645
Ο Μακρόν γελάει και η Μπριζίτ μάλλον το... σκέφτεται ακούγοντας τις νέες φήμες | EPA/IAN LANGSDON/POOL

Και ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας για την… τρανσέξουαλ Μπριζίτ Μακρόν!

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 12:00
Ο Μακρόν γελάει και η Μπριζίτ μάλλον το... σκέφτεται ακούγοντας τις νέες φήμες
|EPA/IAN LANGSDON/POOL

Και ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας για την… τρανσέξουαλ Μπριζίτ Μακρόν!

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 12:00

Οσοι πίστευαν ότι οι πολιτικοί στην Ευρώπη, ιδίως στη Γαλλία, κοιτίδα του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, θα γλίτωναν από την τοξικότητα, τις θεωρίες συνωμοσίας και την εχθροπάθεια, που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ και όχι μόνον, διαψεύδονται. Διότι λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Απριλίου, τα πράγματα στη Γαλλία έχουν πλέον ξεφύγει.

Αν πιστέψουμε τους αντιπάλους του ζεύγους Μακρόν, ο Εμανουέλ είναι ομοφυλόφιλος. Και η Μπριζίτ μια τρανσέξουαλ, που γεννήθηκε άνδρας και έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου!

Βέβαια, η φήμη περί ομοφυλοφιλίας του γάλλου προέδρου είναι παλιά, από το 2017, όταν ήταν για πρώτη φορά προεδρικός υποψήφιος. Αλλά για τη σύζυγό του, η αλλόκοτη θεωρία συνωμοσίας προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες, μέσα από τη μήτρα των social media και των διαφόρων αντισυστημικών οργανώσεων –έναν οχετό ακροδεξιών, αντιεμβολιαστών και ταραχοποιών.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας δεν θα αφήσει έτσι τα πράγματα, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση εναντίον αυτών που την ξεκίνησαν, όπως είπε ο δικηγόρος της.

Οπως ανέφεραν οι Times, τη συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας διασπείρουν ως επί το πλείστον, ακροδεξιοί αντιεμβολιαστές και υποστηρικτές των Κίτρινων Γιλέκων, που είναι οπαδοί της αμερικανικής συνωμοσιολογικής οργάνωσης QAnon, η οποία έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Το αλλοπρόσαλλο «κίνημα» QAnon πρεσβεύει ότι οι ΗΠΑ διοικούνται από διεφθαρμένους και διεστραμμένους παιδόφιλους που προσκυνούν τον Σατανά…

Ερευνα της βρετανικής οργάνωσης YouGov συμπέρανε ότι οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί είναι πιο επιρρεπείς στις θεωρίες συνωμοσίας από ό,τι οι Βρετανοί.

Οταν ξεκίνησε η φήμη για τη Μακρόν από άτομα του ακροδεξιού περιθωρίου, ακόμα και το δημοφιλέστερο ακροδεξιό γαλλικό site την αποκάλεσε «κραυγαλέα». Ομως, τελευταία, άρχισε να εξαπλώνεται. Περισσότεροι από 66.000 χρήστες του Twitter έχουν κάνει σχετική ανάρτηση με το hashtag «#JeanMichelTrogneux» (Τρονιέ είναι το πατρικό επίθετο της Μακρόν), ενώ πολλές συνοδεύονται από τρανσφοβικά σχόλια.

Κάποια από τα μηνύματα αμφισβητούν ότι είναι η μητέρα των παιδιών που γέννησε με τον πρώτο της σύζυγο, Αντρέ-Λουί Οζιέρ, ο οποίος πέθανε πέρυσι. Για όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο.

Το ζεύγος Μακρόν και η κόρη της Μπριζίτ, Τιφέν Οζιέρ, το βράδυ που ο Εμανουέλ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές

Οι πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι αυτή είναι μία πρόγευση για το τι θα δουν τα μάτια των Γάλλων όσο πλησιάζουν οι γαλλικές προεδρικές εκλογές και θεωρούν ότι οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση στο Ιντερνετ θα θυμίσει το κλίμα στις ΗΠΑ επί Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώτη που ανέφερε στο Ιντερνετ ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ, είναι μία γυναίκα, που σχετίζεται με την QAnon και γαλλικές αντισημιτικές ομάδες. Δεν είναι άγνωστη στις γαλλικές αρχές. Το 2018, είχε ζητήσει την «εκτέλεση» του Εμανουέλ Μακρόν για να εκδικηθεί το έθνος τους θανάτους του βασιλιά Λουδοβίκου 16ου και της Μαρίας-Αντουανέτας, το 1793, στη Γαλλική Επανάσταση…

Πριν από λίγο καιρό, ένα από τα κανάλια των γάλλων περιθωριακών στο ΥouTube μετέδωσε τετράωρη (!) συνέντευξή της, στην οποία ανέλυε το γιατί η Πρώτη Κυρία ήταν… άνδρας.

Ο Τριστάν Μεντές Φρανς, λέκτορας ψηφιακής κουλτούρας στο Πανεπιστήμιο Ντιντερό του Παρισιού, είπε στο περιοδικό Μαριάν: «Η σπίθα που ξεκίνησε αυτή τη φημολογία προήλθε από ριζοσπαστικούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων, που προάγουν θεωρίες συνωμοσίας της εξτρεμιστικής Δεξιάς».

Στη συνέχεια, «την υιοθέτησαν αντίπαλοι του Μακρόν που είναι αποφασισμένοι να κάνουν οτιδήποτε για να αποδείξουν τη θεωρία τους ότι είναι διεφθαρμένος και έτσι τώρα χτύπησαν την εικόνα της συζύγου του. Οι φήμες συνάδουν με τη θεωρία τους ότι η ελίτ που κυβερνά, είτε στη Γαλλία είτε στις ΗΠΑ, είναι διεφθαρμένη και διεστραμμένη και σεξουαλικά. Εξ ου και ο μύθος με τους σατανιστές παιδόφιλους στις ΗΠΑ», είπε ο Φρανς.

Η Le Monde έκανε λόγο για «αμερικανοποίηση» της γαλλικής πολιτικής ζωής.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλεται το προεδρικό ζεύγος της χώρας. Εκτός από τα βέλη για τη μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσά τους –η 68χρονη Μπριζίτ είναι 25 χρόνια μεγαλύτερη του Εμανουέλ– ενώ το 2017, είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο ίδιος είναι ομοφυλόφιλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...