβολίου λέει η Αρχή Υγείας σε όσους πέρασαν την Covid-19

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 10:33
Εμβολιασμός σε νοσοκομείο στο Παρίσι
|REUTERS/Benoit Tessier

Γαλλία: Αρκεί μία δόση του εμβολίου λέει η Αρχή Υγείας σε όσους πέρασαν την Covid-19

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 10:33

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές συνιστούν την χορήγηση μίας και μοναδικής δόσης εμβολίου στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί και αναρρώσει από την Covid-19.

Οσοι έχουν αναρρώσει από την ασθένεια «έχουν αναπτύξει εξαιτίας της μόλυνσης ανοσολογική μνήμη. Η μοναδική δόση του εμβολίου έχει αναμνηστικό ρόλο», ανέφερε η Ανωτάτη Αρχή Υγείας (HAS) στην γνωμοδότησή της, η οποία να πρέπει στην συνέχεια να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης.

Για αυτούς τους ανθρώπους η Αρχή συστήνει τον εμβολιασμό 3-6 μήνες μετά την ανάρρωση. Αντιθέτως, όσοι είναι σε ανοσοκαταστολή πρέπει να λάβουν δύο δόσεις.

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που διατυπώνει τέτοια σύσταση. Ερευνες που έχουν γίνει για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna έχουν δείξει ότι σε πρώην ασθενείς μία δόση αρκεί, ανέφερε το BBC, ωστόσο θα χρειαστούν περισσότερες έρευνες για να υιοθετηθεί η χορήγηση μίας δόσης.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα θετικών στον κορονοϊό φτάνουν τα 3,4 εκατ. στη Γαλλία, αν και στην πραγματικότητα είναι περισσότερα. Τα θύματα φτάνουν τα 81.000, ο έβδομος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο και ο τρίτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...