Ενας σπασμένος σωλήνας νερού, σε πολυκατοικία του Οσλο, οδήγησε σε μια μακάβρια ανακάλυψη. Οταν ο τεχνίτης δεν μπορούσε να εντοπίσει κάποιον για να του ανοίξει ένα διαμέρισμα, ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί που παραβίασαν την πόρτα, αφού δεν βρήκαν πουθενά τον ιδιοκτήτη ο οποίος διέμενε εκεί, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αναπάντεχο θέαμα: το λείψανο του ιδιοκτήτη, που αποδείχθηκε ότι βρισκόταν εκεί σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια, χωρίς κανείς να τον αναζητήσει!
Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά οι αρχές τώρα το δημοσιοποίησαν.
Ο άντρας ήταν μεγαλύτερος από 60 ετών, είχε παντρευτεί περισσότερες από μία φορές και είχε παιδιά. Ομως, παρόλο που είχε εξαφανιστεί από το 2011, κανένας συγγενής δεν είχε ενδιαφερθεί. Οι δε γείτονες είπαν ότι νόμιζαν πως απλώς είχε μετακομίσει ή είχε πάει σε κάποιον οίκο ευγηρίας χωρίς να το πει σε κανέναν, καθώς δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και δεν είχε πολλά πάρε-δώσε μαζί τους.
Οι λογαριασμοί του πληρώνονταν όλα αυτά τα χρόνια αυτόματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του, ενώ το κράτος κατέβαλε τη σύνταξή του κάθε μήνα έως το 2018! Τότε, τον αναζήτησαν τηλεφωνικά και με επιστολές, αλλά δεν τον είχαν βρει και απλώς διέκοψαν την καταβολή σύνταξης.
Η αστυνομία πιστεύει ότι πέθανε τον Απρίλιο του 2011, βασιζόμενοι σε ένα κουτί γάλα με ημερομηνία λήξης και μία επιστολή που βρήκαν. Η νεκροτομή κατέδειξε ότι ο θάνατός του επήλθε από φυσικά αίτια.
Η επικεφαλής της αστυνομίας του Οσλο, Γκρέτε Λίεν Μέτλιντ, είπε ότι προβληματίστηκαν πολύ, και αυτή και οι συνάδελφοί της. Πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσα χρόνια νεκρός χωρίς να λείψει σε κανέναν, χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς; «Πρόκειται για μία ιδιαίτερη υπόθεση, που μας έκανε να αναρωτηθούμε πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Σίγουρα ήταν κάποιος που είχε ελάχιστες κοινωνικές επαφές».
Η Αρνι Κρόκαν, καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο του Οσλο, σχολιάζοντας την ιστορία που δεν έχει περάσει απαρατήρητη στη Νορβηγία, σημείωσε ότι αν αυτό είχε συμβεί πριν από 30 χρόνια, αποκλείεται να μην τον είχε ψάξει κάποιος. Είπε επίσης ότι αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε για τα τεχνολογικά συστήματα και τις ψηφιακές υπηρεσίες της εποχής μας, τα οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνουν την πρόβλεψη «να χτυπάνε καμπανάκι», όταν κάποιος δεν έχει εμφανιστεί για μεγάλο διάστημα.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News